Banes Motor České Budějovice
04.11.2010, Miroslav Mayer

Mládež pokračuje

Č. B u d ě j o v i c e – Po minulém týdnu, kdy se odehrálo velké množství zápasů, bude tento hrací víkend chudý. Juniorka sehraje jen dva zápasy a oba na soupeřových kluzištích, starší dorost sehraje svá obvyklá dvě kola a mladší dorosty každý po jednom zápase. Největší pozornost bude stále upřena na juniorku, která potřebuje bodovat jako sůl. Uvidíme, zda si starší dorost zachová neporazitelnost pod novými trenéry a zda se mladší dorosty vypořádají s porážkami z minulého kola.

Juniorka

Juniorka bude mít již každý svůj zápas jako malé play-off. Sestupová matematika je letos neúprosná a nezbývá než zabojovat a získávat body. Hned v pátek jedou junioři na led posledního týmu soutěže HC Havířov. Ten má třináct bodů a z toho jich deset získal právě na svém ledě. První duel v Budvar aréně vyzněl pro Jihočechy, kteří vyhráli 5:1. Tento výsledek by všichni brali i tentokrát. V posledních dvou kolech se nedařilo ani Havířovu. V Chomutově prohrál 0:7 a doma podlehl Kometě 1:2. Po tomto duelu mohou Jihočeši poskočit v tabulce, nebo klesnout na úplné dno.

Hned v sobotu přejedou junioři do Třince. Tomu se zatím daří slušně. V tabulce se drží na osmém místě a má 34 bodů. Na vlastním ledě jich získal dvacet a v tomto směru je čtvrtý v celé soutěži. Tady to bude pro Jihočechy velmi těžké. Určitou nadějí může být výhra z prvního duelu z Budvar arény, kde českobudějovičtí junioři vyhráli 5:2. Třinec se v posledním kola doma vypořádal s Pardubicemi 7:2 a v Litvínově prohrál 0:4.

Starší dorost

Poslední výsledky posunuly starší dorostence do klidnějších vod. Nyní mají na čtvrtém místě náskok čtyř bodů před svým pátečním soupeřem HC Rebel Havlíčkův Brod. Případný zisk bodů by tento náskok ještě zvýšil. Pro Jihočechy mluví i jasně aktivní bilance ze vzájemných zápasů. Nejprve domácí výhra 4:2, pak v Havlíčkové Brodě 3:0 a opět v Budvar aréně 3:2p. Brod tak zatím získal z těchto duelů pouhý bod. V posledních kolech vyhráli Rebelové v Písku 2:0 a doma podlehli Mladé Boleslavi 0:2.

Hned v sobotu si starší dorost zahraje na svém ledě. Jejich soupeřem bude BK Mladá Boleslav. Boleslav je na tom v tabulce stejně jako českobudějovičtí hokejisté. Bude se jednat o souboj stejně silných týmů, kde by domácí prostředí mohlo hrát svoji roli. Bruslaři mají s Jihočechy zatím aktivnější bilanci. V prvním zápase sice vyhráli Jihočeši v Boleslavi 4:1, ale pak přišly dvě porážky. Nejprve v Budvar aréně 3:8 a opět v Boleslavi 1:2. Nastal tedy čas srovnat učty. Zápas se odehraje od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost utrpěl v neděli svoji druhou porážku v sezóně na ledě druhého týmu tabulky a jeho náskok na čela je menší. Hned tuto neděli ovšem jede na led třetího týmu tabulky Bílí Tygři Liberec. Tygři navíc v prvním zápase Jihočechy porazili 3:0 a až do této neděle to byla jediná porážky týmu v sezóně. Nyní se budou muset dorostenci sebrat a Liberci porážku oplatit. Tygři jsou navíc při chuti. V posledním kole vyhráli v Jihlavě 4:0.

Mladší dorost B

Dorost B prohrál s prvním týmem soutěže a jeho ztráta na čelo tak narostla na šest bodů. V neděli do Budvar arény zavítají Benátky nad Jizerou. Ty se drží na sedmém místě a mají o deset bodů méně než českobudějovický tým. První zápas v Benátkách skončil vítězstvím Jihočechů 3:0. V neděli se utkání odehraje od 13.30 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....