Banes Motor České Budějovice
15.12.2009, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže se o tomto víkendu rozloučí s rokem 2009 posledními koly. Z týmů HC České Budějovice se na domácím ledě nepředstaví již jen junioři, kteří zajíždějí k zápasům na Moravu. Všechny ostatní mládežnické celky se ještě v Budvar aréně objeví. Dokonce dvakrát si doma zahrají starší dorostenci. Oba mladší dorosty sehrají na domácím ledě jeden zápas.

Junioři

Omlazený juniorský tým se v pátek vydá k prvnímu zápasu na Moravě Olomouce. Ta zatím získala třicet pět bodů a z toho dvacet jedna na domácím ledě. V posledních zápasech nejprve Olomouc vyhrála v Ústí nad Labem 3:2 a pak prohrála v Chomutově 2:5. Na rozdíl od Jihočechů získala tak Olomouc již v poslední části soutěže tři body. Českobudějovičtí budou mít v pátek možnost domácí mužstvo v tomto ohledu vyrovnat.

V sobotu se junioři přesunou k dalšímu zápasu do Opavy.Ta v Ústí nad Labem prohrála 4:5sn a v Chomutově 1:4. V tabulce má tedy čtyřicet jeden bod. Na domácím ledě získala stejně bodů jako venku. Šance na zisk bodů tedy je. Mladý juiorský tým by mohl ze svého zájezdu z Moravy přivést nějaké body.

Starší dorost

Starší dorost přivezl z první moravské mise tři body a na domácím ledě bude chtít získat další. V pátek přijede do Budvar arény mužstvo BK Mladá Boleslav - vítěz skupiny. Jedná se o velice těžkého soupeře, který má navíc s Jihočechy pozitivní bilanci. V posledních kolech nejprve Boleslav vyhrála 3:3p na Slávii a pak podlehla 2:4 na Spartě. Poslední vzájemný zápas v Budvar aréně prohráli budějovičtí hráči 1:3 a v Boleslavy zvítězili 3:2sn. K viděni bude zajímavý souboj. Mladé domácí mužstvo bude muset předvést své kvality. Zápas začíná v pátek od 14.00 na druhé ledové ploše Budvar arény.

Hned v sobotu přijedou do Českých Budějovic hokejisté z Pardubic. Ti měli vstup do nadstavbové části soutěže ještě horší než Boleslav. Na domácím ledě v dvojzápase získaly Pardubice pouze bod za prohru 3:4p se Spartou. Se Slavií prohráli 0:3. Stejně jako Jihočeši nedali v posledním zápase branku. Ze vzájemných soubojů získali letos Pardubice pouhé dva body ze čtyř zápasů. Poslední dva zápasy skončili v Pardubicích 8:1 a doma 4:3 pro českobudějovické dorostence. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost A

Mladší dorost A začíná svoje zápasy dokonce již ve středu, kdy na vlastním ledě přivítá tým HC Hradec Králové. Ten je v tabulce šestý s dvaceti šesti body. V posledním zápase podlehl doma těsně Spartě 1:2. V prvním zápase vyhráli Jihočeši v Hradci 5:4sn. Zápas se odehraje ve středu od 14.00 na první ledové ploše Budvar arény..

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci odehrají ve čtvrtek další těžký zápas. V Táboře odehrají souboj s druhým týmem tabulky. Tábor má zatím o pět bodů méně než českobudějovické mužstvo, takže prvenství není zatím ohroženo. První duel skončil v Budvar aréně vítězstvím domácích 5:3. Vítězství by upevnilo jasné první místo českobudějovických dorostenců.

V neděli přijede k poslednímu zápasu základní skupiny do Budvar arény mužstva Benátky nad Jizerou. Ty jsou zatím tabulce na pátém místě. První zápas vyhráli Jihočeši v Benátkách jen těsně 1:0. V domácím zápase by mohl být výsledek lepší. Zápas se odehraje v neděli od 12.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....