Banes Motor České Budějovice
18.11.2002, David Lukeš

Hráče HC ČB čeká reparát proti rozjeté Slavii

Nedobře se v neděli usínalo příznivcům HC České Budějovice. Mnozí si vylili zlost házením odpadků na led hned po zápase, ti soudnější se ptali sami sebe, kam se poděla lehkost z říjnových zápasů, kdy si nejlepší týmy extraligy jezdily do Budějovic pro výprask. Na hokejisty HC ČB, kteří se propadli do psychického útlumu, se však valí další lavina v podobě "sešívaného" celku z Vršovic.
Slávisté letos prožívají další výbornou sezónu. Už deset kol nepoznali hořkost porážky a tak není divu, že se vyhoupli až na druhé místo tabulky, na které z velké výšky hledí suverénní Pardubice. Nejen v celkovém pořadí, ale i v hodnocení výkonů na kluzištích soupeřů okupuje pražský celek druhou příčku. Pražané jsou pověstní dobrou obranou, v jedenácti zápasech venku nasbírali 21 bodů, přičemž obdrželi pouze 20 branek.

Není to však jev nahodilý, čehož je důkazem bilance zápasů obou soupeřů na jihočeském ledě v posledních pěti sezónách - 10 3 1 6 24:25, z pohledu domácích. Slávisté v Budějovicích naposledy prohráli 3. března 2000 v poměru 4:2, z dalších čtyřech utkání si budějovičtí hokejisté odnesli pouhý bodík za remízu 0:0. Lámat nad nimi hůl by ale určitě byla chyba. V roli horkých favoritů zítra nebudou, v 10. kole 8. října na Slavii ale také nebyli. A přesto se zrodila výhra 1:0 (gól dával v prodloužení Rob), po níž přišla šňůra dobrých výsledků.

Naši hokejisté budou určitě potřebovat povzbudit. Přijďte tedy vytvořit hráčům HC ČB pořádné domácí prostředí, ve kterém dosáhnou (jak všichni věříme) toužebně očekávaného vítězství. Zápas se hraje zítra (v úterý 19. 11.) v Budvar Aréně od 17:30.

Sestava Slavie v posledním utkání v Plzní:Málek - F. Kučera, J. Novák, P. Kadlec, Hejda, Posmyk, Kolařík - Duda, Štraub, Sup - Hruška, Krátoška, Fadrný - Šaffer, Klepiš, Antoš - Jaroš, Z. Novák, R. Dlouhý.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....