Banes Motor České Budějovice
07.11.2010, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Letos poprvé vyhrála své zápasy všechna českobudějovická mužstva. Nejdůležitější událostí mládežnického víkendu je zisk bodů juniorského týmu. Ten se totiž pochlapil a z Moravy přivezl dokonce pět bodů ze dvou zápasů. Potěšil i starší dorost, který vyhrál oba své zápasy. Oba mladší dorosty nasázaly svým soupeřům po šesti brankách. Hráčem víkendu se stává Jiří Bárta, který dosáhl pěti bodů ve dvou zápasech (3+2).

Junioři

Čtyři góly málem nestačily

V pátek jeli junioři do Havířova. Ten byl na poslední příčce tabulky. Ovšem s posledním týmem tabulky junioři již jednou neuspěli. Tentokrát se zápas vyvíjel pro českobudějovický tým dobře. V první třetině dali dokonce čtyři branky. Jenže domácí během třetí třetiny snížili na 4:3 a snažili se o vyrovnání. Jihočeši nakonec po boji výsledek udrželi a přivezli tak důležité tři body. Dva body zaznamenal Martin Sekera.

Obrat jak má být

V sobotu se junioři přesunuli do Třince. Po bezbrankové první třetině se domácí ujali vedení 2:0 ve druhé části. Naštěstí se ještě v druhé třetině podařilo snížit. Další radostí bylo vyrovnání v úvodu třetí části. Do konce zápasu už další branky nepadla. V prodloužení byli také oba brankáři bezchybní a tak došlo na samostatné nájezdy. Vítězný nájezd má na svědomí Eddie Turek a přispěl tak k zisku druhého bodu pro Jihočechy za vítězství 3:2sn. Ti tak letos vyhráli již druhý zápas na samostatné nájezdy. Tato vítězství posunula mužstvo v tabulce výše a snad mu zvednou sebevědomí.

Starší dorost

Nečekaná kanonáda

V pátek se českobudějovičtí dorostenci představili v Havlíčkově Brodě. Nečekaně lehký zápas byl rozhodnut prakticky již po první třetině. Jihočeši totiž na soupeře „vlétli“ a nastříleli hned tři branky. Kanonáda se naštěstí nezastavila a pokračovala i dalších třetinách. Zápas tak nakonec skončil výsledkem 8:2 pro Jihočechy. Nejlepším hráčem hostů byl Jan Trummer, který zaznamenal čtyři body (1+3).

Vybojované vítězství

V sobotu přijela do Budvar arény BK Mladá Boleslav. Tento soupeř zrovna Jihočechům nesedí a bylo to vidět i v tomto zápase. První branka padla těsně před půlkou zápasu a dali ji naštěstí domácí. Ti pak ještě přidali další dvě ve třetí třetině a vyhráli tak 3:0. Zápas ovšem diváky svojí úrovní nepotěšil. Bylo k vidění množství chyb a špatných přihrávek. Přesto domácí utkání vyhráli. Zásluhu na tom má i David Gába, který nepustil ani jednu branku a snad už tak našel svoji formu z minulých sezón.

Mladší dorost A

Pod novým koučem hned úspěch

Mladší dorost A se poprvé představil pod novým trenérem. Mužstvo v týdnu převzal Milan Stárek a hned první záps na ledě Liberce mu vyšel. Jihočeši sice prohrávali v zápasy 0:1, ale pak už dávali branky jen oni. Soupeř se již nezmohl na žádný výrazný odpor a tak si českobudějovické mužstvo veze domů vítězství 6:1. Dvě branky dal Radek Prokeš.

Mladší dorost B

Opět na vítězné vlně

Dorostu B se ujal František Čech a i on hned slavil výrazný úspěch. V Budvar aréně se představily Benátky nad Jizerou. O výsledku zápasu se rozhodlo již v první třetině, kdy se domácícm podařilo dát tři branky. V další části zápasu sice hosté přidali po brance v každé třetině, ale i českobudějovičtí dorostenci dávali branky a skóre se zastavilo na 6:2 pro domácí. Dva body zaznamenal Tomáš Jáchym.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....