Banes Motor České Budějovice
14.10.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - I o tomto víkendu se budou hrát naplno mládežnické soutěže. Tento víkend bude většina českobudějovických celků hrát svá utkání na hřištích soupeřů. Juniorka odehraje všechny tři kola venku, starší dorost hraje v Budvar aréně v pátek a mladší dorost B v neděli. Pozornost bude upřena hlavně na juniorku, která doma naznačila v souboji s favority své možnosti a nyní by měla přivést nějaký bod i z venku.

Juniorka

V pátek a v sobotu juniorka ukázala, že hokej hrát umí a dokonce v sobotu dala šest branek. To v pondělí se projevila naplno její bolest, střílení branek, když nedala ani jednu. To tentokrát bude muset změnit. V pátek zajíždějí junioři do Brna. Kometě se zatím také příliš nedaří a je dokonce na patnáctém místě s jedenácti body. Doma není příliš úspěšná. Z šestí zápasů získala jen sedm bodů. Naděje na body tedy určitě je. Kometa má za sebou aktuální sérii čtyř zápasů bez vítězství. V posledním herním víkendu prohrála v Litvínově 2:3sn, pak v Chomutově 3:5 a doma podlehla Zlínu 2:3. Zdá se, že Kometa bude soupeřem Jihočechů o postup do play-off, proto každý bod ze vzájemného souboje je důležitý.

Hned druhý den se junioři přesunou do Znojma. Tomu se naopak zatím nečekaně dobře daří. V tabulce drží šesté místo s dvaadvaceti body. Navíc doma ze šesti zápasů pouze jednou Orli prohráli. O posledním víkendu vyhráli Orli v Chomutově 2:0, v Litvínově podlehli 3:4sn a doma porazili 3:2 Olomouc. V tomto zápasu bude zisk bodů určitě těžší než v zápase s Kometou.

V neděli si junioři odpočinou a načerpají síly k dalšímu zápasu. V pondělí se totiž přesunou do Karlových Varů. V dresu soupeře se představí i Petr Koblasa, který hrál do začátku letošní sezóny právě v českobudějovickém dresu. Vary jsou sousedem Jihočechů v tabulce. Mají o zápas méně a o dva body více. Většinu bodů uhráli doma. Z pěti zápasů mají z domácího ledu čtrnáct bodů. V posledních třech zápasech Vary vždy bodovaly. Doma porazili Jihlavu 5:2 a Havlíčkův Brod 3:1 a z Chomutova vezou bod za prohru 3:4sn. Domácí jsou favority zápasu. Jejich problémem ovšem je střelba branek. Zatím jich dali méně než Jihočeši.

Starší dorost

Starší dorost o minulém víkendu zabojoval a dokázal oba zápasy vyhrát. Tím si pomohl v tabulce vzhůru zvedl si sebevědomí. Ovšem vyhráno není a výkony je třeba minimálně udržet. Základní část se totiž nebezpečně blíží do druhé poloviny a tabulka je stále velmi vyrovnaná. V pátek sehrají českobudějovičtí dorostenci již třetí letošní utkání s Havlíčkovo Brodem. Ten je v tabulce jen těsně za Jihočechy se ztrátou pouhého bodu. Českobudějovičtí mají v Brodem zatím stoprocentní úspěšnost. V Prvním kole vyhráli doma 4:2 a v osmém kole pak v Brodě dokonce 3:0. V posledním kole porazili Rebelové Písek 4:1 a Hradec Králové 4:3. Body by měly zůstat doma. Zápase se odehraje v Budvar aréně od 18.00.

V sobotu odehrají dorostenci svůj zápas v Mladé Boleslavi. V tabulce je Boleslav o jednu příčku výše než Českobudějovičtí a má o jeden bodík víc. Ve vzájemných zápasech je to zatím vyrovnané. Nejprve vyhráli Jihočeši v Boleslavi 4:1, ale v Budvar aréně zase kralovala Boleslav, když vyhrála 8:3. V posledních zápasech Boleslav vyhrála doma nad Libercem 3:1 a podlehla v Hradci Králové 2:4. Zápas nemá favorita, oba soupeři potřebují body.

Mladší dorost A

Krásný pohled je na tabulku mladšího dorostu. Tým se vyhřívá na čele. Ovšem konec soutěže ještě zdaleka není a ve hře je stále hodně bodů. Svůj zápas odehrají dorostenci tentokrát v Mladé Boleslavi. Ta je v tabulce předposlední a má pouhé čtyři body. Pro Jihočechy by to měl být snadný soupeř, ale stát se může cokoli. V posledním kole podlehla Boleslav v Jihlavě 3:4p.

Mladší dorost B

Ligoví dorost se v tabulce drží na druhém místě. Jeho soupeřem bude v neděli Dvůr Králové –Náchod. Tento tým je v tabulce osmý s pouhými šesti body, navíc ze soupeřových hřišť nepřivezl ani jeden bodík. To by tak mělo zůstat i po nedělním zápase Budvar aréně od 12.00. Domácí jsou jasným favoritem.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....