Banes Motor České Budějovice
12.11.2002, Antonín Vansa

Svačinku si hokejisté nevybojovali

Sérii domácích zápasů ukončili hokejisté HC České Budějovice úterním zápasem proti Zlínu. Urputně bránící soupeř domácím hodně znepříjemňoval situaci a nakonec mohli jihočeši děkovat znovu vynikajícímu Hudáčkovi, že si odvezl předposlední tým tabulky jen bod za remízu 2:2.
V týmu domácích opět zazářil centr prvního útoku Filip Turek. U gólu Luboše Roba na 2:1 asistoval a ve 34.minutě dokonce sám branku vstřelil. „V závaru tam jejich obránce posouval puk brankáři, zkusil jsem ještě do puku šťouchnout, než ho gólman stačil zalehnout a projelo mu to mezi nohama," popisuje inkriminovaný okamžik Turek. Ale jinak příliš radosti mít budějovický útočník nemohl - „Byl to hodně urputný a nehezký hokej. Velmi dobře bránili a byli velice nebezpeční ve hře dopředu," hodnotí utkání jihočeský útočník, ale zároveň potvrzuje, že podobný scénář se dal očekávat, „my jsme čekali, že přijedou bránit. Oni v jejich situaci potřebují bodovat a proto nepřekvapilo, že to dost zabednili." Zlomový moment vidí Turek, především v první části, kdy dokázal aktivní a dobře bránící Zlín jihočechy dost zaskočit - „Tak určitě rozhodla ta první třetina. My jsme hodně zaspali a mohli jsme být rádi, že ta třetina dopadla 0:1. Oni totiž byli ze začátku daleko pohyblivější." uzavírá své hodnocení Turek.

Svou obnovenou premiéru má za sebou i slovenský bek Stanislav Jasečko. Ačkoliv se snažil vyvarovat nervozitě, tak ta přeci jen přišla: „Ta nervozita asi trochu byla. Hlavně to bylo vidět v té první třetině. Nehrál jsem hodně utkání a necítil jsem se moc dobře, ale časem to ze mě spadlo." Na defenzivní hru soupeře byl Jasečko podle svých slov připravený - „Takhle hráli už soupěři v ruské lize." usmívala se nová akvizice HC České Budějovice. K avizovanému ofenzivnímu výpadu se dostal snad jen jedenkrát. V prodloužení vystřelil z prostoru mezi kruhy, ale minul. Jak sám doufá, byl to odrazový můstek ke světlým zítřkům: „Věřím, že příště už to vyjde. Jak s body pro mužstvo, tak popřípadě i s nějakými kanadskými body pro mne."

Premiéru si odbyl i brankář Vladimír Hudáček. Chytal totiž svůj první domácí zápas proti svému bývalému zaměstnavateli. Jak sám říká, na bývalé spoluhráče se velmi těšil, ale jména konkrétních hokejistů s nimiž se chtěl vidět, odmítl prozradit - „Tak na pár kluků jsem se skutečně těšil, ale konkrétní jména říkat nebudu, poněvadž by to nebylo fér vůči ostatním." Vypsal budějovický fantom speciální odměnu pro tým za případné vítězství? „Kluci by za vítězství dostali svačinku, ale nevyhráli jsme a žádná svačinka nebude..." popisuje jednoduchou rovnici jhočeský brankář. Ke hře valašského soupeře, který nadělal domácím mnoho problémů, podotkl: „Oni hráli hodně na obranu, šli dost do těla, dobře bruslili, bohužel dali i první gól. A je třeba si uvědomit, že kdyby Balaštík trefil ve druhé třetině prázdnou branku, tak bylo asi hotovo. Za stavu 0:2 už by se nám hrálo velice těžko," tvrdí Hudáček a jedním dechem dodává: „Bohudík jsme se pak trochu zvedli a ta konečná remíza je po tom našem výkonu zasloužená." Útěchu nalezl strážce budějovické svatyně alespoň v jedné zajímavé statistice - „Dnes pro mne může být potěšující, že jsem za Budějky proti Zlínu ještě neprohrál."

Svůj první zápas po odchodu z Havířova hrál šikovný centr Martin Filip, a vstup to pro něj byl vskutku podařený. Svou premiéru si hned okořenil gólem: „Dal jsem gól, ale popravdě řečeno jsem ani moc nečekal, že by se mi to mohlo povést," rozdával úsměvy na všechny strany a ke specifiku prvního utkání řekl - „Zápas to byl v podstatě normální, ale pravdou je, že při každé premiéře jste trochu nevozní. Myslím, že dnes jsme byli lepším týmem, měli jsme více šancí, ale ta remíza je asi spravedlivá." Ačkoliv Filip odehrál dobré utkání, sám byl ke svému výkonu kupodivu kritický: „Dneska jsem nehrál moc dobře. Určitě pamatuji utkání, kdy jsem hrál daleko lépe, ale cítil jsem radost z hokeje." říká trochu neurčitě Filip a na přímý dotaz konstatuje lakonicky: „Prostě to bylo úplně něco jiného než v Havířově."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....