Banes Motor České Budějovice
10.11.2010, Miroslav Mayer

Zápasy mládežnických reprezentací

Č. B u d ě j o v i c e – Po delší době se zastaví kola mládežnických soutěží a na řadu přijdou reprezentační soustředění. Ve všech mládežnických výběrech jsou nominování hráči HC České Budějovice. Největší zastoupení je tradičně v osmnátce a tentokrát i v šestnátce. Ovšem nejvíce se bude upírat zrak hokejové veřejnosti k dvacítkám, pro které je to poslední prověrka před mistrovstvím světa. Tam bude o konečnou nominaci usilovat i Radim Heřman.

Reprezentace do šestnácti let

Šestnáctka sehraje tři přátelská utkání se stejně starým výběrem Švýcarska. Všechyn tři zápasy sehraje mužstvo během tří dnů na západě Čech. Trenér Luděk Bukač ml. nominoval k zápasům hned trojici hráčů. Brankář Tadeáš Dvořák, obránce Jonáš Ťoupal a útočník Luboš Rob..

Program reprezentace "16"

12. listopadu: ČR  - Švýcarsko (Tachov, od 17 hodin)
13. listopadu: ČR  - Švýcarsko (Klatovy, od 17 hodin)
14. listopadu: ČR  - Švýcarsko (Domažlice, od 13 hodin)

Reprezentace do sedmnácti let

Sedmnáctka sehraje tři zápasy s týmem Finska. Opět ji čeká náročný program se třemi zápasy ve třech dnech. I tady si trenéři reprezentace všímali českobudějovických hráčů. Do nominace se vešel brankář David Gába a obránce Karel Plášil.

Program reprezentace "17"

12. listopadu: ČR  - Finsko (Slaný, od 17 hodin)
13. listopadu: ČR  - Finsko(Roudnice n. L., od 17 hodin)
14. listopadu: ČR  - Finsko (Litoměřice, od 14 hodin)

Reprezentace do osmnácti let

Osmnáctka má ovšem ze všech týmů nejvíce nabitý program. Odlétá totiž do Detroitu, kde sehraje zápasy s týmy dvacetiletých NAHL. Tým sehraje pět zápasů v rychlém sledu za sebou. Ve výběru trenérů jsou tři hráči. Obránce Lukáš Kříž, útočníci Tomáš Rousek a Michal Švihálek. Jen díky zranění ve výběru chybí Lukáš Sedlák. Pro hráče to bude náročný test a všichni bojují o nominaci na dubnové mistrovství světa.

Reprezentace do dvaceti let

Pro dvacítku se bude jednat o generálku na šampionát, který se hraje tradičně na přelomu roku. Dvacítka se zúčastní turnaje čtyř mužstev, který se bude odehrávat v Karlových Varech a v Českých Budějovicích. V nominace jsou obránce Bohumil Jank a útočník Radim Heřman. Náhradníkem je Šimon Hrubec.

Program turnaje čtyř

Pátek 12. listopadu:

ČR - Rusko (České Budějovice, 17:00 hodin)
Švédsko - Finsko (Karlovy Vary, 18:00 hodin)
Sobota 13. listopadu:
Rusko - Švédsko (Karlovy Vary, 14:00 hodin)
ČR - Finsko (Karlovy Vary, 17:30 hodin)
Neděle 14. listopadu:
Finsko - Rusko (Karlovy Vary, 11:30 hodin)
ČR - Švédsko (Karlovy Vary, 15:00 hodin)

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....