Banes Motor České Budějovice
15.03.2010, Petr Novotný, Josef Bláha

Nebyl to náš zápas, smutnil Petr Gřegořek

L i b e r e c – Hokejisté HC MOUNTFIELD nezvládli poslední utkání sezony. V pátém zápase předkola play-off prohráli s Libercem 1:9 na jeho ledě a byla to pro ně konečná. Trochu krutý konec série, která byla jinak velice vyrovnaná. Není se ani co divit, že jediný střelec týmu při debaklu na severu Čech, Petr Gřegořek byl z výsledku hodně rozmrzelý. „Páteční euforie z toho, jak jsme otočili zápas, byla pryč a soupeři to sedlo víc,“ popisoval nejproduktivnější jihočeský bek duel.

Tak trochu malou tragédii si prožili hokejisté HC MOUNTFIELD na libereckém ledě. Už v pátek byli kousek od vyřazení, ale dokázali takřka nemožné a otočili zápas z tříbrankového manka. V neděli se jim proto dávaly šance na úspěch. Čekalo se, že tým bude psychicky na výši. Předtím sehrál na severu Čech dva vyrovnané zápasy a jen těsně prohrál. Třetí už nezvládl po všech stránkách. „Ten zápas se hodně špatně hodnotí,“ řekl Petr Gřegořek.

Od začátku zápasu bylo vidět, kdo má v utkání navrch. Liberec začal dobře a dostal hosty pod tlak. „Liberec na nás docela vlítnul. Bohužel jsme nedokázali první nápor zachytit a byli jsme pod tlakem,“ souhlasil Petr Gřegořek. „Ale góly jsme nedostali ani tak z tlaku, jako spíš po individuálních chybách.“

Hodně mrzet může hosty patnáctá minuta střetnutí, kdy dva rychlé zásahy takřka rozhodly o osudu výsledku. Svěřenci trenéra Františka Výborného už na vedení domácích 3:0, nedokázali reagovat jinak než jednou brankou. „Kdybychom dali ještě druhý, dejme tomu, že se s tím dalo ještě něco dělat,“ dodal Gřegořek. „Ale dneska to prostě nebyl náš zápas. Od začátku jsme měli špatné nasazení a potom se k tomu přidaly ještě i individuální chyby.“

Je s podivem, že v rozhodujícím utkání série nestačil tým svému soupeři v nasazení. Ovšem Petr Gřegořek jen zavrtěl hlavou nad tím, že se to dá takhle lehce odsoudit. „Ono se to lehce řekne, ale ten páteční duel nás stal asi hodně sil. Oni mají navíc menší hřiště, jsou zvyklejší. Není to výmluva, ale je to pro mě samotného překvapení, protože celou sérii se zdálo, že jsme na tom fyzicky lépe my,“ vysvětlil zkušený bek.

Vzhledem k poslednímu zápasu se dá litovat toho, že Jihočeši doma podlehli Liberci v posledním kole a ztratili výhodu domácího prostředí. Hrálo to nějakou roli? „Je blbost se vymlouvat na poslední zápas. Sezona má dvaapadesát zápasů a to jsme klidně mohli litovat jiných zápasů. Přišli jsme o play-off tím, že jsme se tady plácali někde dole v první polovině sezony. Ale už se k tomu nechci vracet,“ zvýšil trochu hlas Gřegořek.

Ačkoliv by se to mohlo zdát, tým ještě volno nečeká. Zítra bude mít trénink pro veřejnost a pak se rozhodne, co bude dál. „Ještě nemáme nic daného. Uvidíme, jestli budeme dál trénovat nebo jestli budeme ít nějakou rehabilitaci či něco podobného,“ zakončil Petr Gřegořek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....