Banes Motor České Budějovice
20.06.2010, Antonín Vansa, Josef Bláha

První hokejbalový turnaj s fanoušky se vydařil!

Č. B u d ě j o v i c e – Sobotní den měla většina fanoušků HC MOUNTFIELD zaškrtnutý v kalendáři červenou fixou. Konal se totiž historicky první hokejbalový turnaj fanoušků českobudějovického klubu. Akce na II. ploše Budvar Arény se zúčastnilo pět fanouškovských výběrů a vítěz tohoto turnaje, tým Vyhořelých hvězd, se v superfinále střetl s výběrem extraligového mužstva HC MOUNTFIELD!

Historicky první hokejbalový turnaj fanoušků probíhal na II. ploše českobudějovické Budvar Arény od časných ranních hodin. Jako první změřili své síly týmy Cardiax České Budějovice a HC AOW. Opatrná taktická bitva na úvod turnaje branku nepřinesla a rozhodovat ji musely až samostatné nájezdy. V nich si vítězství připsal tým HC AOW, za který hned dvakrát během rozstřelu zazářil Jakub Máče. Pro HC AOW to však nakonec bylo jediné vítězství v turnaji. Po dobrém startu mužstvo doplatilo na mizernou koncovku, kdy v průběhu celodenního klání vstřelilo ze hry jen jednu branku. K úspěchu mu nedopomohl ani skvělý brankář Jakub Hlaváč, nejvytíženější gólman turnaje, který byl také nakonec vyhlášen nejlepším hráčem mužstva HC AOW.

Ve zcela opačném světle se představil tým Vyhořelých hvězd, který na rozdíl od svého názvu na hřišti zdaleka tak vyhořele nepůsobil. Osobností mužstva byl David Rajdl, nejproduktivnější hráč týmu, výbornými výkony se prezentoval i Martin Vrba, autor šesti kanadských bodů. V obraně byl velkou osobností Zdeněk Rychtář, mimochodem nejtrestanější hráč turnaje, či Julius Tomaško. Ofenzivní hokejbal, kterým se tým prezentoval, dostal do nezáviděníhodné situace gólmana Miroslava Vobra. Ten své přednosti ukázal především v superfinálovém utkání, kdy čelil střelcům českobudějovického HC MOUNTFIELD. Ve fanouškovském turnaji nemělo mužstvo Vyhořelých hvězd konkurenci a neztratilo ani jeden bod.

Na druhém místě se umístil tým Hlemýžďů. Ve svém úvodním vystoupení sice prohrával s celkem Vyhořelých hvězd už 0:5, přesto v závěru dokázal korigovat a prohra s pozdějším vítězem fanouškovského klání také nakonec byla jedinou v celém turnaji. Od porážky na startu turnaje sbírali Hlemýždi jen vítězství, zprvu nenápadný celek táhl především Martin Kudláček, bezkonkurenčně nejlepší hráč mužstva, autor sedmi kanadských bodů a také druhý nejproduktivnější hráč turnaje. Po rozpačitém úvodu se rozchytal k velkým výkonům i gólman Michal Němec, který svou rostoucí formu korunoval čistým kontem v posledním utkání turnaje proti HC AOW.

Opačným procesem prošel tým Termitů. V prvním utkání poklidným a vysoce taktickým výkonem porazil HC AOW s přehledem 2:0, s přibývajícím počtem odehraných minut se ale na mužstvu citelně projevil úbytek fyzických sil. Termiti zapsali na soupisku vůbec nejméně hráčů ze všech účastníků turnaje a úzký kádr nemohl ve vyčerpávajících soubojích ve vyhřáté II. hale Budvar Arény svým soupeřům konkurovat. Termiti oproti veškerým očekáváním obsadili až předposlední místo s pouhou jedinou výhrou a celkovým skóre 4:11. Nejlepším hráčem mužstva byl vyhlášen gólman Aleš Tichatzek, v poli na sebe největší pozornost poutal rtuťovitý Lukáš Sumerauer. Ani on však nevybředl ze střelecké bídy svého mužstva.

Jen jednu výhru si připsal i tým Cardiax České Budějovice. Ten zahájil turnaj penaltovou prohrou s týmem HC AOW, v následujících dvou utkáních nedokázal bodovat, vyhrál až v posledním utkání celého turnaje, kdy si hladce poradil právě s velešínskými Termity v poměru 3:0. V brankovišti se rovným dílem podělili o odchytané zápasy Josef Studený a Tomáš Vincenze. Druhý jmenovaný dokonce během turnaje ze hry neinkasoval. V posledním utkání právě on vychytal čisté konto, v úvodním duelu turnaje zase držel šance svého týmu na výhru až do penaltového rozstřelu. V poli tým sázel hlavně na bojovný kolektivní výkon, z něhož až v posledním utkání vystoupila dvojice Metoděj Edl, autor hattricku, a jeho dvorní nahrávač Adam Zlámal. Závěrečnou výhrou dosáhl tým Cardiax České Budějovice na konečné třetí místo v turnaji.

!!! FOTOGALERIE Z FANOUŠKOVSKÉHO TURNAJE ZDE !!!


ZÁPISY O UTKÁNÍ

HC AOW          – Cardiax ČB       1:0sn

Hlemýždi        – Vyhořelý hvězdy   2:5

Termiti         – HC AOW            2:0

Cardiax ČB      – Vyhořelý hvězdy   0:4

Hlemýždi        – Termiti           3:1

HC AOW          – Vyhořelý hvězdy   1:4

Cardiax ČB      – Hlemýždi          2:3

Vyhořelý hvězdy – Termiti           5:1

Hlemýždi        – HC AOW            1:0

Termiti         – Cardiax ČB        0:3

KONEČNÉ POŘADÍ: 1. Vyhořelý hvězdy
                2. Hlemýždi
                3. Cardiax ČB
                4. Termiti
                5. HC AOW

Vyhořelý hvězdy – HC MOUNTFIELD     2:8


Tabulka turnaje
Kanadské bodování turnaje
Nejlepší hráči turnaje
Herní plán turnaje


Referát z finálového utkání Vyhořelých hvězd s výběrem HC MOUNTFIELD, názory extraligových hokejistů, organizátorů a fotografie ze závěrečného duelu přineseme v neděli večer.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....