Banes Motor České Budějovice
12.11.2010, redakce

Prohlášení Občanského sdružení HC České Budějovice

Č. B u d ě j o v i c e - Na zasedání správní rady HC České Budějovice, o.s. (dále jen „HC ČB“) konané dne 2.11. 2010 jsme se rozhodli, že po atacích pánů Pražáka a Ťoupala v médiích vydáme následující tiskovou zprávu.

Nařčení pana Pražáka kategoricky odmítáme, toto již mnohokrát zaznělo z úst představitelů správní rady HC ČB, přesto se neustále objevují útoky zmíněných pánů na správní radu a vedení HC ČB a z jejich prohlášení mimo jiné vyplývá, jak moc jim leží osud mládežnického hokeje v Českých Budějovicích na srdci, ale dle našeho názoru je tomu právě naopak.

Oba tito pánové v hokeji působili v předcházejících letech a jejich působení má jednoho společného jmenovatele. Oba tito pánové z mládežnického hokeje a z hokeje vůbec pouze profitovali. Např. pan Ťoupal při jeho posledním působení v HC ČB byl placen nejen jako manažer, ale i jako trenér. Hospodaření HC ČB za jeho působení se pohybovalo hluboce v červených číslech, přesto si vyplácel plat v plné výši včetně odměn, které se měly vztahovat k ekonomickým výsledkům HC ČB. O jaké částky se jedná, chci naznačit v tom, že po ukončení jeho působení v HC ČB požaduje od klubu vyplacení částky v řádu statisíců korun.

Správní rada na výše zmíněném zasedání rozhodla vzhledem k mediální hysterii vyprovokované zmíněnými pány zadat audit hospodaření celého období, kdy pan Ťoupal působil ve funkci manažera HC ČB. S výsledky auditu bude veřejnost seznámena po jeho skončení.

Co se týká působení pana Pražáka v HC ČB, existuje mnoho důkazů, jak si pan Pražák vedl. Někteří lidé, kteří v té době měli tu čest s ním pracovat, ještě nezapomněli a někteří říkají, že zapomenout ani nelze. Pan Pražák postupuje vždy stejným způsobem, tzn. co nejvíce pošpinit lidi ze svého okolí. Chová se takto ke všem, ať je to Město České Budějovice, HC ČB nebo fyzické osoby. Tato jeho vlastnost je notoricky známá celá léta, proto je tak trochu s podivem, že média tomuto pánovi poskytují tolik prostoru.

HC ČB v čele s novou správní radou má jediný cíl a tím je vychovávat mládež pro vrcholový, výkonnostní i rekreační sport při průhledném hospodaření, které bude prověřováno každoročně auditem hospodaření. Chceme, aby výchovu zajišťovali profesně zdatní odborníci. Odmítáme systém praktikovaný za pana Ťoupala, kdy trenéři v době prázdnin si sami organizovali různé školy a na tuto činnost přímo vybírali příspěvky od rodičů. Toto nepochybně patří do povinností výchovy mládeže a měl by toto zajišťovat klub.

Pan Pražák v loňské sezoně zajišťoval z vlastní iniciativy turnaj nazvaný jako Memoriál Miroslava Dvořáka. Nic proti takovému turnaji, jen se domníváme, že zajištění takového turnaje patří do kompetence HC ČB (v té době byl manažerem pan Ťoupal). Nicméně v letošním roce se dokonce s účastí HC ČB v tomto turnaji ani nepočítá. Asi by na tomto místě výše zmínění „srdcaři“ mohli uvést, kolik poskytli na tento turnaj ze svých firem. Oni mají jen jeden cíl, a to je systém, který v pohodě funguje napadnout prostřednictvím výroků dílem nepravdivých a dílem zavádějících. Napadnout lidi, kteří pracují a jako rukojmí k tomu si vzít rodiče dětí a ty strašit tím, že někdo chce něco ukrást nebo vytunelovat.

V případě pana Ťoupala by bylo asi dobré, kdyby se více věnoval svým záležitostem, které souvisí s jeho podnikáním. Chci důrazně připomenout, že všichni členové nové správní rady pracují v této funkci bez nároku na jakoukoliv odměnu. Všichni se řádně živí jinými činnostmi, které s hokejem natož mládežnickým vůbec nesouvisí.

Za HC Č.Budějovice ing.Zdeněk Blažek - prezident
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....