Banes Motor České Budějovice
20.06.2010, Petr Lundák

Snad z toho vznikne tradice, zní po hokejbalovém turnaji

Č. B u d ě j o v i c e - V první pětce zkušený brankář Roman Turek v obranné dvojici s Tomášem Mertlem, před nimi útočná trojka složená z benjamínků týmu HC MOUNTFIELD. Druhý útok na křídlech zajišťují Milan Gulaš společně s Jakubem Langhammerem. Ne, nejedná se o složení jednotlivých pětek pro příští sezonu. Takto si v sobotu českobudějovičtí hráči užili hokejbalový zápas se svými fanoušky. Vedení klubu tímto turnajem poděkovalo příznivcům za podporu v minulé sezoně.

Z fanouškovského turnaje, který se na II. ploše Budvar Arény odehrával v sobotu od osmé hodiny dopolední, vzešel vítězně tým složený především z kotelníků pod názvem Vyhořelý hvězdy. Už od začátku superfinálového duelu s hráči HC MOUMNTFIELD nezakrývali fanoušci svůj elán a ujali se vedení, což solidně naplněná druhá hala českobudějovického zimního stadionu kvitovala velkým potleskem. Pak se ale hráči A-týmu na speciálním povrchu začali rozkoukávat, a zanedlouho srovnal dorážkou na 1:1 zkušený Roman Turek, který si tentokrát s chutí zahrál v obraně. Otěže zápasu postupně převzal právě HC MOUNTFIELD, který byl složen převážně z mladíků.

Tým fanoušků svými výkony jistil velmi solidně chytající brankář Miroslav Vobr, který ale nestačil na povedené gólové akce dvojice Gulaš a Langhammer. Například prvně jmenovaný nadchnul diváky gólem ihned po vhazování ve středním kruhu, když vyslal dělovku na soupeřova golmana vteřinu před sirénou.

Ve druhé části už dominoval tým složený z hráčů extraligového HC MOUNTFIELD a přidával jeden gól za druhým. Týmu fanoušků už docházely síly, vždyť kotelníci už měli za sebou čtyři odehrané zápasy. I přesto si utkání užívali až do konce a i když Vyhořelé hvězdy prohráli s hokejisty 2:8, dočkali se od diváků zaslouženého potlesku.

Závěr hokejbalového dne patřil samostatným nájezdům. Penaltu jeli všichni hráči z obou týmů a také tuto disciplínu vyhráli hokejisté. Pozorně sledovaný byl souboj brankáře Vobra z týmu fanoušků a Romana Turka. Věhlasný golman se pokusil o blafák, ale neuspěl. To už hala téměř bouřila a oslavovala brankáře, který vychytal zkušeného borce. Naopak za soupeře se při nájezdu nemýlil opět Milan Gulaš, který jak na hřišti, tak i na střídačce neustále hýřil úsměvy.

„Určitě jsem si zápas užíval. My jsme teď přijeli po týdenní dřině na Železné Rudě, což nebyla žádná sranda. A právě takové zpestření, i když to bylo v sobotu a to máme odpočívat, s fanoušky je vždycky sranda a určitě jsme rádi přišli,“ řekl po zápasu Milan Gulaš. „Do podobných akcí mě nikdo přemlouvat nemusí, ale jde jen o to, kdo má zrovna čas. Většina kluků je odjinud a my z Budějovic jsme s tím problém neměli. Opravdu to byl perfektní zápas, padlo hodně gólů, byla při něm sranda a myslím si, že to splnilo účel,“ doplnil reprezentační útočník.

Podle útočníka s číslem osmdesát osm na dresu je třeba fanouškům za neustálé povzbuzování poděkovat. Fanoušci českobudějovického hokeje totiž byli pořádně slyšet i na stadionech soupeře. „I kdyby se podobné turnaje neuskutečnily, tak za fandění lidem patří veliký dík, protože jejich podpora je důležitá! Když se například v daném zápase nedaří a fanoušci začnou skandovat Motor nebo Mountfield, tak je to potřeba. Takže když bude čas a volno, tak určitě domluvíme zase nějakou akci. Komunikovat s fanoušky je dobrá věc a myslím si, že se tohle bude opakovat,“ vyprávěl Gulaš. „Skandování prostě k hokeji patří, ale když hrajeme důležitý zápas a ke konci vás stadion začne burcovat, tak to určitě ovlivní náš výkon,“ uzavřel s tím, že se už pomalu začíná těšit na zápasy na ledě.

Hokejbal si pochopitelně užívali i hráči Vyhořelých hvězd, kteří ovládli fanouškovský turnaj bez ztráty bodu a vysloužili si vstupenku do prestižního superfinále. Organizace turnaje je potěšila. „Rozhodně je dobré, že mají snahu nám poděkovat. Už podobná akce se jednou konala po postupové sezoně, a to bylo super. Bylo by dobré, kdyby se to stalo tradicí,“ komentoval turnaj Václav Sládek. „Zápas byl parádní, ale už jsme prostě nemohli. Hráli jsme čtyřikrát za sebou. Hráči jsou namakaní z letní přípravy, takže můžeme říct, že nás sfoukli, jak svíčku. Ale chtěl bych hrozně poděkovat Romanu Turkovi, protože je to pan hráč a tím, jak si námi přišel zahrát, ukázal mladým hráčům, jak se profesionál má chovat k nám fanouškům,“ dodal Sládek. „Ale kdybychom byli v plné síle, tak to bylo dva dva,“ doplnil s úsměvem další z fanoušků.

Velice spokojeni s akcí byli i samotná organozátoři turnaje, tedy vedení klubu HC MOUNTFIELD a fanklub extraligového celku. „Už dlouho jsme měli v hlavě myšlenku uspořádání takového turnaje. Jsme rádi, že se nám podařilo jej zorganizovat a věříme, že se všem zúčastněným líbil. Řada našich fanoušků hokejbal aktivně hraje, proto považuji pořádání takového turnaje za ideální možnost, jak společně vyplnit letní měsíce. Věřím, že tato akce nebyla ojedinělá a že se příští rok opět k myšlence pořádání turnaje vrátíme,“ hodnotil akci Antonín Vansa, tiskový mluvčí klubu. „Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří se na organizaci tohoto turnaje podíleli. Těch osob byla celá řádka, od lidí, kteří zajišťovali občerstvení, až po dvojici rozhodčích Kárl – Adamík, která s naprostým přehledem zvládla celý maratón zápasů. Za všechny bych rád vyzvedl kolegu Zbyňka Brůžka a člena Fanklubu Martina Šulistu. Bez nich by turnaj v takové podobě nemohl proběhnout,“ dodal spokojeně Vansa.


FOTOGALERIE ZE SUPERFINÁLE

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....