Banes Motor České Budějovice
29.11.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři tentokrát zabrali a dokázali bodovat v obou zápasech. Sice získali pouze tři body, ale snad je to již náznak zlepšení. Starší dorost jednou vyhrál a jednou prohrál. Postup do finálové skupiny má již zajištěn. Mladší dorost A si doma opět zatstřílel ostrými a zdolal Jihlavu. B dorost potvrdil domácí neporazitelnost i své vedoucí postavení v tabulce. Hráčem kola se stává Lukáš Sedlák, který zaznamenal šest bodů (1+5).

Junioři

Blýskání na časy

V pátek zavítali junioři do svého, letos neoblíbeného, Chomutova. Výkon v zápase byl již lepší, trenéři mohli pozorovat zlepšení ve hře. Domácí sice v zápase vždy vedli, ale Jihočeši dokázali srovnat krok. Po šedesáti odehraných minutách byl stav 2:2 a šlo se do prodloužení. V tom byli úspěšnější domácí a druhý bod zůstal v Chomutově za vítězství 3:2p Nejlepším hráčem českobudějovického mužstva byl Jakub Marek.

Zas o krůček lepší

V sobotu zavítalo do Budvar arény Kladno. Tomu se v nadstavbové části nebývale daří. Zatím stačilo posbírat všechny body a v tabulce se vyšplhalo nahoru. I v Budvar aréně začalo Kladno dobře a dostalo se do vedení 2:0. Pak se domácí trochu probrali, ale kladenští junioři stále tahali za otěže zápasu. V poslední třetině se domácím podařilo vyrovnat, ale hosté opět jeden gól přidali. V power-play vyrovnal Radim Heřman a opět se prodlužovalo. Vše rozhodl Stanislav Polodna, který proměnil trestné střílení po faulu na Radima Heřmana a stanovil tak stav zápasu na 4:3p. Pro Jihočechy to znamenalo vítězství po pěti kolech a snad náznak lepších výkonů.

Starší dorost

Vyhrané derby

V pátek se v Písku odehrálo poslední jihočeské derby v této sezóně. Českobudějovičtí dorazili do Písku v oslabené sestavě, šanci dostali hráči z mladšího dorostu. Přesto se Písečtí přiblížili jen dvakrát na dostřel za stavu 1:2 a 3:5. Jinak tempo a vývoj určovali českobudějovičtí hokejisté a domů vezou zasloužené vítězství 8:3. Nejvíce bodů posbíral nejproduktivnější hráč českobudějovického mužstva Lukáš Sedlák, dva body získal i obránce Pavel Kolařík.

Hosté chtěli vyhrát více

V sobotu se v Budvar aréně představila i Dukla Jihlava. Domácím v utkání už o nic nešlo a naopak hosté stále bojují o potvrzení svého postupu do finálové skupiny. Hosté po celý zápas vedli a šli za svým cílem. Domácí nepodržela obrana ani brankář a skóre narůstalo. V poslední třetině domácí nesložili zbraně a snažili se něco z výsledkem udělat, ale již bylo pozdě a jihlavští hokejisté v závěru ještě branku přidali. Zápas tak skončil 3:6. Nejaktivnějším hráčem domácích byl autor dvou branek Petr Koblasa.

Mladší dorost A

Opět kanonáda

V neděli přijela do Budvar arény Dukla Jihlava. Mužstvo, které je v tabulce nad českobudějovickým mužstvem. Souboj na ledě ovšem podle toho nevypadal. Jihlavští přijeli se třemi kompletními řadami a na domácí mužstvo od začátku zápasu evidentně nestačili. V domácí brance navíc čaroval Gába a nepustil za svá záda ani jeden puk. Naopak domácí hráči si zastříleli s chutí. Nakonec z toho bylo vítězství 7:0. V posledních dvou zápasech dalo mužstvo doma dvacet dva branek. Tentokrát byl nejlepší střelec mužstva Lukáš Mareš, který bodoval v pátém utkání v řadě.

Mladší dorost B

Další domácí vítězství

Sobotním soupeřem ligových dorostenců byl Dvůr Králové- Náchod. Domácí se ujali vedení 2:0 a po nedorozumění brankáře s hráči inkasovali v oslabení pět na tři na 2:1. Ve druhé třetině se českobudějovičtí dokázali ještě vzchopit a přidat další dvě branky. Ve třetí třetině dali branku pouze hosté. Přesto neměli moc šancí na lepší výsledek. Domácí vyhráli zaslouženě 4:2, ikdyž trenér Formánek nebyl u jejich výkonem spokojen. Autorem tří branek byl Radek Prokeš.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....