Banes Motor České Budějovice
21.11.2002, David Lukeš

V pátek od pěti o body na Lapači

Tvrdě vybojovaným vítězstvím nad Slavií povzbuzení hokejisté HC ČB zajíždí ve 24. kole extraligy do Vsetína. Nečeká je však žádný med. Vsetín, hnaný kupředu nejlepším střelcem soutěže Hudlerem, v tabulce pomalu stoupá, v současné době mu osmá příčka, zajišťující play-off, uniká pouze o skóre.
Valachům se na domácím ledě v poslední době daří střídavě. Před úterním úspěšným vystoupením na ledě Havířova (6:2) odehráli na Lapači sérii 4 zápasů s těžkými soupeři, v nichž dokázali vydolovat 6 bodů. Za jedno vítězství v řádné hrací době nad Třincem, jedno v prodloužení nad Spartou a plichtu se Zlínem. Nestačlili pouze na suverénní Pardubice, jimž darovali tři body po prohře 2:5. Ústřední postavou vsetínských se stal jejich druhý nejmladší hráč (mladší v kádru šestinásobného mistra je už jenom Ondřej Němec), v lednu devatenáctiletý, Jiří Hudler. V posledních pěti zápasech si u osmnácti vsetínských gólů připsal neuvěřitelných 13 bodů za sedm branek a šest asistencí. Byl tedy u 72 procent úspěšných zásahů svého týmu!

O mladém dravci v zelenožlutém dresu pochopitelně ví i trenér Jihočechů Jaroslav Liška, který mi včera na vsetínské prozradil: "Musíme si na Hudlerovu hru dávat pozor. A na jejich přesilovky. Při nich Hudlerovi spoluhráči střílí branky z jeho nahrávek." Jak se tedy protivníkovi s mladým kádrem (průměr 24 let), kterého navíc budou hnát dopředu hluční diváci, dostat na kobylku? "Zahrát takovou defenzívu, jako v úterý proti Slavii," zní přání trenéra HC ČB. Víc neprozradí. Zda proti Vsetínu nasadí tři nebo čtyři útoky, a jestli na Hudlera připraví osobku tak, jak se mu to v domácím utkání s Třincem povedlo zásluhou Petera Bartoše u Richarda Krále, si zatím nechává pro sebe. Jedna věc je ale jistá. Do Vsetína odjede kompletní kádr až na Martina Štrbu, kterému nejméně na čtyři týdny vystavila stop zlomenina záprstní kůstky na ruce.

Utkání Vsetín - HC ČB se hraj v pátek 22. listopadu na stadioně Na Lapači v 17:00.

Sestava Vsetína z posledního zápasu v Havířově: Biegl - Luža, Frolo, Horáček, Kuboš, Jaškin, J. Polák - Vampola (41. Kotásek), Stantien, Demel - Kucharczyk, Hudler, Streit - Vozdecký, Vak, Ambruz - od 58. minuty navíc Vymazal, Dubec.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....