Banes Motor České Budějovice
24.11.2009, Miroslav Mayer

Mládež - v sobotu třikrát doma

Č. B u d ě j o v i c e - V dalších kolech mládežnických soutěží se českobudějovické týmy představí častěji na domácím ledě než na hřištích soupeřů. Největším hracím dnem bude sobota, kdy se odehrají v Budvar aréně dokonce tři zápasy. Stále se čeká bodové probuzení juniorky a potvrzení postupu staršího dorostu. Mladší dorost A má jeden zápas odložený a druhý odehrahje s Jihlavou.

Junioři

Neúspěšně zakončili první polovinu druhé části a teď se mohou jen zlepšovat, protože dosud nezískali ani bod. V pátek se vydají junioři až do Chomutova. Ten doposud získal pouze o bod více než českobudějovičtí junioři. V posledním kole prohrál Chomutov 6:7p v Liberci. Ovšem bilance s Jihočechy je pro Chomutov optimističtější. Oba zápasy v Budvar aréně vyhráli hosté a to 4:3 a 6:3. Naopak v Chomutově vyhráli Jihočeši také 6:3. Je vidět, že ve vzájemných soubojích padá hodně branek. Teď jsou na řadě českobudějovičtí junioři.

V sobotu přijede do Budvar arény Kladno. To vtrhlo do nadstavbové skupiny jako velká voda a zatím vždy dokázalo zvítězit. V tabulce má tak o tři body více než Jihočeši. V posledním kole porazilo doma Ústí nad Labem 7:3. Vzájemné zápas zatím vyznívají pro českobudějovický tým. Nejprve doma výhra 6:4, pak na Kladně opět vítězství 4:3 a pak prohra 2:4. Zápas začíná v sobotu od 13.00 na první ledové ploše Budvar arény.

.

Starší dorost

V pátek odehrají v Písku poslední letošní jihočeské derby v této sezóně. Písek je se dvěma body stále beznadějně poslední. V posledním kole prohrál v Pardubicích vysoko 10:2. Přesto bývá zápas s takovým soupeřem spíše trápením. Všechny zápasy zatím vyhráli českobudějovičtí dorostenci. Doma 13:1 a 3:0 a venku 5:3.

V sobotu přijede do Českých Budějovic mužstvo Dukla Jihlava. Dukla se zatím drží na postupové příčce. Zatím nic nemá jistě a tak bude bojovat o každý bod. V posledním kole vyhrála Dukla v Havlíčkově Brodě 4:3. Jihočeši mají s Duklou zatím aktivnější bilanci. Doma vyhráli 4:2, v Jihlavě nejprve prohráli 4:6 a pak vítězství 4:3sn. Zápas začíná v sobotu od 16.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost A

Mladší dorost měl původně hrát v Liberci. Utkání bylo ale odloženo z důvodu marodky v mužstvu Liberce.

V tradiční obědovém čase v neděli odehrají dorostenci svůj domácí zápas s Duklou Jihlava. V tabulce je Dukla na druhém místě a má o dva body více než Jihočeši. V posledním kole vyhrála Jihlava 5:4p v Hradci Králové. Českobudějovické dorostence tak bude čekat další velmi těžký zápas. První vzájemný duel vyhráli Jihočeši v Jihlavě 4:3p. V neděli od 12.00 na první ledovéploše.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci sehrají pouze jeden zápas a to v sobotu doma s Dvorem Králové-Náchod. Ten je zatím v tabulce na sedmém místě a získal dvanáct bodů. Jihočeši mají tomuto soupeři co vracet. Ten jim totiž uštědřil jednu ze dvou dosavadních porážek v soutěži. Na Jeho ledě českobudějovičtí podlehli těsně 4:5 a odveta by měla vyjít lépe. Zápas začíná v sobotu od 18:45 na druhé ledové ploše Budvar arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....