Banes Motor České Budějovice
23.11.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Teprve v úterý večer byl zakončen velmi dlouhý hrací víkend mládeže. Junioři tentokrát získali ve třech zápasech šest bodů a to je dobrý počin do dalších bojů. Důležité je, že bodovali v každém zápase. Starší dorost skončil svoji vítěznou sérii až v Letňanech a má našlápnuto k postupu do lepší skupiny mužstev. Mladší dorosty svá utkání vyhrály. Hráčem víkendu se stává brankář juniorů Šimon Hurbec, který má podíl na dobrém bodovém zisku juniorky.

Juniorka

Povinné body

Nesledovanějším mládežnickým mužstvem je juniorka. Ta měla odloženy hned dva zápasy a tak si na první zápas po reprezentační přestávce musela počkat až do soboty, tedy přesně dva týdny. Soupeřem jim byla Opava. Ta je pásmu přímého ohrožení, stejně jako Jihočeši, a tak tento souboj byl nesmírně důležitý. Hosté se také ihned po zahájení hry dostali do vedení, ale naštěstí to bylo z jejich strany vše. Zápas sice nepobral mnoho krásy, ale hlavní je zisk důležitých bodů a ty tentokrát zůstaly v Českých Budějovicích za vítězství 3:1. Jednu branku vstřelil obránce Martin Semrád.

Dva cenné body z Chomutova

V pondělí jeli junioři do Chomutova. Chomutov je jeden ze sousedů Jihočechů v tabulce a body s tímto mužstvem platí dvojnásob. První třetina patřila českobudějovickému mužstvo, které se ujalo vedení 2:0. Ovšem druhá část patřila zase domácím . Těm se povedlo vyrovnat skóre na 2:2 a tak zápas i v základní hrací době skončil. V prodloužení to vypadalo, že se nic nestane. Jenže dvě vteřiny před koncem prodloužení dal rozhodující branku obránce Jan Předota a přidal tak na konto jihočeského mužstva další bod navíc za vítězství 3:2p.

Bod s lídrem tabulky

V úterý večer byl v Budvar aréně na programu zápas s lídrem tabulky s Vítkovicemi. K vidění byl výborný juniorský hokej. Nikdo by na ledě nepoznal, že mužstva od sebe dělí velká výsledková propast. Jihočeši navíc ve Vítkovicích utrpěli debakl. Tentokrát to bylo jiné utkání. Vítkovice se ujaly vedení, ale českobudějovičtí hráči hráli velmi trpělivě a byla na nich vidět obrovská snaha o vyrovnání. To se jim nakonec povedlo, ale i nadále se snažili zápas vyhrát. Duel dospěl do prodloužení a ani tam branka nepadla. Rozhodovaly nájezdy a v těch stálo štěstí při vítkovických juniorech, kteří tak získali druhý bod za vítězství 2:1sn. Ovšem pokud budou junioři předvádět takovéto výkony, nemusejí se žádného soupeře, ani sestupu bát. Jedinou branku domácích dal Radim Heřman.

Starší dorost

Rozhodla druhá třetina

Starší dorost se zapojil do soutěžního režimu již ve středu. To do Budvar arény přijel Hradec Králové. Oba vzájemné zápasy do té doby skončili až v prodloužení. Tentokrát se tak nestalo. Českobudějovičtí od začátku v zápase vedli a hosté se dostali nejblíže za stavu 2:1. Ve druhé třetině přidali domácí ještě tři branky a bylo rozhodnuto. Zápas průměrné úrovně nakonec vyhráli Jihočeši 6:2 a v tabulce si upevnili postupovou pozici. Hráčem zápasu byl autor dvou branek David Bílek.

Vybojované jihočeské derby

V pátek se v Písku hrálo jihočeské derby. V Písku se letos zatím moc nevyhrává. Zatím tam nevyhráli ani českobudějovičtí hráči. Tentokrát to chtěli změnit. Českobudějovičtí se sice ujali vedení, ale ve třetí třetině domácí srovnali. Vzápětí se opět podařilo Českobudějovickým jít do vedení a to se jim podařilo udržet až do konce. I díky výbornému výkonu píseckého rodáka, brankáře Davida Gáby, vyhrály České Budějovice 2:1 a ve vzájemných duelech s Pískem zůstanou letos úspěšnějším mužstvem.

Na Letňany neumí

Poslední týn tabulky Letci Letňany přivítali v sobotu svého nejoblíbenějšího soupeře. Jihočeši totiž letos Letcům darovali deset bodů. Poslední tři pak právě v sobotu. Jen co se Jihočeši rozbruslili, už prohrávali 2:0. Největší naděje pak byla za stavu 3:2, ale individuální chyby zase posunuly Letce kupředu. Nakonec z toho byla první porážka pod novou trenérskou dvojicí a konec vítězné šňůry. Letci totiž vyhráli 6:3. Jednu z branek Jihočechů dal i Luboš Rob.

Mladší dorost A

Rebelové v Budvar aréně nebodovali

Ve středu přijel do Budvar arény Havlíčkův Brod. Jihočeši , jakožto lídr soutěže, bli favoritem zápasu. To se jim dařilo dokazovat spíše až od druhé třetiny zápasu, kdy získali rozhodující náskok. Po první části hry byl ještě výsledek nerozhodný. Pak se už naštěstí prosazovali jen českobudějovičtí dorostenci a stav zápasu nakonec byl 4:1 a upevnění první příčky tabulky. Dvě branky v zápase vstřelil útočník Lukáš Vopelka.

Rozhodla druhá třetina

V neděli jeli dorostenci na zápas do Pardubic. První třetina zápasu byla ještě vyrovnaná a domácí měli ještě šanci. Ovšem druhá třetina rozhodla o osudu celého zápasu. Jihočeši totiž chytili střeleckou slinu a dali hned čtyři branky. Závěrečná část zápasu se dohrávala spíše jen z povinnosti. Českobudějovičtí zápas vyhráli 7:3 a dále vévodí tabulce svojí skupiny. Dvě branky v zápase vstřelil obránce Michael Kutiš.

Mladší dorost B

Vysoká výhra v Liberci

Ve středu jeli Jihočeši do Tygří jámy, do Liberce. Liberecké béčko patří k nejlepším týmům soutěže. Navíc z Liberce se moc body nevozí. To ovšem neplatilo pro středeční duel. Jihočeši chtěli odvést všechny body a nakonec se jim to podařilo. Po první třetině se zdálo být dobře nakročeno, ale Tygři dokázali ve druhé části hry stáhnout na 3:4. Ve třetí třetině už skórovali jen Jihočeši a tak si odváží vítězství 6:3. Hráčem zápasu byl Kamil Suchánek autor tří branek a jedné asistence.

Zápas dorostu B s Kolínem byl odložen. Termín zatím není irčen.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....