Banes Motor České Budějovice
14.11.2002, Antonín Vansa

Jindra by rád dopomohl k výhře na ledě Plzně

Pomalu, ale přeci se propracovával Josef Jindra do sestavy A-mužstva. Od sezony 1998/99, kdy vstoupil do kabiny mužů jako junior, až po sezonu 2002/03, kdy už zcela jasně patří do základní sestavy extraligového mužstva.
I v letošním ročníku měl mladý obránce problémy se zapracováním se do sestavy, avšak po brance proti Litvínovu se definitivně usadil v obranné linii vedle Daniela Babky. Po příchodu dalšího slovenského hokejisty Stanislava Jasečka se Jindra objevil vedle muže, s nímž odehrál téměř celou loňskou sezonu, Rudolfa Suchánka. „Přesunul jsem se z pravé strany na levou, takže mi asi bude chvilku trvat než si na té levé straně zvyknu." upozornil na nejpodstatnější část celé změny jihočeský bek.

Hned první utkání, které Jindra vedle budějovického matadora odehrál, skončilo remízou. Ačkoliv mnozí diváci mohli být po zápase nespokojení, sám obránce s devítkou na zádech celou situaci tak černě nevidí: „Určitě nejsme s bodem nespokojeni. Každý bod je dobrý, obvzvláště proti Zlínu, který velmi dobře napadal a bránil." říká o utkání proti úporně bránícím Valachům. Reprezentační přestávka přišla jihočechům určitě vhod, čemuž přikyvuje i Jindra - „Já si myslím, že jsme velmi dobře potrénovali a že teď po té remíze půjdeme jen nahoru!"

Po náročné sérii pěti domácích utkání zajíždí v pátek HC České Budějovice k náročnému utkání do Plzně. Západočeši procházejí výsledkovou krizí, poněvadž již 8 utkání v řadě nevyhráli. Je ale notoricky známo, že každé mužstvo musí svou černou sérii jednou protrhnout. Nebojí se tedy sám Jindra toho, že podobný scénář může přijít právě v pátečním zápase? „My se rozhodně nebojíme. Chceme v Plzni vyhrát a uděláme pro to, co bude v našich silách." Jestli čeká Budějovice v Plzni něco specifického, tak je to široký led. A jak se dá rozpoznat z výsledků posledních sezon, jihočechům široká kluziště určitě moc nesvědčí a nebudou moci převést něco podobného jako na Slavii, kde se domácí hráči prakticky nedostali k pořádné střele. „To hřiště je tam velmi široké, ke každému puku bude dál, než tady u nás, ale snad nějakou branku dáme a vyhrajeme..." míní s úsměvem na tváři dvaadvacetiletý obránce.

Při rozbruslení před zápasem s Karlovými Vary si poranila čelist brankářská jednička Plzně, Libor Barta. Je tedy více než pravděpodobné, že se do branky postaví posila z Liberce - Zdeněk Šmíd. Do jaké míry to bude pro jihočechy výhoda ukáže až samotné utkání, ale českobudějovický obránce si myslí, „určitě to bude výhoda, protože Barta je zkušený brankář. Zdenda je sice výborný gólman, ale přesto se domnívám, že to pro nás bude výhoda."

A jak tedy tipuje výsledek pátečního utkání Josef Jindra? „Nechci tipovat, ale moc bychom chtěli vyhrát." vyslovuje toužebné přání zadák týmu HC České Budějovice.

JOSEF JINDRA

Narozen 12.června 1980
Pozice: obránce
Držení hole: levé

Statistiky:

Sezóna   Klub                  Z     G    A    B
1998/99  České Budějovice       1    0    0    0
1999-00  České Budějovice      12    0    0    0
2000-01  České Budějovice      39    1    4    5
2001-02  České Budějovice      37    1    4    5
2002-03  České Budějovice      15    1    0    1

Josef Jindra získal na světovém šamionátu do 20 let v roce 2000 zlatou medaili.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....