Banes Motor České Budějovice
16.11.2009, Miroslav Mayer

Děláme taktické chyby, vidí Petr Gřegořek

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD prohráli v zápase dvacátého čtvrtého kola na domácím ledě s vedoucím celkem tabulky PSG Zlín 3:5. Tím se prodloužila série zápasů, ve kterém se týmu nepodařili naplno bodovat na šest. Na mužstvu leží psychická deka a ta svazuje hráčům ruce. Nepomohla ani šťastná vedoucí branka již ve druhé minutě zápasu. “Nehráli jsme nějak špatně, ale dělali jsme individuální chyby,“ říká autor dvou gólových nahrávek Petr Gřegořek.

Hra Zlína má hlavu a patu

Po prohraném utkání se hráčům vždy zápas hodnotí hůře. Pokud je mužstvo psychicky dole hráčům není do řeči ještě více. Nakonec se k hodnocení zápasu postavil obránce Petr Gřegořek a chlapsky a bez výmluv začal hodnotit zápas i současný stav týmu. "Dnešní utkání hodnotím negativně. Prohráli jsme a to je špatně! Navíc jsme nutně potřebovali vyhrát. V minulém kole jsme prohráli zbytečně ve Varech a dnešní utkání bylo hodně podobné. Nehráli jsme nějak špatně, ale bohužel jsme dělali individuální chyby a Zlín je potrestal," vidí zápas českobudějovický bek.

V osmé minutě zápasu došlo k situaci, která není často k vidění. Po tvrdé ráně od modré čáry trefuje puk brankáře Sedláčka do masky a ten zůstává ležet otřesen na ledě. Autorem této dělovky byl právě Petr Gřegořek. "To se stane tak jednou za dvacet zápasů, aby to někdo takhle po buly nahrál na volej. Já jsem to chtěl střelit nahoru a trefil jsem brankáře do hlavy, nebo do krku. Samozřejmě to nebylo úmyslné," popisuje situaci autor tvrdé střely.

Domácí hokejisté dali v zápase tři branky a to na vítězství nestačilo. "Tři góly není sice hodně, ale na vítězství by to mohlo stačit. Bohužel dostat pět gólů je dost." Navíc Zlínu se letos daří a drží se na čele tabulky. "Dnešní Zlín je úplně jiné mužstvo než bývalo ještě třeba loni. Už jenom nebrání a dopředu hrají výborně. Jejich hokej má hlavu a patu, je vidět, že jsou první," zhodnotil sílu soupeře produktivní obránce.

Mužstvu se tedy nepovedlo pod novým trenérem vyhrát druhé utkání po sobě a dál klesá tabulkou. Co na to říká Petr Gřegořek? "Samozřejmě, že jsme v krizi. Jak z krize ven to zatím neví nikdo. Kdyby to někdo věděl, tak jsme už dávno z problémů venku. My jsme o pauze tvrdě trénovali a připravovali se i takticky a nakonec uděláme za dva zápasy tolik taktických chyb, jako jsme neudělali za celou loňskou sezónu a to jsme hráli hrozně," uzavírá zkušený českobudějovický hráč.

Takovou pumelici jsme snad ještě nezažil

Hokejisté Zlína dostali po delší době v zápase tři branky. Přesto jim to stačilo na další vítězství a udržení vedoucí příčky. Velkou zásluhu na vyhraném zápase měl i brankář Jakub Sedláček. "My jsme si říkali, že jako mužstvo dobře bráníme a že bychom v tom chtěli pokračovat i tady, ale ono nejde odehrát každé utkání na jednu, nebo dvě branky. I tak jsme spokojeni s výsledkem," říká jeden z hrdinů zápasu.

Samozřejmě ani zlínský brankář se nevyhnul otázce na tvrdou střelu od Petra Gřegořka, po které byl otřesen a dokonce se musel vzpamatovávat na střídačce. Navíc mu po této události zůstala i vzpomínka v podobě tržné rány na čele. "Prostě to byla střela od modré a takovou pumelici jsem snad ještě nezažil! Ani nevím co mě vlastně zranilo a dost to bolelo. Naštěstí se s tím dalo chytat," přiznává mladý gólman.

Zlínu se daří a tak se zápas zlínskému gólmanovi hodnotí lépe než domácím. "Nejen já, ale i mužstvo je na tom dobře. Dnes jsme zase dobře bránili. Dostali jsme sice tři góly, ale ty byly takové nešťastné. My jsme jich dali pět a vyhráli jsme. Dáváme hodně gólů a tak vyhráváme," ukončil hodnocení zápasu Jakub Sedláček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....