Banes Motor České Budějovice
17.10.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Právě skončená kola mládežnických soutěží nelze označit jako příliš úspěšná. Junioři venku stále tápají a hledají střelce. Mužstvo drží smutnou šňůru čtyř porážek v řadě. Starší dorost doma vydřel vítězství v prodloužení a druhé utkání prohrál. Mladší dorost A má opačné starosti, protože vede tabulky a daří se mu získávat body. Mladší dorost B doma nezaváhal a dokonce neinkasoval ani branku. Hráčem víkendu je tak podruhé útočník mladšího dorostu Václav Pašek, kterému k vítězství stačily pouhé dvě branky.

Juniorka

Z Brna bez bodu

Jihočechům se na hřištích soupeřů nedaří. Na ledě Komety Brno se papírově mohlo chytit a nějaké body přivést. Také se ujali v zápase vedení díky první letošní trefě Tomáše Rouska. Kometa pak dokázala otočit na 3:1. Jihočeši ještě stačili snížit na 3:2 a živili naději na dobrý výsledek. To samé se dělo za stavu 4:3 pro domácí. Ti pak pečetili svoje vítězství gólem do prázdné branky při power-play. Všechny body tak bere Kometa za vítězství 5:3. Branku Jihočechů vstřelil i Jan Předota.

Za jeden gól žádné body

Další šancí na zisk bodů mohl být zápas ve Znojmě. Domácí vstoupili do zápasu lépe a ujali se vedení 2:0. Pak bleskla Jihočechům naděje, když se jim podařilo snížit na 2:1. Ovšem Orli ještě do konce první třetiny přidali třetí branku a vzali českobudějovickému týmu naději na zvrat v zápase. Další branky stříleli již jen Orli a zápas skončil hrozivým výsledkem 6:1. Jedinou branku českobudějovických juniorů dal Tomáš Rousek.

V pondělí střelci zkamení

V pondělí hráli junioři v Karlových Varech. Mužstvo se mohlo nechat inspirovat nedělním výkonem mužů. Nebylo tomu tak. Tým nastoupil v úplně nejsilnější možné sestavě (chyběl jen zraněný Sedlák), přesto nedokázal přerušit svoji šňůru porážek. Přestože hráči vyslali na domácíhco gólmana třicet střel ani jedna neskončila v síti. Mužstvo si tak veze další porážku 0:3 a jeho situace není dobrá.

Starší dorost

Ztráta jednoho bodu

Českobudějovičtí dorostenci nastupovali do zápasu s Havlíčkovo Brodem jako favorité. Letos už dvakrát svého soupeře porazili a navíc potřebují body do vyrovnané tabulky. Hosté se ujali vedení a vydrželo jim až do 36 minuty, kdy domácí konečně dali branku. Vzápětí dokonce ještě jednu přidali a vypadalo to na zisk tří bodů. Jenže hosté ve třetí třetině vyrovnali a zápas dovedli do prodloužení. Tam se radovali domácí díky trefě Davida Bílka. Utkání tak vyhráli domácí 3:2p. Ztráta bodu může českobudějovické dorostence mrzet.

S jedním gólem se nevyhrává

Hned druhý den mohli českobudějovičtí hráči přivést ztracený bod z Mladé Boleslavi. Tentokrát hráli Jihočeši velice pozorně do obrany a dařilo se jim neinkasovat branky. Domácí využili přesně v polovině zápasu přesilovku a za chvíli ještě jednu branku přidali. Jihočeši pak byli lepším celkem, ale výborný domácí gólman odolával statečně. Jediným střelcem českobudějovického mužstva se nakonec stal Luboš Rob. Jeho branka stačila pouze na snížení skóre. Domácí tak vyhráli 2:1 a českobudějovičtí tak jeli domů s prázdnou.

Mladší dorost A

Další vítězství v řadě

Extraligový mladší dorost odehrál svoje utkání v Mladé Boleslavi. Jihočeši vedou svoji skupinu a v zápase byli favority, neboť Boleslavi se zatím příliš nedaří. Nakonec se českobudějovickému týmu podařilo splnit úlohu favorita a získat všechny tři body za vítězství 3:1. Je to již páté vítězství v řadě tohoto mužstva. Dvě branky dal Václav Pašek.

Mladší dorost B

Doma s nulou

Mladší dorost B hrál svůj zápas v Budvar aréně a soupeřem mu byl tým Dvůr Králové - Náchod. Domácí byli v zápase favoritem. Nakonec se dokázali prosadit a v utkání zvítězit. V každé třetině dali po jedné brance a to stačilo na celkové vítězství 3:0. První nulu si připsal brankář Aleš Sova.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....