Banes Motor České Budějovice
17.11.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři začali nadstavbovou část velice špatně. Všechny tři své zápasy prohráli. Starší dorost odehrál všechny tři zápasy na soupeřových hřištích a všechny se mu podařilo vyhrát! Mladší dorost A dvakrát vyhrál a jednou prohrál. Mladší dorost B oba své zápasy vyhrál. Hráčem prodlouženého víkendu se stává reprezentační útočník staršího dorostu Lukáš Sedlák, který ve třech zápasech zaznamenal pět branek a jednu asistenci.

Junioři

Nesnesitelná lehkost bití

Osudový domácí soupeř Chomutov zafungoval bohužel opět. Soupeř, který byl u zrodu špatného začátku sezóny odjel opět z Českých Budějovic neporažen. Tentokrát byl ovšem průběh zápasu jiný, než tomu bylo v září. Chomutov se ujal vedení a domácí museli dotahovat. Nakonec se domácím podařilo srovnat na 3:3, ale pak chodili domácí zahřívat trestnou lavici a předčasně do sprch. Utkání nakonec pro tresty nedohráli tři hráči a to není nejlepší vizitka domácího celku. Hosté pak dokázali využít přesilové hry a utkání dovést vcelku v pohodě po vítězného konce 6:3. Nejlepším hráčem domácích byl obránce Stanislav Dietz, který dal dvě branky.

Útočníci spí?

Hned druhý den odjížděli junioři k zápasu do Kladna. Až do soboty měli s tímto soupeřem stoprocentní bilanci. Tentokrát se ovšem vše měnilo. Opět špatný úvod a opět ve druhé třetině vyrovnání. Ve třetí třetině dávali branky již jen domácí a tak Kladno zvítězilo 4:2 a českobudějovičtí junioři tak v nadstavbové skupině na první body stále čekají. Navíc branky hostů stříleli jen obránci. Autorem dvou gólových nahrávek byl Stanislav Polodna.

Do třetice všeho zlého

V úterý odpoledne se v Budvar aréně představili mužstvo Ústí nad Labem. V obou dosavadních zápasech vyhráli českobudějovičtí junioři 2:1 a jednalo se spíše o obranné zápasy. Tentokrát byla V Budvar aréně k vidění ofenzivní smršť. Po první třetině byl stav 3:3. Útoky dominovali nad obranou a většina branek padla po nedůrazu v prostoru před brankou. Dvě třetiny byli domácí lepším celkem, ale ve třetí třetině dominovali hosté, kteří dávali branky a nakonec zvítězili 7:5. Nejaktivnějším hráčem domácího mužstva byl Josef Rezek, který získal tři body, ale mnoho dalších šancí neproměnil.

Starší dorost

Jak jednoduché!

Produktivitě útočníků by se mohli junioři poučit u týmu staršího dorostu. Ten začal zápasy na soupeřových hřištích v Havlíčkově Brodě. Zápas byl rozhodnut hned po první třetině. Potěšitelné je, že se bodovali všichni hráči, kteří se zúčastnili reprezentačních akcí. Z domácího týmu „zlobil" pouze Kubát, který dal všechny tři branky. Českobudějovickým střelcem se stal Lukáš Sedlák, který dal také tři branky. Skóre zápasu se zastavilo na 7:3 pro českobudějovické mužstvo.

Místo boje jasná záležitost

O tom, že dorostenci mají formu jako hrom se v sobotu měli možnost přesvědčit i v Pardubicích. Souboj o první místo tabulky byl spíše exhibicí českobudějovického mužstva. Domácí stačili odpovědět pouze na první branku a pak už nic. Českobudějovičtí si tak z Pardubic odvážejí nejen cenné tři body za vítězství 8:1, ale určitě i vysoké sebevědomí, které ovšem může být i škodlivé. Ovšem tenhle tým si již postup pohlídá a má namířeno vysoko. Autorem dvou branek byl Jonáš Beneš.

Ztráta v závěru zápasu

Úterní zápas, již čtvrtý v řadě na soupeřových hřištích, odehráli dorostenci v Mladé Boleslavi. Jihočeši chtěli svému soupeři vrátit dvě porážky z posledních dvou vzájemných duelů. Ve třetí třetině hosté vedli 2:1 a vypadalo to na zisk tří bodů. Domácí zmobilizovali síli a šest sekund před koncem se jim podařilo vyrovnat. Prodloužení nic neřešilo a došlo až na samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem se stal Tomáš Rousek a tak dva body míří do Českých Budějovic za výhru 3:2sn.

Mladší dorost A

Můj dům, můj…..

Ve čtvrtek se mladší dorost utkal doma s Kometou Brno. Po první třetině se zápas vyvíjel pro domácí dobře, ale s pouhou jednou vstřelenou branku se utkání většinou nevyhrává. Navíc hosté byli lepším celkem a domácí často zachraňoval brankář Dvořák. Českobudějovičtí tak ve dvou posledních zápasech vstřelili pouhou jednu branku! Jediným střelcem byl Lukáš Mareš. Utkání skončilo vítězstvím Komety 2:1.

Když padají branky

V nedělním zápase v Mladé Boleslavi extraligoví dorostenci po delší době začali dávat branky. Průběh zápasu byl jako na houpačce. Nejdříve hosté vedli 4:2 a pak domácí zápas otočili na 5.4. V závěru českobudějovičtí hráči zabrali a podařilo se jim zápas nejen vyrovnat, ale i dotáhnout ho do vítězného konce 6:5. Autorem tří branek v zápase byl Luboš Rob. Dorostenci tak po dvou porážkách opět naplno bodovali.

Doma za plný počet bodů

V úterý se v Budvar aréně představil Havlíčkův Brod. Dorostenci tak měli možnost napravit dvě domácí prohry z posledních zápasů. Nakonec se jim to podařilo. Českobudějovičtí od začátku zápas měli pod kontrolou a dařilo se jim i střílet branky. Po šedesáté minutě byl stav zápasu 5:3 pro HC České Budějovice. Nejlepšími hráči zápasu byli Lukáš Mareš a Tomáš Pařízek.

Mladší dorost B

Druhá třetina rozhodla

K nedělnímu zápasu zajížděli ligoví dorostenci až do Vrchlabí k zápasu s týmem Krkonoš. Zápas se rozhodl ve druhé třetině, kterou vyhráli hosté 3:0 a tím soupeře zlomili. Ligoví dorostenci tak dál drží vítěznou vlnu. Byl to již sedmý vítězný zápas v řadě. Konečný stav byl 6:2 pro HC České Budějovice. Nejlepším hráčem mužstva byl Marek Chalupský se třemi body (1+2).

Těsně, ale přece

V úterý se rozjeli dorostenci ke svému zápasu do Kolína. Domácí mužstvo mělo problém vůbec se na zápas sejít, ale nakonec se utkání přeci jen odehrálo. Českobudějovičtí hráči v jedenácti nakonec dokázali v zápase těsně zvítězit 3:2.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....