Banes Motor České Budějovice
24.11.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - V úterý večer skončil dlouhý hrací víkend a již od čtvrtka začínají další kola. Juniorka tentokrát sehraje dva zápasy, ale oba na hřištích soupeřů. Starší dorost potřebuje potvrdit svoji postupovou příčku, neboť se základní skupiny soutěže blíží ke konci a je třeba postoupit do skupiny mužstev, která mají jistotu play-off. Mladší dorosty sehrají dva zápasy, ale oběma týmům se zatím výsledkově daří.

Juniorka

Juniorka šla výsledkově i herně nahoru. Je potřeba, aby to byla změna trvalá a přinášela i body, které jsou k postupu v tabulce potřebné. Tentokrát se junioři představí na hřištích moravských klubů. Hned v pátek se představí v Olomouci. Olomouc je na desátém místě se čtyřiceti body. Poslední dva zápasy Olomouc hrála na hřištích soupeřů a oba vyhrála. V Chomutově i v Havířově vyhrála 3:2. Ovšem první vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli Jihočeši 2:1. S tímto výsledkem by byli trenéři i hráči spokojeni i tentokrát.

V sobotu se mužstvo přesune do Zlína. Zlínu se daří hodně. Je na šestém místě, ale na čelo ztrácí pouhé tři body. Ovšem poslední dva zápasy se Zlínu nedařilo. Nejprve prohrál v Chomutově 0:5 a pak na nájezdy v Opavě 0:1sn. I se Zlínem se juniorům podařilo zvítězit na domácím ledě a to 6:3. Ovšem na Moravě se hraje vždy velmi těžce. I tak je potřeba získat další body.

Starší dorost

Straší dorost čekají poslední tři zápasy v základní skupině a o postup se bude ještě tvrdě bojovat. Hned v pátek zajíždějí na led čtvrtého mužstva soutěže do Pardubic. Ty mají o pouhý jeden bodík méně než Jihočeši. Poslední dva zápasy totiž Pardubice prohrály a to je stálo jistě vedení v soutěži. V Havlíčkově Brodě prohrály 1:2 a doma podlehly Mladé Boleslavi 2:5. Vzájemné zápasy zatím vyznívají lépe pro Jihočechy. Nejprve v Pardubicích vyhráli domácí 9:5, ale pak už kralovali jen Jihočeši. Doma 5:4 a v Pardubicích 4:1. Poslední vzájemný zápas ve skupině mužstva sehrají v pátek od 18.00 na druhé ploše.

Další, hodně těžký zápas, čeká dorostence v sobotu. To zajíždějí na led do Liberce. Tygři jsou pátí a postupovou příčku ztrácejí sedm bodů a budou chtít určitě ještě o postup zabojovat. Tygři si sami komplikují život, protože poslední dva zápasy prohráli. Doma s Havlíčkovo Brodem 4:6 a předtím ještě v Hradci Králové 2:4. Všechny vzájemná zápasy zatím skončily v prodloužení. V Budvar aréně 3:4p, pak v Liberci 7:6p pro Jihočechy a opět v Českých Budějovicích 5:4p pro domácí.

Mladší dorost A

Mladší dorost odstartuje víkend hned ve čtvrtek a to hned zápasem se silným soupeřem Slávií Praha. Slávce se ovšem zatím nedaří. V tabulce je na čtvrtém místě a má přesně polovinu bodů než mají Jihočeši. Slávia prohrála 4:5 v Táboře a doma porazila Jihlavu 6:5sn. První vzájemný zápas v Edenu vyhráli Jihočeši 4:2 a budou favority i zápasu, který se odehraje ve čtvrtek od 17.30 v Budvar aréně.

V neděli odjedou dorostenci k zápasu do Hradce Králové. Hradci se vůbec nedaří. V tabulce se krčí na předposledním místě s pouhými třinácti body. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 7:2 a jasným favoritem jsou i nyní. Ovšem v posledním zápase porazil Hradec Králová doma Kometu 7:4 a to by mohlo být pro českobudějovické hráče varováním. Zápas začíná v 12.00.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci odehráli minulý víkend pouze jeden zápas a tak jsou dostatečně odpočatí a těší se na další zápasy. Ve čtvrtek se vydají až na sever Čech do Trutnova. Ten je v tabulce na předposledním místě s pouhými sedmi body. V posledním kole prohráli v Třebíči 8:3. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 4:1.

V neděli přijede do Českých Budějovic tým HC Žďár nad Sázavou. Ten je v tabulce na čtvrtém místě. V posledním kole podlehl na Kobře 2:4. První zápas ve Žďáře vyhráli Jihočeši 3:1 a doma by měli zvítězit také. Zápas se odehraje v neděli od 13.15 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....