Banes Motor České Budějovice
25.11.2009, Miroslav Mayer

Ondřej Veselý: Pan Výborný nás uklidnil, zase si věříme

Č. B u d ě j o v i c e – Ve dvou domácích utkáních získali hráči HC MOUNTFIELD pět bodů. Liberec porazili po zvláštním bezgólovém zápase 1:0 díky brance Josefa Melichara v prodloužení a s Litvínovem si poradili v poměru 3:0. V úterním utkání nastartoval domácí tým proti ne příliš aktivně hrajícímu soupeři Ondřej Veselý brankou v přesilovce pět na tři. „První gól nás uklidnil,“ potvrdil českobudějovický útočník.

Konečně se vám podařilo využít přesilovku pět na tři, takže jste spokojeni?
Ta branka nás opravdu uklidnila, ale měli jsme to sehrát lépe už na začátku. Dvakrát nám soupeř vyhodil puk a to by se při pět na tři nemělo stávat.

Kdyby se vám nepodařilo tuhle přesilovku využít, bylo by to špatné, ne?
To ano, protože trvala celé dvě minuty. Zvedlo nám to i sebevědomí. Vždycky se hraje lépe, když se brzy dostanete do vedení 1:0.

Ve druhém utkání za sebou jste neinkasovali ani gól. Je to práce týmu, anebo za to může brankář Roman Turek?
Je to práce všech. Už v utkáních v Pardubicích a na Spartě jsme hráli dobře zezadu a díky tomu jsme bodovali. Důležité je, že v posledních zápasech se nám daří dobře bruslit a držet modrou čáru. V těch chvílích, kdy měl soupeř šance, nás podržel Roman.

Jak byste okomentoval jeho momentální formu?
K němu není nic co extra říkat. Podává prostě skvělé výkony. Když už se soupeř dostal do šancí, tak předvedl spolehlivé zákroky.

Pod trenérem Františkem Výborným se začínáte zvedat, bodovali jste ve čtvrtém utkání v řadě. Jaký je hlavní rozdíl mezi koučem Tlačilem a novým trenérem?
Každý má trochu jinou filosofii. Pan Výborný nás uklidnil, začali jsme si zase víc věřit. Nabádá nás k tomu, abychom hodně drželi tu modrou čáru a snažili se hlavně dobře bránit, vycházet ze zabezpečené obrany. Pak se naskytnou třeba situace k brejkům, na které máme typově dobré hráče. Nejvíc jde ale o tu psychiku.


Cítím důvěru trenéra a to se hraje daleko lépe, tvrdí Lukáš Květoň

Na své bodové konto přidává Lukáš Květoň jeden gól nebo asistenci za druhým. Momentálně nejlepší střelec HC MOUNTFIELD se střelecky prosadil i proti Litvínovu, který domácí tým porazil 3:0. „Jsem rád, že mi to tam teď padá. Cítím důvěru trenéra a to je vždycky hrozně důležité, člověku se hraje daleko lépe,“ řekl produktivní útočník.

A jak hodnotí úterní duel, v němž České Budějovice odvedly zodpovědný výkon a jejich soupeř toho moc nepředvedl? „Hodnocení je určitě kladné, protože jsme vyhráli a bereme tři body. Výsledek 3:0 vypadá moc hezky a můžeme za něj být rádi, i když ta hra byla taková všelijaká. Na oko pro diváka asi nic moc, ale vyhráli jsme a to je hlavní,“ pochvaloval si Květoň. „Teď prostě musíme sbírat body, jak jen to jde, než se zase dostaneme do pohody,“ dodal.

HC MOUNTFIELD soupeře z Litvínova prakticky za celý zápas nepustil do vážnějšího tlaku. Domácí přežili v pohodě i dlouhé oslabení tří proti pěti a zaslouženě slavili úspěch. „Hlavní byl první gól, který nás uklidnil. Bylo to na střídačce i na naší hře znát, že jsme víc v pohodě. Pak jsme přidali rychle druhou branku,“ poznamenal Květoň. Právě on byl autorem druhé trefy Jihočechů. „Mikeš mi to dával zpoza branky a já jsem to měl zakončit hned z první, ale sjelo mi to. Naštěstí se ke mně puk odrazil od gólmana znovu, tak jsem to jen přehodil na bekhend a zvednul,“ popsal Květoň.

Jihočeši potom sice trochu polevili, ale nakonec dotáhli zápas bez obtíží do vítězného konce. „Ve druhé třetině jsme trochu přestali hrát, málo jsme bruslili a to rozhodně nebyla naše taktika. Jako že bychom zalezli dozadu a jen drželi výsledek, to rozhodně ne. Naštěstí jsme se brzy vrátili do tempa a ve třetí třetině definitivně zlomili zápas třetím gólem,“ uzavřel českobudějovický kanonýr. České Budějovice si připsaly další cenné body a zase se o něco víc přiblížily první polovině extraligové tabulky.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....