Banes Motor České Budějovice
01.11.2002, Antonín Vansa

Jasečko se vrací zpět!

Dlouhé dny čekání na novou posilu HC České Budějovice rázně uťalo čtvrteční dopoledne. Po ročním angažmá v zahraničí se na jih Čech vrací slovenský reprezentant Stanislav Jasečko.
„Staňo mi volal už v pondělí, že přiletí ve středu do Čech a domluví se se mnou, zda-li chce v Budějovicích hrát. Asi v 10:00 hodin přijel a téměř během hodiny jsme se domluvili." popisuje s úsměvem na tváři hektický týden generální manažer ing.Jaroslav Pařízek. Na přímý dotaz objasňuje i podmínky smlouvy - „Standa podepsal do 30.6.2003, což je do konce letošní sezony." tvrdí Pařízek a dodává: „Ta smlouva není krátkodobbá z důvodu, že bychom o Jasečka neměli dále zájem. Ale jako klub máme problém, protože máme už teď 3 slováky (Babka, Mucha, Bartoš; pozn.aut.), teď přišel Staňo a v létě očekáváme návrat Laca Čierného. To už bychom jich měli 5 a nevíme jak se v létě vyvine situace." Rázem však říká - „Ale obě strany mají zájem na tom, abychom spolupracovali i v následující sezoně. Avšak jak říkám, bude záležet i na povoleném počtu cizinců." praví Pařízek a z tohoto důvodu se snaží vyřídit české občanství Peteru Bartošovi, který o něj zažádal.

Generální manažer naznačil i důvod, z jakého Jasečka angažoval. „Už před sezonou, když odešel Laco Čierny, jsem říkal, že přivedu jednoho kvalitního obránce. Myslel jsem si na Kutláka, ale to se nepovedlo." vzpomíná Pařízek a míní - „Od Standy si slibujeme, že přinese do zadních řad zkušenost. Hraje velmi důrazně a dokáže skvěle podpořit ofenzivu. Byli bychom rádi, kdyby navázal na sezony, kdy zde působil a odevzdával našemu klubu cenné služby."

Zítra ještě Jasečko hrát nebude, ale po reprezentační přestávce by už měl v budějovických barvách nastoupit. Generální manažer Jaroslav Pařízek se snaží nastínit následující program slovenského beka slovy - „V pátek odjíždí Standa na Slovensko, kde by se měl setkat s funkcionáři Nižněkamsku a dořešit s nimi věci ohledně svého odchodu z ruského mužstva. No a v pondělí už by se měl objevit na tréninku A-mužstva." Zároveň potvrzuje, že Jasečko měl velkou chuť v Českých Budějovicích hrát: „Sám ukončil svůj pobyt v Rusku a projevil zájem nastupovat za nás!"

Ale tímto příchodem nemusí změny v HC České Budějovice končit. „Měl bych ještě zájem o jednoho velmi kvalitního útočníka. Budu se ho snažit získat buď na přestup, nebo i formou trejdu, ale zatím nevím kdy se to může uskutečnit. V dohledné době zřejmě ne." říká Pařízek, který svými činy potvrzuje snahu, že hodlá z Českých Budějovic vybudovat nadprůměrný extraligový tým.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....