Banes Motor České Budějovice
05.11.2009, Miroslav Mayer

Kluci jsou tady šikovnější než ve Slávii, myslí si Tomáš Micka

Č. B u d ě j o v i c e - Tomáš Micka, nejnovější posila útoku HC MOUNTFIELD, zatím odehrál tři extraligové zápasy v dresu svého nového týmu. Do statistik se stačil zapsat jednou gólovou přihrávkou a upozornit na sebe svým aktivním pohybem v útočném pásmu. Pochází z hokejové rodiny-otec hrával nejvyšší soutěž v Jihlavě. Do konce letošní sezóny bude hostovat v Českých Budějovicích." Na konci sezóny mi skončí smlouva a pak se uvidí, co bude dál", říká sympatický šestadvacetiletý útočník.
Kdy a kde jste začal hrát hokej?
Hrát hokej jsem začal v Jihlavě ve čtyřech letech. Na stadion mě přivedl můj otec, protože to byl vynikající hokejista a já tak pokračuji v rodinné tradici.

Jak se pak dále vyvíjela vaše hokejová kariéra?
Když mi bylo šest let, tak jsme se přestěhovali do Prahy. Pak jsem hrál ve Slávii přes dorost až do juniorky. V osmnácti letech jsem odešel, nejdříve na sezónu do Havířova a pak jsem byl dva roky v Americe. Po návratu jsem hrál rok v Trenčíně a pak jsem byl rok v Ústí nad Labem. S Ústím jsem postoupil do extraligy a vrátil jsem se do Slávie, kde jsem prožil dva skvělé roky.

Máte nějaký hokejový vzor?
Vzor je pro mě můj táta. Celou kariéru mi pomáhá a radí, jak se má hrát. Už od mládí se mnou všude jezdí na zápasy a kritizuje nebo mi radí. (smích)

Kterou sezónu považujete za svoji nejúspěšnější?
Byl to ten rok v Ústí nad Labem. Tam se povedla super sezóna. Pak byla skvělá hned ta první sezóna ve Slávii, kdy jsem se dostal až do reprezentace.

V letošní sezóně se vám moc nedařilo. Čím to bylo?
Letos jsem tolik nehrál, nedostával jsem prostor na ledě. Pak mi z ničeho nic zavolal pan Růžička a řekl mi, že jdu hrát do Českých Budějovic. Tři týdny předtím jsem šel hrát jeden zápas za Havlíčkův Brod, abych byl v herním tempu. Byl to jen jeden zápas a kvůli tomu jsem pak týden nesměl hrát.

Považujete se spíše za silového nebo technického hráče?
Já jsem spíše silový hráč. Chodím před bránu, dorážím puky a myslím že mám dobrou střelu a měl bych dávat góly.

Jaký máte, za to dobu co jste tady, pocit z mužstva?
Super. Já jsem tady rád! Kluci jsou fajn. Chce to více vyhrávat a potěšit fanoušky tím, že získáme nějaká vítězství.

Co děláte ve chvílích svého volna?
Chodím do posilovny. Našel jsem si tady jedno centrum a tam je to fajn. Po cvičení si zajdu do vířivky a regeneruji.

Jste v Českých Budějovicích sám nebo máte s sebou i svoji přítelkyni?
Mám tady přítelkyni. Teď právě jsme se nastěhovali. Ona zařizuje všechny ty věci okolo.

Mužstvo zatím absolvovalo čtyři tréninky pod trenérem Výborným. Byl v jeho tréninku nějaký rozdíl oproti jiným trenérům?
Každý trenér má něco svého, nějakou svoji taktiku. My ji musíme dodržovat, věřit jí a jít za vítězstvím.

Jak by mohlo mužstvo, podle vás, na konci sezóny dopadnout?
Chceme vyhrát! Nestačí chtít hrát semifinále nebo finále. Každý hráč chce vyhrát mistra a za tím si musí jít! Kluci jsou tady šikovní. Musím říci, že jsou šikovnější než ve Slávii. Věřím, že když dáme do hry nějaký systém a budeme všichni makat naplno, že to půjde.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....