Banes Motor České Budějovice
18.11.2009, Miroslav Mayer

Žáci - výsledky

Č. B u d ě j o v i c e - Žákovská mužstva HC České Budějovice sehrála svoje utkání až v úterý. O víkendu sehrála osmička a sedmička dohrávku s Plzní a byla úspěšná z poloviny. Úterním soupeřem byl Vajgar Jindřichův Hradec a zde byla českobudějovická mužstva úspěšná. Pouze šestá třída utkání prohrála. Hráčem kola se stává František Bárta, autor tří branek.

Osmá třída

Víkendová dohrávky v Plzni nedopadla pro českobudějovické osmáky dobře. Po první třetině vše vypadalo ještě dobře. Hosté ji vyhráli 2:1, ale to bylo z jejich strany všechno a další branky se jim již přidat nepodařilo. Naopak se rozehráli domácí hokejisté a nasázeli českobudějovickému mužstvu ještě pět branek. Nakonec slavila Plzeň vítězství 6:2. Pro českobudějovické hráče to byla druhá porážka v řadě. První branku hostujícího celku dal Pavel Pýcha.

V úterý sehráli osmáci svůj další zápas v Jindřichově Hradci. Tento soupeř patří k příjemnějším celkům a zatím s ním mají hráči HC České Budějovice pozitivní bilanci. O osudu zápasu rozhodla druhá třetina, kterou hosté vyhráli 6:0. Nakonec skončil zápas stejným výsledkem jako první v prvním vzájemném duelu 10:0. Jihočeši tak přerušili sérii dvou prohraných zápasů a dokázali naplno bodovat. Autorem dvou branek byl i Josef Matoušek.

Sedmá třída

Zápas sedmáků v Plzni byl rozhodně zajímavý. Plzeň má tradičně silná mládežnická mužstva. Nejdříve se ujali českobudějovičtí vedení 3:0. Pak domácí zabrali a druhou třetinu vyhráli ve stejném poměru. V posledním dějství se situace opakovala. Českobudějovičtí hráči ve třetí třetině opět zabrali, začali střílet branky a třetinu vyhráli 3:0. Celkově tak sedmácí slavili vítězství 6:3 a to je na plzeňském ledě velmi cenné. Dva body zaznamenal i Jan Bárta.

V Jindřichově Hradci slavili i sedmáci. V této třídě jsou českobudějovičtí hráči jasně lepší než jindřichohradečtí hokejisté, což je vidět i na tabulkovém postavení obou mužstev. I tady se zápas rozhodl ve druhé třetině, kterou českobudějovičtí hráči vyhráli 5:0. Nakonec hosté zvítězili opět dvouciferně 10:2 a oslavili tak další vítězství. Jedná se již o třetí dvojciferné vítězství českobudějovického celku. Autorem čtyř bodů byl Martin Mašek.

Šestá třída

Šestá třída se drží již delší dobu na pozici nejhoršího žákovského mužstva HC České Budějovice. Tuto svoji pozici bohužel potvrdila i v domácím zápase s Vajgarem Jindřichův Hradec. Je pravdou, že v této třídě je zrovna Hradec nejsilnější. Navíc českobudějovičtí hráči ještě ve třetí třetině vedli 4:2, ale zápas nedokázali vyhrát. Hosté nejen vyrovnali, ale nakonec dali i vítěznou branku a vyhráli tak 5:4. Dva body v zápase zaznamenal Michal Bláha.

Pátá třída

Pětka sehrála v úterý dramatický zápas. První dvě třetiny byla lepší než hostující tým, ale góly nepřicházeli. V poslední třetině pak hosté vyrovnali, ale nakonec dokázali domácí strhnout vítězství na svoji stranu a získali všechny body za výhru 3:2. Dva góly dal Lukáš Matys.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....