Banes Motor České Budějovice
30.11.2009, Miroslav Mayer

Žáci porazili Slavii

Č. B u d ě j o v i c e - Žáci HC České Budějovice dokázali porazit soupeře zvučného jména Slavii Praha. Porážku utrpěla pouze osmá třída, ostatní mužstva získali všechny body do tabulky. Vítězství nad tímto soupeřem jistě zvedne týmům sebevědomí do dalších bojů, které je ještě čekají. Hráčem kola se stávají útočníci šesté třídy Erik Bahula (viz foto) a Michal Bláha (oba 2+1).

Osmá třída

Osmá třída odjížděla do Edenu v téměř nejsilnější možné sestavě. V první třetině se mužstvu ještě povedlo vyrovnat na 1:1, ale v dalším průběhu zápasu už gólman Slavie za svá záda žádný puk nepustil a naopak se slávističtí střelci ještě dvakrát dokázali prosadit a tak domácí slavili vítězství 3:1. Jedním bodem se prezentoval obránce Janek Křikva. Slavie tak oplatila českobudějovickému mužstvu porážku z prvního zápasu.

Sedmá třída

Sedmáci sehráli v Edenu vyrovnaný zápas se šťastným koncem. Již první duel skončil 4:4 a k tomto stavu se schylovalo i v sobotu. Po první třetině domácí vedli již 2:0, ale pak přišla 24. minuta osvícení, kdy dali českobudějovičtí hráči dvě branky a utkání se vyrovnávalo. V závěrečné třetině již střelecky dominovali Jihočeši a po právu si odváží všechny body. Konečný stav byl 4:5. Dvě branky v utkání zaznamenal František Bárta .

Šestá třída

Šestá třída je na tom zatím ze všech žákovských týmů nejhůře a tak se její vítězství nad Slaviií nečekalo. Přesto se mužstvo v Budvar aréně ukázalo v nejlepším světle. Začátek ovšem týmu utekla Slavia vedla 2:0. Pak ovšem přišla smršť šesti branek po sobě a rázem z toho bylo vedení 6:2. Ve zbytku zápasu pak stačili hosté pouze snížit na konečný výsledek 6:4 a body tak zůstávají v Budvar aréně. Tři body získal i útočník Michal Bláha.

Pátá třída

Výkon mužstva páté třídy jde nahoru. Vyhráli již třetí utkání v řadě a navíc již podruhé neinkasovali branku. To je dobré vysvědčení pro celé mužstvo i brankáře Jakuba Vaňáka, který má na těchto výsledcích lví podíl. Bylo tomu tak i v sobotu v Budvar aréně. Vyrovnané utkání z rychlích protiútoků zajistili mužstvu vítězství 2:0.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....