Banes Motor České Budějovice
28.11.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží přinesla českobudějovickým týmům střídavé úspěchy. Juniorka přivezla ze dvou zápasů venku pěkné tři body. Starší dorost si zajistil postup mezi nejlepších dvanáct týmů, ale v Liberci dostal řádný výprask. Mladší dorost nečekaně prohrál doma se Slávií a pak vysoko vyhrál v Hradci Králové. Dorost B vyhrál oba své zápasy. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu A Radek Prokeš, který v dvou zápasech zaznamenal 7 bodů (3+4).

Juniorka

K bodu chybělo málo

V pátek sehráli junioři svůj zápas v Olomouci. Jihočeši sehráli kvalitní zápas. Je vidět, že mužstvo velmi zapracovalo na obraně. Dlouho byl výsledek nerozhodný 0:0 a pro Jihočechy by to znamenalo zisk dalších bodů. Nakonec padla v zápase pouze jediná branka a tu dali domácí. Přitom Jihočeši svého soupeře jasně přestříleli, ale vyrovnat se jim již nepodařilo. Zápas tak vyhrála Olomouc 1:0. V brance českobudějovického mužstva výborně zachytal Pavel Kantor.

Ve Zlíně to vyšlo

V sobotu se českobudějovické mužstvo přesunulo k dalšímu zápasu do Zlína. Zlín je na dohled špičce tabulky a do zápasu nastoupil jako favorit. Jihočeši se nezalekli a v zápase byli aktivní. Opět dobře pracovala obrana v čele v brankářem. Podařilo se eliminovat zlínské střelce a naopak tentokrát se probudili českobudějovičtí střelci. Ovšem dva ze tří gólů dali obránci. Zápas nakonec vyhráli Jihočeši 3:2 a vezou tak důležité body. Vítěznou branku vstřelil obránce Josef Klement.

Starší dorost

Vydřené vítězství

V pátek se v Českých Budějovicích představilo mužstvo HC Pardubice. Pardubice dlouho vedli tabulku skupiny, ale po posledních špatných výsledcích hodně v tabulce kleslo. Oběma týmům šlo tedy o hodně. Pardubice vstoupily do zápasu přímo snově. Hned v deváté vteřině se ujaly vedení. To jim vydrželo až do poslední třetiny, kdy se domácím podařilo vyrovnat. Ti se pak snažili přidat další branky a utkání vyhrát. Druhá branka padla v přesilové hře. Pardubičtí pak zkoušeli hrát bez brankáře, ale Bárta je potrestal gólem do prázdné branky. Jihočeši tak vyhráli 3:1. V brance opět předvedl pár skvělých zákroků David Gába.

Nečekaná pohroma

V sobotu zajížděli dorostenci do Liberce. Ještě před začátkem jejich zápasu bylo jasné, že mají jistý postup do skupiny dvanácti nejsilnějších týmů. Vstup do zápasu tentokrát vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení, ale Tygrům se podařilo zápas otočit. Jihočeši ještě stačili vyrovnat na 2:2, ale to bylo z jejich strany vše. Do poslední třetiny šli Tygři s vedením 3:2 a Českobudějovické roznesli, čtyřmi brankami, v zubech. Konečný výsledek 7:2 pro Tygry je opravdu krutý. První branku českobudějovického týmu vstřelil Emil Švec.

Mladší dorost A

Nečekaná porážka

Již ve čtvrtek sehrál mladší dorost na svém ledě souboj se Slávií Praha. Slávisté jsou sice soupeř zvučného jména, ale v tabulce jsou na tom o hodně hůře než Jihočeši, kteří tak byli v zápase favority. Svoji roli ovšem nepotvrdili. Vedení se ujala Slávie, ale do poslední části hry se šlo za stavu 2:2. Poslední část hry patřila opět Slávii. Ta dokázala vstřelit tři branky, zatímco domácí tým skóroval pouze jednou. Celkově tak zápas skončil vítězstvím Slávii 5:3 a Jihočeši tak prohráli druhé utkání na svém ledě v této sezóně. Dva body v zápase zaznamenal Radek Prokeš.

Vysoké vítězství

V neděli zajížděli dorostenci na zápas do Hradce Králové. Domácí dali branku hned v první minutě. Naději měli ještě za stavu 2:2. Pak už měli Jihočeši zápas ve své režii. Hlavně v poslední třetině se jim povedlo svého soupeře úplně rozsekat. Poslední část hry skončila 8:2 pro Jihočechy a celkově tak vezou českobudějovičtí dorostenci vítězství 14:6!. Čtyři body v zápase zaznamenal obránce Jonáš Ťoupal.

Mladší dorost B

Z Krkonoš s plným počtem bodů

Ve čtvrtek jeli českobudějovičtí dorostenci do Trutnova. Českobudějovičtí byli od začátku zápasu na koni a domácí měli naději do stavu 1:2. Pak se již puk do branky dopravit nedokázali a branky tak stříleli pouze Jihočeši. Tato činnost se jim zalíbila natolik, že jich dali celkem sedm. Zápas tak skončil jejich jasným vítězstvím 7:1. Tři body českobudějovického týmu zaznamenal útočník Aleš Macháček.

Další vítězství

Nedělní zápas odehráli dorostenci na vlastním ledě a jejich soupeřem bylo mužstvo ze Žďáru nad Sázavou. Jihočeši byli od začátku zápasu lepším týmem a dařilo se jim vyjadřovat svoji převahu i gólově. Po dvou třetinách bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Ve třetí části hry hosté stačili pouze snížit na 6:3, ale více se jim dosáhnout nepodařilo. Českobudějovický tým má tak další vítězství na svém kontě. Tři body v zápase dosáhl Martin Koupal.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....