Banes Motor České Budějovice
22.03.2011, Miroslav Mayer

Máme spíše technické mužstvo, říká Jaroslav Jágr

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka HC České Budějovice letos musí hrát baráž o udržení v NOEN extralize. Do baráže vede mužstvo nová trenérská dvojice Milan Kupka – Jaroslav Jágr. První dva zápasy na domácím ledě se Jihočechům povedly, když v obou zvítězili a získali šest bodů. Zatím jsou na čele barážové tabulky. Nyní je čekají dva zápasy na ledě soupeřů a svoje šance na záchranu mohou ještě více posílit. Po delší době se na střídačce objevil i Jaroslav Jágr.
Mužstvo úspěšně odehrálo dva domácí zápasy. Jak je zatím hodnotíte?
V této fázi není důležité, jestli vyhrajete 8:2, nebo 3:2. Důležité jsou body. Soupeře jsme přehrávali a na branku i mimo ni jsme vystřelili snad padesátkrát. Převahu jsme měli, ale nedokázali jsme ji zúročit.

Je mužstvo pro baráž kompletní, nebo nastaly nějaké přesuny?
Bohužel nám chybí tři hráči a všichni jsou zraněni. Radek Seidl, který byl nejproduktivnějším útočníkem, má zlomený prst a tím se nám rozpadla nejproduktivnější řada, Seidl - Sumerauer - Marek. Pak ještě chybí dva obránci Předota a Kolařík. Kříž a Štěpán je zatím zdatně nahradili.

Jak byste současné mužstvo charakterizoval?
My nemáme moc hráčů na fyzický hokej, abychom mohli hrát pět na pět ve třetině a dokázali bychom soupeře přitlačit. Máme spíše technické mužstvo s mladými hráči. Ti se bohužel těžko prosazují třeba oproti tři roky starším, fyzicky zdatnějším hráčům.

Co se tedy dá během pár tréninků před dalšími zápasy ještě změnit?
Musíme zapracovat na tom, abychom opravdu dobře bránili. Tady naši soupeři hodně bránili a to je snažší než něco tvořit. Naši hráči mají nasazení a na ostatním se musí zapracovat. Změnit se toho dá ovšem minimum. Zapracovat se dá na přesilovkách. Spíše se snažíme zjednodušit hru a z každé pozice střílet na branku.

Mužstvo se dokázalo hodně prosadit z přesilových her. Povede tedy tudy cesta k úspěchu?
To je právě to, že dokážeme soupeře přehrát. Při pět na pět je to velice složité a takto to na nás budou asi hrát všichni soupeři.

V obou zápasech se ujal vedení soupeř a mužstvo muselo dotahovat nepříznivý stav.
To jsou mužstva, která brání a hrají na brejky. Děláme pak individuální chyby a soupeři mají v mužstvu pár šikovných hráčů, kteří hráli třeba i první ligu za muže. Musíme s tím počítat a něco už připravujeme. Velký dík patří Milanovi Kupkovi za kaučink mužstva.

Oba zápasy skončily těsným výsledkem, ale určitě se nečekalo, že baráž bude snadná záležitost.
To určitě ne. Ta mužstva hrají o život a chtějí se proti extraligovému týmu vytáhnout. Jsou namotivováni a skáčí do střel po hlavách.

Sledujete i výsledky ostatních zápasů baráže?
Sledujeme to a máme natočené utkání Hradce Králové s Kláštercem. Víme, co zhruba můžeme čekat.

Splnili jste povinnost vyhrát dva domácí zápasy. Nebojíte se, že nastane před dalšími zápasy v mužstvu předčasné uspokojení?
Na zápasy venku musíme mužstvo připravit. Tihle kluci chtějí pracovat a chtějí se o to porvat takže musíme ještě trochu vylepšit disciplínu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....