Banes Motor České Budějovice
08.12.2009, Miroslav Mayer

Zápasy mládeže a žáků

Č. B u d ě j o v i c e - Do konce letošního roku zbývá sehrát pár zápasů. Junioři se v pátek naposledy v tomto roce představí na domácím ledě. Starší dorost zajíždí k oběma zápasům na moravskou misi. Mladší dorost A sehraje dva důležité zápasy s těžkými soupeři a utká se v přímém souboji o první místo v tabulce se Spartou. Dorost B sehraje doma těžký souboj s B mužstvem Liberce. V Budvar aréně boudou tento víkend k vidění pouze dva zápasy mládeže.

Junioři

Mužstvo vstoupí do poslední fáze soutěže, kde se utká s moravskými mužstvy. Tento víkend sehrají junioři pouze jeden zápas a to v pátek v Jihlavě. V sobotu má mužstvo volno. Dukla má zatím dvacet pět bodů a její šance na play-off jsou podobné těm českobudějovickým. Dukla navíc hraje na cizích hřištích mizerně. Zatím získala pouze sedm bodů a to je málo. V posledním kole prohrála Dukla 1:6v Opavě. Letos se s tímto mužstvem zatím Jihočeši ještě neutkali. Zápas se odehraje v pátek na druhé ledové ploše Budvar arény od 18.00.

Starší dorost

První zastávkou moravské mise staršího dorostu bude Olomouc. Ta získala v základní skupině 53 bodů a postoupila jako třetí tým. Ovšem na domácím ledě je Olomouc velice nebezpečným týmem. V základní části nezískala na domácím ledě ani bod pouze jednou! Českobudějovické určitě nečeká výlet, ale těžká práce.

Hned v sobotu se Jihočeši přesunou do Zlína. Ten skončil ve skupině na druhém místě a získal 55 bodů. I Zlínu se doma velmi daří, nebodoval pouze dvakrát. Takže ani ve Zlíně nečeká na českobudějovické hráče nic příjemného a musí ukázat co v nich je. Zisk bodů by byl jistě důkazem síly mužstva.

Mladší dorost A

Již ve čtvrtek jedou Jihočeši na horký led do Holešovic na souboj se Spartou Praha. Sparta je favorit , a spolu s českobudějovickým týmem, vedoucí tým soutěže. Obě mužstva mají stejně bod, Sparta má ovšem jeden zápas k dobru. Nejlepší ,českobudějovická ofenzíva, se utká s nejlepší , sparťanskou, defenzívou. Vítěz zápasu bude mít lepší pozici do dalších bojů o čelo tabulky. Sparta navíc dokázala v Budvar aréně zvítězit 1:0 a měla by ve vzájemných zápasech navrch. Jihočeši odcestují v nejsilnější sestavě a chtějí zvítězit.

V neděli zajíždí extraligoví dorostenci do Pardubic. Těm se příliš nedaří a v tabulce jsou až na osmém místě. Ani na domácím ledě nejsou Pardubice příliš nebezpečné. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí těsně 5:4. Stejný výsledek by stačil i v neděli.

Mladší dorost B

Jediný zápas odehraje ligový dorost v neděli na domácím ledě. Soupeřem bude mužstvo Bílí Tygři Liberec B. Jedná se o jedem ze dvou týmů, který dokázal českobudějovický tým zatím porazit. V Liberci vyhráli domácí těsně 2:1. Od té doby se ovšem libereckým dorostencům moc nedaří a klesají dále tabulkou. Patří jim třetí místo, když mají o sedm bodů méně než Jihočeši. Ti navíc doma neztratili ani bodík a to budou chtít určitě potvrdit i v nedělním zápase. Zápas se odehraje v neděli na první ledové ploše Budvar arény od 12.00.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....