Banes Motor České Budějovice
17.11.2002, Antonín Vansa

Franěk vysál z domácích veškerou energii

45 - tak zní oficiální počet střel na branku karlovarského čaroděje Petra Fraňka. Několika famózními zákroky doslova zničil domácí střelce a především díky němu porazila Energie jihočechy již podruhé v sezoně. Tentokrát 5:0...
Ke světlým vyjímkám v budějovickém týmu patřil opět Milan Michálek. Jeho neutuchající snaha vstřelit branku stále zaměstnávala pozornou obranu soupeře. „Ze začátku jsme měli dost šancí, ale nedokázali jsme je proměnit," ohlíží se za úvodem zápasu juniorský reprezentant a dodává, „Je to hrozná škoda, protože kdyby byl stav po 1.části třeba 1:2, tak by se nám určitě hrálo lépe a snad bychom i bodovali." Hlavní příčinu porážky vidí Michálek ve špatné koncovce: „Úplně nám chyběl důraz v koncovce. Měli jsme možnost střílet třikrát do prázdné branky, ale nedotlačili jsme to tam." smutní budějovický útočník. Jediný bodík ze tří zápasů - tak zní statistika zápasů HC České Budějovice po reprezentační přestávce. Krizi si však sám Michálek nepřipouští - „Určitě ne. Je problém v tom, že nedáváme góly. Já věřím, že teď už to bude lepší."

První utkání chytal mladý brankář domácích Josef Kučera. Za 24 minut, strávených na ledě, sice inkasoval jednu branku, ale přesto mohl být alespoň se svým výkonem spokojen. „Cítil jsem se v brance docela dobře. Stejně jsem nemohl nic zkazit." usmíval se druhý brankář budějovického celku. Jinak ale nešetřil kritikou na adresu svého týmu - „Hráli jsme hrozně! Mužstvo vůbec nepomohlo v brance chytajícímu Vláďovi, nedali jsme branky a byli jsme pak úplně bezradní." Jak tedy zní konečné hodnocení gólmana Kučery? „Famózní Franěk a neskutečná produktivita hráčů Varů. Ti na co šáhli, to proměnili." Co dodat?

Dalším z mála borců, co nezklamali, byl obránce Daniel Babka. Porážka 0:5 podle něj není úplně spravedlivým vyústěním vývoje zápasu. „Měli jsme tam pár dobrých šancí, hodně jsme je přestříleli, ale oni nám dali lekci z produktivity." Narozdíl od Michálka si slovenský bek myslí, že se budějovický tým dostal do herní krize - „No určitě. Když se nepromění takové množství šancí..." Příčinu konečné porážky však sleduje Babka zcela jinde: „Soupeř lépe bruslil a nejspíš i více bojoval. A hlavně stál v jejich brance Franěk. Na druhou stranu je třeba říci, že jsme nebyli schopni dorážet jím vyražené puky." Přibližně v polovině zápasu mohl pozorný divák vysledovat změny v sestavě. Po nich se přeci jen hra do té doby tápajících domácích vylepšila, „Mladíci se vždy snaží. Trenéru šlo o to, aby se hra určitým způsobem oživila." míní Babka. Už v úterý zavítá na do jihočeské metropole tým, který patří k nejnepříjemnějším - Slavia Praha. Budějovický obránce však věří, že Slavia je k poražení - „Bude potřeba, abychom moc makali, protože oni mají vynikající a nepříjemný tým. Přijedou bránit a je možné, že pokud nedáme ze začátku nějakou branku, tak se zápas začne vyvíjet nervozně. Bude záležet na tom, kdo bude chtít více vyhrát," tvrdí bek s číslem 7 na zádech a jedním dechem zve diváky do ochozů i na úterní zápas, „myslím, že dnes jsme bojovali o výsledek. Neměli jsme štěstí v koncovce, ale věřím, že se k nám štěstí už teď přikloní. Doufám, že přijdou a podpoří nás, abychom unikli z těch spodních pater." věří v podporu publika Babka.

Před sezónou odcházel jako nepotřebný. 17.listopadu se vrátil na jih Čech v dresu Karlových Varů a nejen nahrávkou přispěl ke kruté porážce domácích. „Byl jsem více motivovaný, než na jiný zápas, ale snažil jsem se to nějak přibrzdit, abych nedělal nějaké hlouposti." říká Lukáš Krajíček, který ihned vynesl do nebes výkon brankáře Fraňka: „Ten zachytal opravdu skvěle." Z tribuny mohla karlovarská defenziva připomínat hru Zlína, který bodoval na jihu Čech v úterý. To však Krajíček popírá - „Možná to tak vypadalo, ale rozhodně to nebyl náš záměr. My jsme chtěli začít aktivně a postupně se zatahovat do obrany." Ke hře svého bývalého klubu podotkl, „Budějovice hrály podle mě dobře. Ze začátku měly nějaké šance, ale pak se začaly trápit a my jsme toho využili," s výsledkem tak byl jednoznačně spokojen, „No pochopitelně! Vždyť my ani nečekali, že bychom tu mohli vyhrát tímto výsledkem!" Jeho mužstvo se momentálně nachází na pozici zajišťující play-off. O ní si sice mohou nechat budějovičtí jen zdát, ale Krajíček přesto dokáže budějovického diváka povzbudit: „Máte výborné mužstvo, které je teď tam, kde být nemá. Určitě půjdete v tabulce výše!"

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....