Banes Motor České Budějovice
01.12.2009, Miroslav Mayer

Polovina mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže čeká o tomto víkendu důležitý předěl. Junioři dohrají první část své nadstavbové části, starší dorost zakončí základní skupinu a mladší dorosty vstoupí pomalu do druhé poloviny svých soutěží. Kromě mladšího dorostu B sehrají všechna mužstva po dvou zápasech.V Budvar aréně se odehrají pouze dva zápasy a to v sobotu odpoledne.

Junioři

V pátek zavítají junioři na led nejlepšího mužstva nejlepšího mužstva skupiny Ústí nad Labem. Ústí na o deset bodů více než českobudějovičtí junioři a je na nejlepší cestě postupu do play-off. Ovšem v posledním kole prohrálo Ústí v Liberci 2:3. Na domácím ledě není Ústí neporazitelné, doma už rozdalo dost bodů. V základní části patřili Ústí k oblíbeným soupeřům českobudějovického mužstva. Nejprve dokázali vyhrát v Ústí 2:1 a pak doma opět stejná výhra 2:1. Ovšem v nadstavbové časti už to nebylo ono a v Budvar aréně slavili Ústí po výhře 7:5. Další body by zachovali jihočeskému mužstvu naději na play-off.

V sobotu přijedou do Budvar arény Bílí Tygři Liberec. Ti jsou ve skupině druzí a mají o sedm bodů více než českobudějovičtí hokejisté. Na cizích hřištích se Liberci daří méně něž na domácím ledě a tak šance na úspěch je. Zatím byl Liberec ve všech zápasech úspěšnější něž Jihočeši. Nejprve v Liberci skončil zápas 3:0, v Budvar aréně 5:3 a opět v Liberci 5:3. Jihočeši tak mají poslední možnost Liberec porazit a připsat si další důležité body. Zápas se odehraje v sobotu na první ledové ploše od 12.30.

Starší dorost

Starší dorost sehraje v pátek v Havlíčkově Brodě. V zápase již půjde jen o umístění v tabulce, protože Jihočeši již mají jistý postup a Brod už nemá na postup v první čtyřce naději. Přesto stále půjde o body. Českobudějovičtí mají s Brodem jasně kladnou bilanci, zatím s nám ztratili pouze bod a to hned v prvním duelu doma 2:1sn. Pak vyhráli v Brodě 9:4 a opět doma 7:3. Takže v posledním zápase nenechat Havlíčkův Brod bodovat.

V sobotu přijedou do Budvar arény k poslednímu zápasu skupiny Pardubice. Ti mají postup také již zajištěn, ale bude se jednat o souboj dvou sousedů v tabulce, protože Pardubice mají o dva body více. V posledním kole porazili Pardubice doma Havlíčkův Brod 7:1. Ovšem vzájemná bilance s tím soupeřem hovoří jasně pro Jihočechy. Jediná prohra je opět z prvního zápasu 4:3sn z Pardubic. Doma pak vítězství 6:4 a opět v Pardubicích dokonce 8:1. Zápas začíná v sobotu od 16.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost A

Mladší dorost A zajíždí již ve čtvrtek k dohrávce zápasu do Liberce. Ten je v tabulce těsně nad Jihočechy a má o jeden bod více, ale i o jeden zápas méně. Přesto je tento souboj důležitý pro obě mužstva. V prvním vzájemném duelu vyhrál Liberec v Budvar aréně 6:5 a je tedy čas na odvetu.

V neděli jedou dorostenci k zápasu do Havlíčkovo Brodu. Ten je zatím předposlední s dvanácti body. Zatím ovšem dokázal získat jeden bod i v Budvar aréně, když prohrál až v prodloužení 3:2p. Zápas je nutno nepodcenit a přivést povinné body.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci zajíždějí v sobotu na led posledního celku tabulky Nymburka. Ten zatím získal pouze čtyři body a uzavírá tabulku. Pro první mužstvo tabulky by to měl být jasný souboj, pokud soupeře nepodcení. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli českobudějovičtí hráči 7:3.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....