Banes Motor České Budějovice
10.11.2002, Aleš Rod

Jak v úterý proti Zlínu?

V úterý se po reprezentační přestávce, uskutečněné kvůli dalšímu podniku Euro Hockey Tour ve Finsku, zase rozběhne tuzemská extraliga. Do Budvar Areny zavítají hokejisté HC Hamé Zlín. Jak si naši borci se soupeřem z Moravy poradí?
Před reprezentační přestávkou si z Budvar Areny odvezli výprask hokejisté Havířova. Reprezentační pauzu tudíž Jihočeši strávili poměrně v klidu. Jak řekl asistent trenéra Lišky Václav Červený, v pauze se mužstvo zaměřilo především na dolaďování taktických skutečností, na které není v hustém zápasovém kolotoči čas. "Nacvičovali jsme hlavně koncovku, obrannou hru a přesilovky, upřesnil v sobotu Červený pro Jihočeské listy. Pracovalo se i na fyzické kondici, hráči si před každým tréninkem hodinu pohráli s činkami v posilovně. "Není v tom žádná naše nespokojenost s fyzičkou hráčů, je to normální tréninkový postup, " usmíval se kouč.

Po nabitém programu však nebyl na pořadu dne jen tréninkový dril, ale i rehabilitace. "Před přestávkou jsme měli opravdu nabitý program, takže nám volno prospělo," myslí si Červený.

Ve více než týdenním volnu však vyšla najevo ještě jedna zajímavá a pro příznivce českobudějovického klubu jistě velice potěšující novinka. Z nevydařeného angažmá v Rusku se vrací slovenský obránce Stanislav Jasečko, který by měl být kvalitním posílením obranných řad. "To je samozřejmě pravda. Stana jsme dali do dvojice s Babkou. Dobře se znají, což by mělo být výhodou," prozrazuje Červený.

A jak si vedl náš soupeř ze Zlína? V minulých třech kolech pod vedením nově jmenovaného hlavního kouče Zdeňka Venery neochutnal hořkost porážky. V Havířově zvítězil 5:0, doma se Slavií remizoval 0:0 a nakonec z Plzně si odvezl dva body za výhru 3:2 v prodloužení. V útoku opět začíná řádit vykurýrovaný kanonýr Jaroslav Balaštík a všechno tedy nasvědčuje tomu, že Zlín se v tabulce chystá diametrálně nahoru. Přejme si, aby mu to v úterý 12. 11. od 17:30 ve své Budvar Aréně naši hokejisté co nejvíce znepříjemnili...

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....