Banes Motor České Budějovice
30.11.2010, Petr Novotný

Jihočeši pojedou na sever. Přinese jim televize štěstí?

Č. B u d ě j o v i c e – Když se oba týmy střetly v této sezoně poprvé, nebylo před zápasem o vítězi pochyb. HC MOUNTFIELD byl tenkrát rozjetý, ale Liberec mu dokázal připravit první domácí porážku v sezoně. Teď se situace obrátila. Liberec je v tabulce na čtvrtém místě a v posledních dvou zápasech dokázal porazit Spartu i Litvínov. Jihočeši navíc zamíří do Tipsport arény poprvé od loňského debaklu 1:9 v předkole play-off. Zápas, který bude vysílat přímým přenosem ČT4, začne v 18.10 hodin.

O soupeři – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Liberečtí drží po pětadvacátém kole tuzemské nejvyšší soutěže čtvrtou pozici za moravskoslezským trojblokem Třinec, Vítkovice a Brno. Loni patřila družině kouče Kalouse po pětadvaceti odehraných utkáních devátá příčka a na první čtyřku se jeho jeho svěřenci dívali z dosti veliké vzdálenosti. Ovšem to už je minulostí. Současnost severočeského klubu je mnohem radostnější. Po reprezentační přestávce sice nezačal úplně nejšťastněji, když prohrál s Kladnem i Mladou Boleslaví, ale vítězství na nájezdy v Třinci ho zvedlo.

Oba celky spolu sehrají druhý vzájemný zápas. Ten první na jihu Čech zvládli lépe Bílí Tygři, kteří tu vyhráli 4:2. „V prvním vzájemném střetnutí jsme u nich vyhráli a tenkrát to byl parádní zápas. Mají nám po porážce u nich co vracet, takže si musíme dát pozor,“ vzpomněl si útočník Miloslav Hořava na poslední bitvu severu proti jihu. „Mají tam spoustu kvalitních hráčů. Počínaje od brankáře, přes obránce až po útočníky,“ dodal nejlepší kanonýr Bílých Tygrů. Celkově jsou ale zápasy s Mountfieldem vyrovnané, o čemž hovoří i skóre z jednotlivých střetnutí. Z celkových devětadvaceti zápasů v základní části skončily rozdílem větším, než jsou tři branky, jen dvě utkání. Duely Liberce a Českých Budějovic doputují často až do prodloužení, což se už stalo v sedmi případech a jednou musely dokonce rozhodnout i samostatné nájezdy. Většinou po šedesáté minutě zápasu brali bod navíc modročervení, kteří vyhráli pět prodloužení a jedny penalty.

V posledním utkání cestovali Severočeši do jiného města na severu republiky, když na Zimním stadionu Ivana Hlinky vyzvali Litvínov. Po šedesáti minutách svítilo na tabuli ryze fotbalové skoré 0:1 pro hosty, když jediný zásah obstaral Lukáš Vantuch svým premiérovým gólem v sezoně. Svou první vychytanou nulu v hokejové kariéře si připsal brankář Tomáš Vošvrda a solidně tak zamotal hlavu svým trenérům, kdo že je brankářská jednička. V zápase proti chemikům zaznamenal svůj první start za tým obránce David Štich, jenž se vrátil po několikaměsíční přestávce zaviněné zraněním ramene. Do hokejové výstroje se zřejmě neobléknou marodi Rýgl a Holub. Obránce Výtisk začal s tréninkem a jeho start je nejistý.



Zajímavosti utkání

Oba soupeři dostali nejvíc šest gólů

Dnešní televizní utkání bude soubojem dvou týmů, které v sezoně dostaly od svých soupeřů nejvíce šest gólů. Jihočechům se to stalo dvakrát a vždy to bylo v domácím prostředí v poslední době. Jako první jim šest branek nastřílel Třinec a vyhnal tehdy brankáře Kováře poprvé v sezoně z branky. Jako druhý překvapivě zvítězil na jihu Čech Litvínov. To si šest gólů ve své síti užil Kovář po celých šedesát minut.
Liberec šestkrát inkasoval jen jednou v sezoně, ale zato to byla porážka doslova zničující. Den blbec připravila svěřencům trenéra Kalouse Mladá Boleslav, ktera je zaskočila v liberecké Tipsport aréně a vyhrála 6:0. Polovinu zápasu odchytal Pinc a ve 32. minutě ho vystřídal mladý Vošvrda, který se v poslední době tlačí do branky čím dál tím více. Kdo z libereckých brankářů nastoupí dnes?

Sestava z posledního kola (Litvínov - Liberec 0:1)

Vary: Vošvrda – Hunkes, Čakajík, Derner, Trončinský, Pavlů, Moravec, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček.

Vzájemné zápasy v sezóně

13. kolo, 19.10. 2010, HC MOUNTFIELD – Bílí Tygři Liberec 2:4

Statistiky

26. kolo
HC MOUNTFIELD

BÍLÍ TYGŘI LIB.
8.
Umístění v tabulce
4.
25 / 10 - 4 - 1 - 10
74:68 / 39
Statistiky v sezoně
(základní část)
25 / 12 - 2 - 4 - 8
73:68 / 44
3:4 Kometa(V)
3:5 Zlín (V)
4:3 Sparta (V)
4:6 Litvínov (D)
3:2p K. Vary (D)
Aktuální série
0:6 Boleslav (D)
4:3sn Třinec (V)
4:5 Vitkovice (V)
4:1 Sparta (D)
1:0 Litvínov (V)
Milan Gulaš, Michal Mikeska 18 (7+11)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Petr Nedvěd 28 (6+22)
Jiří Šimánek, Rostislav Martynek (9)
Nejlepší střelec v sezoně
Miloslav Hořava (13)
Milan Gulaš, Michal Mikeska (11)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Petr Nedvěd (22)
František Ptáček 12 (3+9)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Martin Čakajík 12 (5+7)
Jan Snopek (+11)
Jakub Šulc (-6)
+/- bodování v sezoně
Michal Pavlů (+3)
Jan Výtisk (-6)
Jan Novák (67)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Andrej Podkonický (59)
Jakub Kovář 91,55% - 2,67
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Marek Pinc 91,15% - 2,74, Tomáš Vošvrda 93,59% - 1,95

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....