Banes Motor České Budějovice
18.11.2010, Antonín Vansa

Hokejisté navštívili dětský domov!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Pětice hokejistů extraligového HC MOUNTFIELD spolu se sportovním manažerem klubu Josefem Zajícem navštívili dětský domov v Žíchovci. Cílem návštěvy bylo především potěšit děti, kterým okolnosti nedovolují trávit život se svými rodiči. Druhým krokem ve spolupráci mezi hokejovým klubem a dětským domovem by mělo být zprostředkování atmosféry domácího zápasu HC MOUNTFIELD!
Dětský domov navštívili kromě sportovního manažera klubu Josefa Zajíce i slovenský zadák René Vydarený a čtveřice útočníků Rostislav Martynek, Lukáš Květoň, Tomáš Mertl a Martin Podlešák. Děti hráčům ukázali prostředí dětského domova, na oplátku se dočkali několika dárečků od českobudějovických hokejistů. Vrcholem odpoledne bylo pro děti malé hokejové utkání se svými hokejovými idoly. „Jedná se o setkání, kdy si každý hráč uvědomí, jak je důležité mít úplnou rodinu. V situaci, kdy vidíte děti, které vyrůstají bez rodičů, je ještě výrazněji vidět, že jsou na světě i důležitější věci než hokej,“ uvedl sportovní manažer českobudějovických hokejistů Josef Zajíc.

Akce se setkala s velkým ohlasem mezi samotnými dětmi, ale i mezi hráči. Proto se vedení klubu rozhodlo zprostředkovat dětem atmosféru domácího utkání HC MOUNTFIELD přímo v Budvar Aréně. „Chtěli bychom dětem dopřát co nejvíce z atmosféry zápasu. Proto máme v plánu, že právě děti z dětského domova by měly do budoucna předávat ceny pro nejlepší hráče utkání,“ prozradila Lenka Papežová z marketingového oddělení klubu.


Autogramiáda hokejistů HC MOUNTFIELD v dětském domově.


Martin Podlešák s René Vydareným hrají s dětmi malé hokejové utkání na hřišti v areálu dětského domova.


Fotografie hráčů Českých Budějovic s dětmi z dětského domova. Kdybyste nemohli najít Rostislava Martynka, je to ten, který zapadl mezi děti v dolní řadě druhý zleva :)
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....