Banes Motor České Budějovice
07.10.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Zatímco minulý víkend nabídl pouze jedno mládežnické utkání v Budvar aréně tak tento víkend bude pravým opakem. K vidění bude celkem pět zápasů. Hned tři z nich sehrají junioři, kteří by je měli využít k bodovému zisku a v postupu v tabulce.Jejich soupeři jsou ovšem ze špičky tabulky. S Lídrem soutěže sehraje zápas i starší dorost. Pouze mužstvo mladšího dorostu B sehraje svoje utkání mimo České Budějovice.

Juniorka

Vstup do sezóny se mužstvu nevydařil. Zatím sedmnácté místo s osmi body není rozhodně nic skvělého. Ovšem stále je ještě čas na zlepšení. Mužstvo by potřebovalo, aby se probudili střelci a aby si nadějní mladíci vzpomněli na svoji produktivitu z přípravných zápasů. První příležitost bude již v pátek. Do Českých Budějovic přijede silné mužstvo HC Olomouc. Ta se drží zatím na skvělém druhém místě tabulky a má na svém kontě již dvacet dva bodů. Venku odehrála Olomouc tři zápasy a všechny vyhrála! V posledních kolech ztratili Olomoučtí pouze jeden bod. Nejprve porazili doma Litvínov 5:2, pak Chomutov 4:2 a s Kometou vyhráli na nájezdy 5:4sn. Jihočechy nečeká lehké utkání. Zápas začíná v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Hned druhý den přijede další moravský soupeř HC Zlín. Zlín je lídrem celé tabulky. Zatím ztratil pouhé tři body a ještě nepoznal hořkost porážky v základní hrací době. V posledních kolech Porazil Litvínov 3:2sn, Pardubice 4:0 a Chomutov 7:2. Opět se jedná o velmi těžkého soupeře, který domácím určitě nic nedá zadarmo. Jihočeši si budou muset opět sáhnout až na dno svých sil a předvést výkony na hranic svých možností. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše Budvar arény.

Po dni odpočinku přijede jen o málo lehčí soupeř Plzeň. Ta je zatím v tabulce na šestém místě se sedmnácti body. Venku odehrála Plzeň čtyři zápasy a získala šest bodů. Minulý týden měla Plzeň jeden zápas volno a sehrála pouze dva zápasy. Vyhrála v Pardubicích 3:2 a doma porazila Chomutov 6:3. Vyhlídky na zisk bodů s tím soupeřem se zdají být největší. Zápas se odehraje již v Budvar aréně na první ploše v pondělí od 18.00.

Starší dorost

Staršímu dorostu po dobrém rozjezdu, jakoby dochází dech a vyhýbá se mu i potřebné štěstí. Ovšem hned v pátek mohou vše za změnit. Do Budvar arény totiž dorazí lídr tabulky HC Pardubice. Pardubice se usadily v čela a mají pětibodový náskok pře druhým mužstvem. Na Jihočechy mají už k dobru osm bodů. Navíc v prvním vzájemném duelu v Pardubicích vyhráli domácí vysoko 9:5. Navíc venku hrají Pardubičtí ještě lépe než doma, protože prohráli jen dvakrát a to až v prodloužení. V posledních zápasech ovšem ztrácely body i Pardubice. Doma podlehly na nájezdy Mladé Boleslavi 3:4 sn a prohrály i v Havlíčkově Brodě 2:3sn. Pokud chtějí Jihočeši udržet Pardubice v kontaktu, měli by je doma porazit. Zápas začíná v pátek již ve 14.15 na druhé ledové ploše.

V sobotu pocestují dorostenci k dalšímu zápasu na sever Čech. Utkají se s mužstvem Bílí Tygři Liberec. Tygři získali o dva body více než Jihočeši a jsou v tabulce o jedno místo lépe postavení. Navíc v domácích zápasech má Liberec zatím nejlepší bilanci ze všech týmů. První zápas v Budvar aréně Tygři dokázali vyhrát 4:3p. Ovšem ani Tygrům se v posledních zápasech příliš nedařilo. Prohráli v Hradci Králové 1:6 a doma zdolali Havlíčkův Brod pouze 3:2 sn. Body z Liberce by mužstvo určitě pomohly.

Mladší dorost A

Mladší dorost sehraje jeden zápas a to v Českých Budějovicích a jeho soupeřem bude HV Hradec Králové. Hradec má zatím osm bodů a je přesně v polovině tabulky. Zatím se mu příliš nedaří a to by mělo být pro Jihočechy dobré. V posledním kole prohrál Hradec v Jihlavě 1:4. Jihočeši přivezli vítězství ze Slávie a měli by být v dobré pohodě. Zápas se odehraje v neděli od 12.00 v budvar aréně na první ledové ploše.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci zatím drží třetí příčku tabulky a v neděli zajíždějí na led svého souseda v tabulce nad sebou do Žďáru nad Sázavou. Žďár zatím odehrál čtyři ze šesti zápasů na svém ledě a i to pomohlo jeho dobrému umístění v tabulce, protože doma pouze jednou prohrál. Navíc zatím nastřílel nejvíce branek ze všech týmů. Dorost B tak absolvuje další těžký zápas a to je pro hráče určitě dobré.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....