Banes Motor České Budějovice
18.11.2009, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Tento víkend bude, oproti minulému týdnu, v mládežnickém hokeji spíše pohodový. Mládežnická mužstva sehrají pouze šest zápasů. Junioři a extraligový mladší dorost odehrají pouze jedno střetnutí. Junioři se potřebují chytit a získat první body do nové tabulky a ostatní týmy se drží na předních příčkách tabulek a potřebují si své postavení udržet, nebo vylepšit.

Junioři

V pátek si junioři zajedou k dalšímu zápasu do Liberce. Ten sehrál v nadstavbové části pouze dva zápasy s Kladnem a s Ústí nad Labem a oba shodně prohrál 1:4. Je na tom tudíž podobně jako českobudějovičtí junioři. Bude se tedy jednat o zápas dvou zatím neúspěšných mužstev. Ovšem Jihočeši ukázali v posledním zápase s Ústím, že se jejich hra pomalu lepší a snad konečně dosáhnou i na body. Navíc se mohou vydat ze všech sil, protože v sobotu mají volno a další zápas hrají až za týden. Českobudějovickým se s Libercem letos nedaří nejprve prohráli v Liberci 0:3 a pak i doma 3:5.

Starší dorost

V pátek se starší dorost představí také v Liberci. Ten je zatím v tabulce těsně pod postupovou příčkou. V posledním zápase doma podlehl Pardubicím 0:5. Českobudějovický tým má s tímto soupeřem zatím vyrovnanou bilanci. Nejprve v prvním kole domácí prohra 3:5, v Liberci nejprve výhra 5:4sn a opět v Budvar aréně vítězství 4:2. Postavení v tabulce velí k zisku bodů, ale Liberci jde o postup a bude určitě nepříjemný.

V sobotu se po delší době představí dorostenci doma a skončí tak jejich šňůra zápasů na ledě soupeřů. Jejich soupeřem bude Hradec Králové. Ten je v tabulce na šestém místě téměř bez šance na postup do finálové čtveřice. Vzájemné zápasy vyznívají zatím lépe pro českobudějovické mužstvo. To prohrálo pouze první duel v Hradci 6:7. Pak následovalo vítězství v Budvar Aréně 4:2 a opět v Hradci 6:4. Favorit utkání je jasně daný, jen musí svoji povinnost splnit. Zápas začíná v sobotu od 12.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost A

Nedělním soupeřem mladšího dorostu A bude nejslabší tým skupiny Třebíč. Ta je zatím bez bodu poslední a měla by být pro domácí tým chuťovkou. V posledním zápase Třebíč doma podlehla Spartě 0:3. V prvním vzájemném zápase vyhráli českobudějovičtí dorostenci v Třebíči 9:5. Favorit zápasu by tak měl být jasný. Zápas začíná v neděli od 12.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost B

Ten začíná své utkání již ve čtvrtek na domácím ledě s Pelhřimovem.Ten je na desátém místě s pouhými sedmi body. Mužstvo navíc na hřištích soupeřů získalo pouhé dva body a českobudějovičtí hokejisté jsou doma zatím stoprocentní. První zápas v Pelhřimově skončil vítězstvím českobudějovického týmu 4:1. Zápas začíná ve čtvrtek od 16.45 na druhé ledové ploše.

V sobotu zajíždějí českobudějovičtí dorostenci do Žďáru nad Sázavou. Ten je v tabulce na šestém místě a na domácím ledě je dokonce třetí v celé skupině. První zápas v Budvar aréně skončil těsným vítězstvím domácích 4:3. Jihočeši jsou určitě favoritem zápasu a měli by získat další body do tabulky.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....