Banes Motor České Budějovice
13.12.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Uplynulý víkend přinesl v mládežnickém hokeji pro mužstva HC České Budějovice rozporuplné výsledky. Junioři svůj jediný zápas prohráli. Starší dorost přivezl z Moravy tři body za jedno vítězství a jednu porážku. Mladší dorost A prohrál na Spartě a přivezl body z Pardubic. Mladší dorost B dokázal doma porazit Liberec B a nadále vede tabulku. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu Luboš Rob, který ve dvou zápasech stačil získat pět bodů (2+3).

Junioři

K bodu chyběl krůček

Jediné utkání víkendu sehráli junioři v pátek doma s Duklou Jihlava. Zápas se hrál na druhé ledové ploše, zatímco na první ploše se hrála podniková liga. Zápas vyšel určitě lépe Dukle. Ta měla navrch hlavně ve druhé třetině, kdy se jí povedlo vstřelit tři branky. Jihočeši pak ve třetí třetině ještě nesložili zbraně a pokusili se s výsledkem něco udělat. Nakonec se povedlo pouze snížit na konečných 2:3. Ovšem skórující Stanislav Polodna zůstává v poslední době na střílení branek dost osamocen.

Starší dorost

Divoká poslední minuta

Svůj první moravský trip zahájili dorostenci v pátek v Olomouci. Českobudějovičtí po celý zápas vedli a vypadalo to, že si odvezou všechny body. Ovšem v poslední minutě se domácím podařili vyrovnat a to už tak dobré nebylo. Přesto se stala neuvěřitelná věc. Po pár vteřinách se podařilo Tomáši Rouskovi opět vrátit vedení na stranu HC České Budějovice a všechny tři body tak přeci jen putují na jih Čech. Vítězství 3:2 na olomouckém ledě je určitě pro mužstvo cenné.

Prohra bez vstřelené branky

Sobotní zastávkou týmu byl nepříjemný Zlín. Utkání nebylo rozhodně bohaté na góly. Domácí dali v první třetině branku a další přidali až v závěrečné části hry. Zápas tak skončil vítězstvím domácích 2:0. Českobudějovičtí tak sehráli druhý zápas v letošní sezóně, kdy se jim nepodařilo vstřelit ani jednu branku. Každopádně Jihočeši ostudu ve Zlíně neudělali.

Mladší dorost A

Z Prahy bez bodu

Ve čtvrtek předehrávali dorostenci svůj zápas se Spartou na jejím ledě v Holešovicích. Trenér Ťoupal přikládal zápasu velký význam a k zápasu si vezl nejsilnější možnou sestavu. Zápas byl vyrovnaný, ale domácí měli přeci jen o něco málo navrch. Sparta po celý zápas vedla a do poslední třetiny šla s vedením 2:0. Jihočeši nakonec vstřelili jeden gól, ale až v poslední minutě zápasu. Zápas tak skončil 2:1 pro domácí a těm také patří první příčka tabulky. Jediným střelcem zápasu byl kapitán Ladislav Susko.

Z Pardubic zvesela

Náladu si jeli dorostenci spravit v neděli do Pardubic. Jihočeši byli favoritem tohoto zápasu. První třetina patřila sice domácím, ale ve druhé třetině už českobudějovičtí hráči na ledě dominovali a dokázali stav zápasu úplně zvrátit. Poslední třetina skončila nerozhodně, ale to už českobudějovickému mužstvu nemohlo vadit. Hlavně díky výkonu ve druhé třetině tak vezou Jihočeši všechny body domů za výhru 5:2. Emil Švec zaznamenal v zápase čtyři body (2+2).

Mladší dorost B

Krásný zápas a skvělý výsledek

Ligoví dorostenci sehráli jen jeden zápas. Stalo se tak v neděli a přijel opravdu silný soupeř Bílí Tygři Liberec B. Navíc to je jeden ze dvou mužstev, které dokázalo Jihočechy letos porazit. Ovšem na domácím ledě českobudějovičtí hráči ještě neztratili ani jeden bod. Stejně tomu bylo i v neděli. Mužstvo sice nenastoupilo v nejsilnější sestavě, ale svým výkonem dokázalo soupeře překonat. První třetinu sice hosté vyhráli 1:0, ale další branky dávali už jen domácí. Utkání nakonec skončilo vítězstvím domácích 4:1 a trenér Formánek byl po utkání s výkonem mužstva nadmíru spokojen a chválil celý tým. Dva body v zápase zaznamenal Jakub Malovec. Jihočeši si tak upevnili své vedoucí postavení v tabulce.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....