Banes Motor České Budějovice
01.12.2009, Matěj Mayer

Další kola žákovskovské ligy

Č. B u d ě j o v i c e - Žákovská mužstva HC České Budějovice sehrají do konce tohoto týdne hned dvě utkání. První mají na programu již zítra, kdy jejich soupeřem bude PZ Kladno. Osmáci a sedmáci budou s tímto soupeřem hrát v budvar aréně, šesťáci a páťáci jedou na Kladno. V sobotu bude soupeřem žáků Písek. Na domácím ledě se tentokrát představí šesťáci a páťáci, osmáci a sedmáci zavítají do Komterm arény.

Osmá třída

Osmáci hrají zítra s v Budvar aréně s mužstvem PZ Kladno. První vzájemný zápas vyhrálo českobudějovické mužstvo na Kladně 6:5. Kladno je zatím v tabulce až na osmém místě a má pouze devět bodů. Českobudějovičtí jsou s jednadvaceti body třetí. V posledním kole naše mužstvo prohrálo se Slavií 3:1. Kladno v domácím utkání podlehlo Spartě 8:1.

V sobotu zajíždí českobudějovičtí do Písku. První utkání dopadlo 6:1 pro HC České Budějovice, ale postavení v tabulce napovídá, že to tak lehké nebude. Písek ztrácí pouhé dva body a je na pátém místě. Stejně bodů má i čtvrtá Plzeň, ta má ale lepší skóre. Písek v posledním utkání porazil na domácím ledě Plzeň 5:4.

Sedmá třída

Sedmáci přivítají zítra na domácím ledě PZ Kladno. První utkání českobudějovičtí vyhráli 2:0 a na tento výsledek by mohli navázat i ve středečním utkání. Kladno je zatím až sedmé se čtrnácti body. Naše mužstvo je třetí s dvaceti body. HC České Budějovice poslední utkání vyhráli se Slavií 5:4. To Kladno hrálo poslední utkání 17.11. s Veselím nad Lužnicí a vyhrálo 6:1.

Sobotní soupeř sedmáků IHC Písek je na tom v této kategorii špatně. Patří mu až desáté místo a má pouze osm bodů. První vzájemný zápas vyhrálo českobudějovické mužstvo 9:1. V posledním utkání utrpěli písečtí na domácím ledě debakl 10:0 od Plzně.

Šestá třída

Šesťáci zítra zavítají na Kladno. První vzájemné utkání dopadlo jednoznačně - 15:2 pro HC České Budějovice. Při pohledu do tabulky by to měl být naprosto jednoznačný zápas. Kladno se krčí na posledním místě s pouhým bodem. V posledním utkání kladenští utrpěli porážku 19:1 od Plzně. Naše mužstvo vyhrálo 6:4 se Slavií.

Sobotní soupeř šesťáků z Písku je na tom mnohem lépe. Dokonce úplně stejně jako českobudějovické mužstvo. Obě mužstva mají po patnácti zápasech na kontě třináct bodů. Podle tabulky by tedy mělo jít o vyrovnané utkání. Stejně tak dopadlo i to první, remízou 7:7.

Pátá třída

Páťáci svého zítřejšího soupeře PZ Kladno v prvním vzájemném utkání porazili 7:2. V tabulce kladenským zatím patří páté místo a na svém kontě mají šestnáct bodů. Naše mužstvo je s devatenácti body třetí. V posledním utkání ale Kladno utrpělo těžkou porážku, když na Spartě prohráli 16:2. Českobudějovičtí naopak porazili Slavii Praha 2:0.

V sobotu bude soupeřem páťáků IHC Písek. Tomu patří sedmé místo s patnácti body. První vzájemný zápas dopadl 5:0 pro HC české Budějovice a v sobotu by na výsledek měli domácí navázat. Písek poslední utkání prohrál 9:3 na ledě Plzně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....