Banes Motor České Budějovice
25.11.2010, Petr Novotný

Nesmíme nic podcenit, hledí k domácím zápasům Výborný

Naposledy se hokejisté HC Mountfield představili před vlastním publikem sedmého listopadu. V pátek se na budějovický led vrátí po třech týdnech. A hned v neděli nastoupí doma znovu. Po Litvínovu přijedou na jih Čech i Karlovy Vary. Jihočeši po sérii čtyřech porážek v řadě vyhráli na Spartě a rádi by započali novou sérii výher. „Hlavně nesmíme nic podcenit. Litvínov sice venku nevyhrává, ale není nikde napsáno, že nemůžeme dostat facku,“ říká před důležitými zápasy trenér František Výborný.

Jihočeši naposledy vyhráli na Spartě, ale zarazili tím sérii porážek. V sezoně se jim ještě nikdy nestalo, aby nebodovali ve více utkáních v řadě. Někdy třeba prohráli, ale hned v dalším utkání bodovali. Poprvé se jim to stalo právě na přelomu října a listopadu. „S výjimkou Pardubic jsme nesehráli špatné zápasy,“ hodnotil trenér Výborný. „Ale dělali jsme chyby a soupeř nás za to trestal. My svoje šance nedali, soupeři ano.“

„Nemáme patent na to, že budeme někoho vyučovat hokej,“ povzdechl si Výborný. V Brně rozhodly individuální chyby hráčů při střídání a neproměněné šance. Porážku ve Zlíně zase zařídila častá vyloučení. Celkem seděli Jihočeši na trestné lavici desetkrát a to se proti nejlepší přesilovkové formaci soutěže těžko něco uhraje.

Navíc tým v poslední době trápily absence v obranných řadách. V posledních třech zápasech chyběl René Vydarený, který má natržený sval a jeho léčení se těžko odhaduje. Podobně je na tom další bek Martin Tůma, který má problémy s ploténkou. V Brně chyběl kvůli trestu do konce utkání ze zápasu s Třincem Jan Novák, ale ten už ve Zlíně i na Spartě hrál.

„Absence těchto zkušených hráčů je prostě znát,“ upozorňuje Výborný s tím, že všechno pak leží na Františku Ptáčkovi nebo Janu Snopkovi. I kvůli potížím v obranných řadách zřejmě nastoupí v pátečním utkání slovenský obránce Kolarz, který je na jihu Čech na testech. „Je to možné. Asi si ho tady necháme na měsíční zkoušku. Absolvoval s námi dva tréninky. Z toho se moc odhadnout nedá, ale na první pohled nevypadal zle,“ vysvětlil Výborný.

Do domácích utkání vstupují Jihočeši s jediným cílem. Vyhrát oba a zase se posunout v tabulce výš. „Nesmíme nic podcenit,“ hledí Výborný hned k nadcházejícímu utkání s Litvínovem. Ten sice venku nevyhrává, ale naposledy prohrál i doma a bude chtít bodovou ztrátu odčinit. „Stát se může cokoliv. Ale my budeme bojovat, abychom sehráli dobrá utkání,“ burcuje hlavní kouč.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....