Banes Motor České Budějovice
06.12.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží přinesla zajímavé věci. Juniorka získala opět tři body za jedno vítězství na domácím ledě a z Ústí nad Labem přijela u prázdnou. Ovšem začíná do sestavy zabudovávat hráče z dorostu. Starší dorost oba zápasy na domácím ledě dokázal vyhrát a obsadil tak druhé místo ve své skupině. Extraligový mladší dorost dokázal také oba své zápasy vyhrát. Mladší dorost B neinkasoval a udržel si vedení v tabulce. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu Josef Krcho, který zaznamenal 6 bodů (4+2).

Juniorka

Jeden gól je málo

V pátek zajížděli junioři do Ústí nad Labem. Domácí vedli po druhé třetině 2:0. Českobudějovičtí se ve třetí třetině zlepšili a podařilo se jim snížit na 2:1. Navíc už bohužel Jihočeši nestačili a naopak domácí ještě ke konci zápasu jeden gól přidali a zápas tak skončil 3:1. Jediný gól českobudějovického mužstva vstřelil nejzkušenější hráč Stanislav Polodna.

Větší vůle po vítězství

V sobotu dorazil do Budvar arény tým Bílí Tygři Liberec. Jednalo se o poslední zápas s českými mužstvy. Trenéři se prezentovali dobrým tahem, když do mužstva zabudovali čtyři hráče z dorosteneckého mužstva. Hráči se objevovali na ledě v první a v druhé řadě a dostali tak hodně času na ledě, aby si mohli na juniorský hokej rychleji zvyknout. Tito hráči by měli dostávat více času i dalších zápasech juniorky. Kromě tohoto momentu nebylo utkání příliš zajímavé ani pohledné. V každé třetině bylo pár zajímavých okamžiků. Domácí hráči ukázali větší vůli po vítězství a tak dokázali v poslední třetině dát vítěznou branku. Zápas skončil 4:3 pro domácí. Střelcem mužstva byl opět Stanislav Polodna. První gól zápasu dal Marek Vaniš.

Starší dorost

Další body

V pátek zajížděl do Českých Budějovic tým HC Rebel Havlíčkův Brod. V utkání o nic nešlo. Domácí měli jistý postup a Brod neměl na postup již naději. Přesto chtěli českobudějovičtí doma vyhrát. V mužstvu se možná ,na delší dobu naposledy, objevila reprezentační dvojce Švihálek a Sedlák. Teď budou sbírat zkušenosti v juniorce. Navíc se již prosadili hráči z mladšího dorostu. Zápas nakonec skončil vítězstvím domácího týmu 5:2. Tři body zaznamenal Jiří Bárta.

Vítězství po krásném zápase

V sobotu odpoledne se v budvar aréně představilo mužstvo HC Pardubice. Kdo se na tento zápas dostal nemusí určitě litovat. K vidění byl pohledný a zajímavý zápas s množstvím šancí, dramatickou zápletkou i vítězným koncem. V domácím týmu dostali opět prostor mladší hráči a ti se trenérovi odvděčili dobrým výkonem. Starší hráči na sebe vzali odpovědnost a dávali branky. Utkání skončilo vítězstvím domácího mužstva 4:3. Autorem dvou branek byl Martin Sekera.

Mladší dorost A

Místo drama lehké vítězství

Ve čtvrtek zajížděl mladší dorost k dohrávce do Liberce. Liberec byl v tabulce výše než českobudějovičtí hráči a tak z utkání panovala obava. Ta se ukázala jako zbytečná. Mužstvo soupeři nedovolilo vůbec skórovat a naopak střelci dokázali nasázet domácím hned pět branek. Zápas tak skončil jasným vítězstvím českobudějovického mužstva 5:0. Navíc i hra Jihočechů byla pohledná a účelná. Z další nuly na svém kontě se může radovat brankář David Gába.

Těsné vítězství

V neděli se dorostenci představili v Havlíčkově Brodě. Tento tým neměl být pro Jihočechy žádným problémem. Přesto tomu tak nebylo. Hlavně druhá třetina byla rozhodně dost vyrovnaná a nakonec byli českobudějovičtí rádi, že se jim podařilo zápas dotáhnout do vítězného konce a přivést z Vysočiny všechny body za vítězství 5:4. Dva body v zápase zaznamenal David Bílek Tímto vítězstvím se mužstvo mladšího dorostu posunulo ke špičce tabulky své skupiny.

Mladší dorost B

Vítězství bez obdržené branky

V sobotu odjíždělo mužstvo mladšího dorostu B do Nymburka. Mužstvo odehrálo zápas ve značně ztenčené sestavě. Přesto dokázali dorostenci, že dokáží i v této sestavě sehrát dobré utkání. Mužstvo pozorně bránilo a v každé třetině dalo jednu branku. Tentokrát byl s výkonem mužstva spokojen i trenér Formánek. Navíc brankář Petr Havlátko vychytal nulu a Jihočeši tak vyhráli 3:0 a nadále jim patří první příčka ve skupině.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....