Banes Motor České Budějovice
13.12.2009, Miroslav Mayer

Žáci uspěli s Hvězdou Praha

Č. B u d ě j o v i c e - Žákovská mužstva HC České Budějovice sehrála své sobotní zápasy proti mužstvu Hvězda Praha. Jihočeši byli favority ve všech třídách. Nakonec se podařilo vyhrát tři zápasy a prohrát pouze jeden. Mužstva byla navíc postižena chřipkou a nemohla tak nastoupit v nejsilnější sestavě. Hráči víkendu jsou Pavel Pýcha a Tomáš Jáchym, když oba zaznamenali tři body (1+2).

Osmá třída

Osmá třída hostila Hvězdu na svém ledě. Rozhodně nebyla na své hosty příliš milá. V zápase se jí dařilo. Všechny svoje branky si tým rozložil pravidelně do všech třetin. Konečný výsledek nakonec zní 6:2 a českobudějovičtí hráči tak mohou slavit své třetí vítězství v řadě a zisk dalších bodů do společné tabulky. Tři body v zápase zaznamenal i Pavel Pýcha .

Sedmá třída

Sedmičce se poslední dobou daří. Vyhrává jeden zápas za druhým a stoupá tabulkou. Svoji sérii vítězných zápasů si nechtěli Jihočeši nechat vzít ani v sobotu na vlastním ledě. Mužstvo se dařilo především v prvních dvou třetinách, kdy skórovalo vždy dvakrát. Hosté dali pouze dvě branky a to v první a v poslední třetině. Tím byl dán celkový výsledek zápasu. Kdy českobudějovičtí hráči vyhráli zápas 4:2. Jednu branku vstřelil i David Štěpka.

Šestá třída

To šesťákům se v Praze nedařilo. Po první třetině byl zápas prakticky rozhodnut. Domácí totiž vedli 4:0. Nejblíže bodům byli českobudějovičtí hráči za stavu 5:3 pro domácí, ale ti pak ještě dvakrát trestali z brejků a zápas skonči jejich vítězstvím 7:3. Dvě branky vstřelil tradiční střelce Erik Bahula.

Pátá třída

Páťáci se hned před odjezdem po Prahy museli potýkat s problémem. Kvůli nemoci totiž nedorazil na sraz ani jeden z brankářů. Musel tak vypomoci Jáchym Kondelík, který se jako útočník oblékl do brankářské výzbroje a zápas odchytal. To byla naštěstí jediná vážná komplikace. Jihočeši totiž již po první třetině vedli a otěže zápasu ze svých rukou již nepustili. Nakonec zápas českobudějovičtí vyhráli 6:2.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....