Banes Motor České Budějovice
01.01.2011, Miroslav Mayer

Prázdninové turnaje žáků

Č. B u d ě j o v i c e – Čas vánočních prázdnin si žákovská mužstva již tradičně zpříjemňují množstvím turnajů na kterých si zahrají s mužstvy, která běžně v roce nepotkávají. Turnaje se zúčastnila pátá třída, která skončila v Pardubicích na třetím místě, šestka, která domácí turnaj vyhrála a osmička skončila v Brně na posledním místě. Ostatní mužstva se se svými výsledky nepochlubila.

Osmá třída

Osmička si zahrála v Brně hned první prázdninový víkend. Hokejisté z jižních Čech vstřelili nejméně gólu ze všech týmů a zvláště díky slabé produktivitě na ně zbyla poslední příčka. Mluvit o nich jako o outsiderech turnaje zde není ale rozhodně na místě. Jediný bod získali Českobudějovičtí v pondělním souboji s třetí Spartou za remízu 1:1. V tomhle zápase ale nechybělo mnoho k tomu, aby si i mladíci z Českých Budějovic připsali dvoubodovou výhru. Brankář pražské Sparty však třicet vteřin před koncem zápasu předvedl skvělý zákrok proti Českobudějovickému útočníkovi a zajistil tak svému týmu remízu.

Pouhý jeden získaný bod nezkazil náladu trenérovi Českých Budějovic Vladimíru Caldrovi, který se s námi ochotně podělil o své pocity. „Byly to všechno krásné zápasy. Vyhrát turnaj mohl úplně každý, nám se tady líbilo. Výkon našeho týmu má však jisté rezervy. Říká se, že pořád je co zlepšovat.“ I on byl ale s úrovní turnaje velmi spokojen: „My jsme tady asi už počtvrté a opět bylo vše perfektní,“ dodal na závěr kouč celku, který se umístil na posledním místě.

Šestá třída

Turnaj mladších žáků v ledním hokeji konaný 23.12.2010 na první ploše Budvar arény, měl za úkol zpříjemnit předvánoční čas mladým hokejistům a nejen jim. Za finanční pomoci města České Budějovice ,rodičů a HC ČB se sehrálo šest kvalitních zápasů. Po sečtení jednotlivých výsledků bylo známo umístění jednotlivých týmů. První místo obsadilo pořádající mužstvo HC České Budějovice, druhý skončil tým Vajgar J.Hradec, třetí místo získalo mužstvo ze Slovinska HK Jesenice a čtvrté místo zbylo na tým IHC Písek. Celý turnaj se odehrál v přátelském a sportovním duchu. Všichni účastníci byly s turnajem spokojeni a v případě opakování podobného klání se chtějí opět zúčastnit.

Výsledková listina

Pořadí týmů:	1.HC České Budějovice 
	        2.KLH Vajgar J.Hradec
	        3.HK Jesenice (Slovinsko)
	        4.IHC Písek	
		
								
Nejlepší brankář:Marek Vlastimil - HC ČB		
					
Nejlepší obránce: Klusáček Daniel - KLH Vajgar 
					
Nejlepší útočník: Tišcar Patrik - HK Jesenice	
					
Nejlepší střelec: Kalai Adam - KLH Vajgar 	
						
Nejužitečnější hráči jednotlivých týmů:	
HC ČB -            Vochozka Tomáš	
KLH Vajgar JH -    Zedníková Martina
HK Jesenice -      Svetina Erik
IHC Písek -        Váňa Ondřej	

Pátá třída

Pátá třída se zúčastnila v Pardubicích turnaje Memoriálu Jiřího Bartoně, kteý se hrál ve dnech 26.-27.12.2010. V základní skupině skončili Jihočeši na druhém místě,po vítězství s týmem Kladna 3:2 a Hradce Králové 4:0.Se Spartou Praha prohráli 2:3 a postoupili do semifinále proti domácímu týmu Eaton Pardubice,ve kterém Českobudějovičtí po dvou brankách Jonáše Fialy remizovali 2:2,ale prohráli po nájezdech. V utkání o třetí místo zvítězili nad týmem HC Havířov 3:2 když dvě branky zaznamenal Ondřej Vaculík a jednu Michal Silný a obsadili na tomto silně obsazeném turnaji 3.místo.

Na turnaji mužstvo nastupovalo v této sestavě:Svoboda Daniel - Stárek, Novák, Šafář, Pinkr, Doktor, Kadlec - Fiala, Silný, Rajzl, Vaculík, Krcho, Svoboda Ondřej, Holý , Masopust, Tison, Lefan. Trenér: Petr Červený.

Konečné pořadí turnaje

1.	Sparta
2.	Eaton Pardu
3.	HC Č.Budějovice
4.	HC Havířov
5.	HC Kladno
6.	HC H.Brod
7.	HC H. Králové
8.	HC Karlovy Vary						
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....