Banes Motor České Budějovice
07.10.2010, Miroslav Mayer

Soupeřem žáků bude Plzeň

Č. B u d ě j o v i c e - Žákovské týmy HC České Budějovice čeká tento víkend nelehký soupeř. HC Plzeň patří totiž v mládežnickém a žákovském hokeji vždy ke špičce. Svoji kvalitu pak drží již delší dobu. Pro českobudějovická mužstva se jedná vždy o jedny z nejtěžších zápasů sezóny. Tentokrát tomu nebude jinak. Zatímco osmáci a sedmáci se představí v Plzni, tak pětka a šestka odehraje svá utkání v Budvar aréně.

Osmá třída

Osmáci se již rozjeli a daří se jim získávat body. Oporou jim je i brankář Aleš Sova, který by mohl být dalším nadějným gólmanem z jihočeské líhně. Každopádně jsou zatím Českobudějovičtí, spolu se čtyřmi týmy, na druhém místě tabulky. Jedním ze sousedů v tabulce je i Plzeň, která má stejný počet bodů. V posledním kole Plzeň rozstřílela Kladno vysoko 12:0. Pro úspěch v Plzni je potřeba podat maximální výkon.

Sedmá třída

Sedmička si v minulém kole zastřílela v zápase se Strakonicemi, ale tentokrát asi žádné střelecké hody v Plzni nebudou. Plzeň ztratila pouhý bod za remízu a drží se na druhém místě tabulky s devíti body. V posledním zápase si i ona skvěle zastřílela, když porazila Kladno 12:4. Zisk bodů v Plzni je vždy úspěchem.

Šestá třída

Ani šestá třída na tom v tabulce není lépe než Plzeň, ale je v těsném závěsu za ní. Plzeň totiž je bez ztráty body na druhém místě. V minulém kole si i plzeňští šestáci otevřeli na Kladně střelnici, když tam vyhráli 14:1. Zajímavý zápas se odehraje v sobotu na druhé ledové ploše od 17.30.

Pátá třída

Páťáci mají zatím pomalejší rozjezd do soutěže a na svém kontě mají čtyři body, ale Plzeňští jsou na tom úplně stejně. V tomto směru by mohl být zápas vyrovnaný. Zatímco českobudějovičtí páťáci v posledním kole podlehli, tak Plzeň naopak těsně porazila Kladno 10:8. Slabinou Plzně by mohla být obranná činnost. Zápas se odehraje v sobotu od 15.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....