Banes Motor České Budějovice
14.11.2009, Miroslav Mayer

Jak dál v juniorské NEON extralize

Č. B u d ě j o v i c e - Ve čtvrtek 12. Listopadu padlo rozhodnutí o tom, jak se vlastně bude dál hrát druhá část juniorské NEON extraligy. Týmy, která obsadili v obou skupinách od prvního do šestého místa mají jisté play –off a zatím budou sehrávat zápasy mezi sebou o výchozí pozice pro play-off. O osudu týmů, které nepostoupily do finálové skupiny nebylo dlouho jasno. Vzhledem k tomu, že tým HC České Budějovice patří mezi týmy, které nepostoupily do finálové skupiny, zajímaly tyto informace českobudějovické příznivce určitě více.


Původně měla soutěž týmů, které se umístili v obou skupinách pod šestým místem pokračovat dále takto. Nejdříve dva vzájemné zápasy ve skupině mezi sebou a pak obě skupiny opět dva zápasy mezi sebou. Ze společné tabulky první čtyři týmy postup do play-off, 5.- 7. místo do baráže z vítězem 1. Ligy juniorů a poslední tým sestupuje. Všechna mužstva si do nové tabulky měla přinést pouze body, které v základní skupině získala s mužstvy, která nepostoupila.

Po skončení základní časti se sešli zástupci klubů, která nepostoupili dále a jednali o dalším postupu. Původní hrací systém se jim nezdál být spravedlivý a nakonec navrhli změnu. Návrhem se zabýval výkonný výbor ČSLH a nakonec došlo k dohodě a změně podle které se bude soutěž dohrána.

1.	Mužstva si ponechají  všechny body, které až dosud získala
2.	Zachová se původní rozpis zápasů
3.	Sestupovat bude pouze poslední mužstvo!
4.	První čtyři mužstva postupují do play-off.

Celková tabulka z obou skupin po základní části

1.Havířov                   30
2.Ústí nad Labem            29
3. Olomouc                  29
4. Liberec                  27
5. Chomutov                 25
6. České Budějovice         25
7. Opava                    23    
8. Kladno                   19
9. Jihlava                  13
10. Poruba                   0
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....