Banes Motor České Budějovice
11.11.2009, Miroslav Mayer

Mládež se opět rozjíždí

Č. B u d ě j o v i c e - Po reprezentační přestávce se znovu naplno roztočí kola mládežnických soutěží. Ve čtvrtek začíná koloběh zápasů mladší dorost A a vše skončí úterními zápasy všech mládežnických mužstev. Junioři sehrají první kola nadstavbové části a všechna další mužstva pokračují ve svých soutěžích. V Budvar aréně se představí pouze juniorka a mladší dorost A. Všechny ostatní zápasy se odehrají na hřištích soupeřů.

Junioři

V pátek v začnou junioři první kolo nadstavbové části zápasem doma s letos neoblíbeným Chomutovem. V prvním kole s ním českobudějovičtí junioři prohráli doma 3:4 a špatně začali soutěžní sezónu. V odvetě sice dokázali zvítězit 6:3, ale špatný pocit ze jména soupeře to nestačilo vymazat. Zápas začíná v pátek v Budvar aréně od 18.00.

Sobotním soupeřem bude naopak oblíbené mužstvo HC Geus Okna Kladno. To skončilo v základní tabulce na posledním místě. Českobudějovičtí s ním dokázali dvakrát zvítězit. První duel v Budvar aréně skončil 6:4 a na Kladně dokázali junioři, bojující o postup ze skupiny, zvítězit 4:3. Navíc Kladno to doma umí. Drtivou většinu ze svých bodů získalo na domácím ledě.

V úterý zajíždějí junioři do Ústí nad Labem. Ústí nepostoupilo do další části díky horším vzájemným zápasům se Spartou Praha. Českobudějovičtí junioři ovšem na tohoto soupeře umějí. Letos s ním mají plný bodový zisk. První zápas v Ústí skončil 2:1 pro českobudějovické a v Budvar aréně dokázali domácí také zvítězit 2:1. Pro další část soutěže by bylo dobré získat hned na začátku body a sebedůvěru.

Starší dorost

Starší dorost si užije sňůru zápasů na cizích hřištích a v tomto období se doma vůbec nepředstaví. Původně měli hrát dorostenci v pátek doma, ale vyměnili si pořadatelství v Havlíčkovo Brodem a v pátek tak odehrají svůj zápas na jeho ledě. Havlíčkův Brod je zatím na šestém místě a na postupovou, čtvrtou příčku, mu schází už sedm dobů a tudíž potřebuje nutně bodovat. Navíc se mu daří lépe na hřištích soupeřů než doma. Což dokazují i zápasy s HC České Budějovice. V Budvar aréně vydřená výhra 2:1sn a v Havlíčkově Brodě vysoká výhra 9:4. V pátek by mohl tento trend pokračovat.

V sobotu zajíždějí dorostenci do Pardubic. Ty drží v tabulce zatím druhé místo a před českobudějovickým mužstvem náskok pouhého jednoho bodu. V prvním zápase v Pardubicích prohráli českobudějovičtí hráči těsně 3:4sn. V Budvar aréně naopak dokázali zvítězit 6:4. Zápas ukáže, zda českobudějovičtí hráči pokoří i další zatím nedobitou tvrz.

Úterní státní svátek stráví dorostenci v Mladé Boleslavi. S tímto mužstvem se v základní skupině potkají českobudějovičtí dorostenci naposledy. Tři předchozí zápasy měly podivný průběh. Nejprve doma vyhráli českobudějovičtí hráči vysoko 9:4 a pak dvakrát podlehli. V Boleslavi 0:3 a pak v Budvar aréně 1:3. Mladá Boleslav zatím vede tabulku, ale českobudějovičtí mají poslední možnost srovnat účty.

Mladší dorost A

Mladší dorost A zahájí maratón mládežnických zápasů již ve čtvrtek, kdy na svém hřišti přivítá Kometu Brno. Ta je v tabulce o skóre před českobudějovickým mužstvem. Na hřištích soupeřů si Kometa počíná stejně úspěšně jako českobudějovičtí dorostenci. Ovšem první vzájemný duel v Brně dokázali vyhrát hosté 5:1 a body tak putovali do Českých Budějovic. Zápas začíná ve čtvrtek v 16.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Nedělní odpoledně ztráví českobudějovičtí dorostenci v Mladé Boleslavi. Ta je v tabulce sedmá a ztrácí na HC České Budějovice již devět bodů. Ovšem na domácím ledě si vede Boleslav nejlépe ze všech mužstev. Dosud ztratila pouze tři body za jednu prohru. První vzájmený zápas skončil v Budvar aréně vítězstvím domácích 4:3p. Dorostence čeká těžký soupeř a určitě bude potřeba více než spoléhat na štěstí, které může být vrtkavé.

Na státní svátek budou dorostenci hostit Havlíčkův Brod. Ten se pouhými devíti body na předposledním místě a na hřištích soupeřů se mu nedaří. I v tomto případě dokázali českobudějovičtí vyhrát první duel v prodloužení a to v Budvar aréně 3:2p. Tentokrát by mělo mužstvo bodovat naplno a svého soupeře porazit.

Mladší dorost B

Ligový dorost si zahraje pouze dva zápasy. V neděli se rozjede k zápasu s mužstvem Krkonoše - Trutnov . To je s osmi body na devátém místě tabulky. Na svém ledě získal sedm bodů. Doma je tudíž vcelku úspěšným mužstvem. První zápas v Budvar aréně skončil přesvědčivým vítězstvím domácích 7:1. I v Trutnově by měli českobudějovičtí dorostenci získat body, aby udrželi krok s lídrem soutěže Liberecem B.

V úterý se dorostenci zastaví v Kolíně. Ten je zatím na čtvrtém místě a má o tři body méně než českobudějovické mužstvo. První vzájemný zápas se odehrál 5. listopadu v Budvar aréně a domácí ho vyhráli 6:1. Další zisk bodů by mohl být reálný, protože Kolín zatím doma moc neumí, když dokázal získat pouhých šest bodů.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....