Banes Motor České Budějovice
14.11.2002, David Lukeš

Musíme ustát nástup domácích, tvrdí J. Liška

Hokejisté HC ČB po těžkém utkání doma se Zlínem zítra zajíždějí do Plzně, kde je čeká další nesnadný soupeř. Stejně jako Ševci se i Keramici nachází na místech, která si před sezónou určitě nepřáli, avšak v poslední době vykazují známky zlepšení. "Ve Varech byli lepším týmem, ale o vítězství se připravili vlastními chybami," všimnul si lodivod budějovických hokejistů Jaroslav Liška.
Budějovičtí v úterním utkání marně hledali klíč k odemčení precizní zlínské obrany. Utkání, které slibovalo útočnou podívanou, se "zvrhlo" v taktický boj o každý kousek ledu a nakonec skončilo spravedlivou remízou. Víceménně defenzívně laděnou bitvu lze vzhledem ke stylu domácích očekávat i v zítřejším duelu na horkém plzeňském ledě. "Počítáme s tím, že budou předvádět svojí dobrou defenzivní hru. V úvodu utkání se nás ale určitě budou snažit dostat pod tlak a vstřelit branku," je na úvodní nápor domácích připraven J. Liška.

Plzeňanům bude určitě pomáhat i početné publikum... "Na hokej tam chodí hodně lidí, kteří je budou hnát dopředu. My musíme ustát jejich úvod. Když to ustojíme, můžeme dát z protiútoku nějaké branky. Na druhou stranu, hrajeme venku a domácí budou muset svojí hru otevřít," má pro strach uděláno budějovický trenér.

Plzeň již dlouho nevyhrála. Naposledy v pátek 11. října na domácím ledě s Litvínovem 3:2. Od té doby již osm zápasů bez vítězství a pouhé dva body za úterní remízu v Karlových Varech 4:4 a domácí prohru v prodloužení se Zlínem poslední kolo před reprezentační pauzou. Jaroslav Liška však slova o herní krizi plzeňských odmítá a zdvihá varovně prst. "Ve Varech byli lepším mužstvem, ale dělali chyby, kterými se připravili o vítězství. Doma se šňůru nepovedených výsledků budou snažit protrhnout. Proto říkám, že se obáváme hlavně začátku, na který se budeme soustředit."

Zda na led bude pouštět tři nebo čtyři útoky, si ještě nechává pro sebe. Kádr je však kompletní. S jakým výsledkem by Jaroslav Liška byl spokojen? "Hrajeme venku a venku jsme rádi za každý bod. Já osobně bych ale, i vzhledem k umístění obou týmů v tabulce, bral výhru," neztrácí trenér HC ČB optimismus.

Plzeň, v jejíž bráně by se zítra měl objevit Šmíd a v obraně 800. zápas odehrát Ivan Vlček, první letošní vzájemné utkání vyhrála v Budějovicích 3:1 (Rob - Voskár, Hanzlík, Duda) a zkazila tak Jihočechům dojem z premiéry v Budvar Aréně. O tom, jak dopadne zítřejší odveta, se začne rozhodovat od 17:30 na zimním stadionu v Plzni.


Sestava Plzně v posledním utkání v K. Varech: Barta - Dobroň, Řezníček, Divíšek, Vlček, Vobořil, Výborný, Mazanec, Kubeš - Ujčík, Eiselt, Procházka, Dvořák, Straka, Andrašovský, Štefanka, Voskár, Volák, Koreis, Švík, Adamský.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....