Banes Motor České Budějovice
26.06.2010, Miroslav Mayer

Českobudějovičtí hráči v reprezentacích ČR v roce 2009/2010

Č. B u d ě j o v i c e - Není to dlouho, co český hokej oslavil svůj titul mistra světa a již se začínají formovat reprezentační výběry pro další sezónu. Ještě než se rozjede další reprezentační sezóna, shrneme si tu právě skončenou z pohledu hráčů působících v loňské sezóně v dresu českobudějovických mužstev. Bezesporu nejúspěšnějším byl čerstvý mistr světa Petr Gřegořek. Celkem si v českém národním dresu zahrálo patnáct hráčů, kteří loni hráli v českobudějovických týmech.

Seniorská reprezentace ČR

V sezóně 2009/2010 obléklo dres národního mužstva alespoň jednou celkem 79 hráčů. Z toho jich hned 15 někdy oblékalo českobudějovický dres. Z loňského aktuálního kádru HC MOUTFIELD to bylo pět hokejistů a pouze Petr Gřegořek byl u zisku titulu mistra světa, navíc nasbíral i největší počet startů a získal nejvíce bodů. Za připomínku stojí, že u posledního titulu v roce 2005 byli Radek Dvořák a Václav Prospal.

Statistiky českobudějovických hráčů v reprezentaci

                    Z    G    A   B 
Petr Gřegořek      16    2    1   3
Tomáš Kůrka         9    0    2   2
Josef Melichar      6    1    0   1
Milan Gulaš         3    0    1   1
Lukáš Květoň        3    0    0   0

Reprezentace do dvaceti let

Dres tohoto týmu na sebe oblékli tři českobudějovičtí hráči, ale pouze Radim Heřman oblékal loni českobudějovický dres. Další dva hráči působí v zámořských juniorských soutěžích. Robin Soudek odehrál hned v začátku loňské sezóny čtyři zápasy a zřejmě jen časté nemoci ho připravili o start na mistrovství světa. Tam se představil pouze Roman Horák.

Statistiky juniorských reprezentantů z Českých Budějovic

                   Z    G    A   B
Roman Horák        6    1    1   2
Radim Heřman       4    1    1   2
Robin soudek       4    0    0   0

Reprezentace do osmnácti let

V této kategorii se představil pouze jeden českobudějovický hráč a to Bohumil Jank. Zúčastnil se mistrovství světa a odehrál ze všech českobudějovických reprezentantů nejvíce zápasů a navíc byl kapitánem tohoto národního výběru. K tomu všemu ještě získal i druhý nejvyšší počet bodů a to je na obránce výborná vizitka.
                        Z     G     A     B
Bohumil Jank           19     4     6    10

Reprezentace do sedmnácti let

V této kategorii se může českobudějovický klub chlubit velkým počtem hráčů. Ke dvěma stálicím reprezentačních výběrů Švihálkovi a Sedlákovi přibyli ještě navíc Rousek a Koblasa. Všichni by měli přestoupit i do kategorie do osmnácti let a tak by mohly mít České Budějovice na mistrovství světa příští rok opravdu silné a důstojné zastoupení. Michal Švihálek se stal nejlépe střílejícím a celkově nejlépe bodujícím hráčem nejen ze všech českobudějovických reprezentantů, ale zároveň i ze všech reprezentantů ČR ve své kategorii.

Statistika reprezentantů do sedmnácti let

                      Z     G     A      B  
Michal Švihálek      16     9     3     12
Lukáš Sedlák         16     2     6      8
Tomáš Rousek         12     1     6      7
Petr Koblasa          3     2     0      2

Reprezentace do šestnácti let

V nejmladším reprezentačním výběru si také zahráli čtyři hráči z českobudějovického dresu. Více akcí se ovšem zúčastnili pouze dva hráči Karel Plášil a Jan Salák. Zde se také objevil i jediný brankář David Gába. Je s podivem, že tento talent byl trenéry spíše opomíjen a má na svém kontě pouze jeden zápas.

Statistika hráčů ve výběru do šestnácti let

                          Z     G     A     B  
Karel Plášil             12     0     1     1
Jan Salák                 6     2     1     3
Tomáš Prokop              3     0     0     0
David Gába                1
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....