Banes Motor České Budějovice
15.11.2002, David Schlegel

Šmíd byl nejistý, ale Jihočeši vůbec nestříleli

P l z e ň - Plzeňská osm zápasů trvající marnost skončila. Postaraly se o to České Budějovice, které po matném výkonu prohrály v Plzni 2:4. Spolu s hloučkem českobudějovických fanoušků si vítězství prála i část těch plzeňských lačných po odvolání trenérského tria domácích. Na začátku utkání se zdálo, že Jihočeši nebudou bez šancí, ale zbytečná vyloučení českobudějovických hokejistů v první třetině dala zápasu jiný ráz. "Upozorňovali jsme naše hráče na to, že Plzeň v poslední době hraje přesilovky dobře, ovšem nebylo to nic platné," postěžoval si Jaroslav Liška. Na začátku zápasu se zdálo, že šanci na úspěch hostů bude zvyšovat i plzeňský gólman Zdeněk Šmíd, který chytal své první utkání po návratu do Plzně. "Určitě byl hodně nejistý, ale my jsme na něj vůbec nevystřelili," konstatoval lakonicky Rudolf Suchánek.
České Budějovice začaly zápas oproti předpokladům pouze se třemi útočnými formacemi. "Luboš Rob odstoupil z rozbruslení a nemohl hrát. Začali jsme tedy na tři pětky a Škoda s Brožem se dostali do hry až od druhé třetiny," zdůvodnil svůj postup Liška. České Budějovice určitě hodně podržel brankář Vladimír Hudáček, který před lety dělal v Plzni dvojku Dušanovi Salfickému. "Hodně nás podržel, nemůžeme mu nic vytknout," řekl trenér.

Velká okénka v obraně a bídná finální útočná fáze, to jsou základní charakteristiky českobudějovického trápení v Plzni. "Podali jsme velmi špatný výkon," souhlasil Rudolf Suchánek, který je na druhém místě v extralize v počtu odehraných zápasů za Ivanem Vlčkem, který právě v tomto utkání slavil osmistovku ligových startů. Přesto však Jihočeši chvílemi lapali po dechu a nebyli daleko od alespoň dílčího úspěchu. Za stavu 3:2 pro Plzeň totiž Petr Sailer trefil brankovou konstrukci. "Trefili jsme břevno, ale Plzeň nás přehrála. Bylo to špatné," odmítl spekulace Suchánek. Chvílemi se zdálo, že se Plzeň bojí vítězství, ale České Budějovice málo střílely. Chvílemi zlobil snad jen obrovský bojovník Zdeněk Ondřej, který po ledě doslova létal, formu má i Petr Sailer a ani o Vladimíru Hudáčkovi nelze říct křivého slova, ovšem ani oni nedokázali dát správný říz nemastné a neslané polévce. "Neuměli jsme si vůbec vytvářet šance, hodně jsme Šmídovi jeho první utkání usnadnili," uvedl Jaroslav Liška, jehož předchozí trenérskou štací byla právě Plzeň.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....