Banes Motor České Budějovice
18.11.2010, Michal Špírek

Bude i druhé představení na zlínském ledě vítězné?

Č. B u d ě j o v i c e - V Brně to nevyšlo, ovšem do dalšího venkovního zápasu můžou Jihočeši se zdviženou hlavou. Jednou už totiž v letošní sezóně HC MOUNTFIELD ve Zlíně zvítězil. Svěřenci trenéra Výborného se přesunuli do Zlína ihned po utkání s Kometou, přinese to ovoce? Jihočeši čekají na bodový zisk již tři zápasy. Utkání začíná v pátek v 17:30.

O soupeři – PSG ZLÍN

Poslední utkání Zlína se neslo ve slavnostním duchu, Zlín odehrál tisící utkání v samostatné české nejvyšší soutěži. A proti Spartě uspěl. V první třetině nastřílel Pražanům tři góly a Sparta už jen korigovala. Zlín tak poskočil na osmou příčku a na HC MOUNTFIELD, svého dalšího soupeře, ztrácí tři body.

První setkání těchto týmů dopadlo ve prospěch českobudějovických barev. A berany tenkrát ztráta bodů hodně mrzela. "Už je ale nesmyslné se k tomu vracet, každý zápas je úplně jiný a už je to nějaký čas. My se za tu dobu posouváme tabulkou nahoru, Budějovice naopak. Je to ale o tom, že žádné mužstvo neudrží stoprocentní výkonnost po celou dobu a soupeři se nyní výsledkově nedaří tak dobře jako na začátku sezony. Nicméně přijede k nám zodpovědné a takticky dobře organizované mužstvo, které bude hrát disciplinovaně. Čeká nás tedy opět těžká práce," řekl pro zlínské klubové stránky trenér Venera.

Zlín táhne centr Petr Leška, který jasně vévodí klubovým statistikám. Zdárně mu sekunduje střelec Jaroslav Balaštík, který po vlažném úvodu zabral a nastřílel již devět branek. Zlín přichodem Tomáše Duby z Třince získal vyrovnanou gólmanskou dvojici. Pokud ale trenér Venera dodrží pořekadlo, že vítězná sestava se nemění, bude českobudějovickým střelám čelit Jakub Sedláček.


Jihočeši sérii tří venkovních zápasů nezačali povedeně. V Brně předvedli dobrý výkon, jenomže důsledkem devítiminutového výpadku, který Kometa potrestala čtyřmi brankami, si bodový zisk nepřipsali. Dvě nepokryté dlouhé přihrávky z obranného pásma na rozjetého útočníka, dva nedůrazy na hranici brankoviště, a Jihočeši museli ve třetí třetině dotahovat. To se jim také dařilo, ale při Brnu stálo velké štěstí. V zápase se představil letos poprvé po zlomenině klíční kosti bek Ivo Kotaška, který také hned zaznamenal první branku. Ve Zlíně již nastoupí Jan Novák, který si odpykal svůj trest, naopak otazník visí nad dalším střelcem z brněnského utkání. O startu Vydareného se rozhodne až v den zápasu.

Ve Zlíně dokázal HC MOUNTFIELD bodovat hned pětkrát z posledních šesti duelů. Teď by se mu moc hodilo napravit pokles bodového přísunu, kdy z posledních deseti zápasů získal jen deset bodů...



Zajímavosti utkání

Utká se osmý se šestým týmem tabulky?

Tento titulek je třeba vysvětlit. Jen pár hodin před tím, než vypuknou boje 22. extraligového kola, vyřkne ředitel Tipsport extraligy Stanislav Šulc verdikt nad týmy, které se dotýká kauza registrací. V případě kontumace zápasů se tak umístění týmů může značně přeházet. Jihočeši by získali šest bodů navíc, stejně tak Zlín.

Sestava z posledního kola (PSG Zlín - HC Sparta Praha 3:2)

Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Vzájemné zápasy v sezóně

9. kolo, 8.10. 2010, PSG Zlín - HC MOUNTFIELD 2:3

Statistiky

22. kolo
HC MOUNTFIELD

PSG ZLÍN
6.
Umístění v tabulce
8.
21 / 9 - 3 - 1 - 8
60:52 / 34
Statistiky v sezoně
(základní část)
21 / 7 - 3 - 4 - 7
67:58 / 33
1:2 Boleslav (V)
7:1 Kladno (D)
0:3 Pardubice (V)
5:6 Třinec (D)
3:4 Kometa(V)
Aktuální série
2:4 Kometa (V)
2:3p Boleslav (D)
1:2p Třinec (V)
4:2 Litvínov (V)
3:2 Sparta (D)
Milan Gulaš 15 (6+9)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Petr Leška 24 (11+13)
Jiří Šimánek (9)
Nejlepší střelec v sezoně
Petr Leška (11)
Milan Gulaš, Michal Mikeska (9)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Petr Leška (13)
René Vydarený, Jan Snopek 9
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Hamrlík, Galvas 13 (3+10)
Jan Snopek (+9)
Jakub Šulc (-5)
+/- bodování v sezoně
Petr Leška (+10)
Antonín Bořuta (-4)
Jan Novák (67)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Bedřich Köhler (64)
Jakub Kovář 92,38% - 2,42
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
J. Sedláček 91,89% - 2,84, T. Duba 92,96% - 2,26

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....