Banes Motor České Budějovice
01.11.2009, Miroslav Mayer

Dvougólový náskok musíme udržet, říká Ondřej Veselý

Č. B u d ě j o v i c e – I v druhém utkání pod vedením trenérské dvojice Jágr – Kupka dokázali hráči HC MOUNTFIELD získat body. Tentokrát porazili v prodloužení svého neoblíbeného soupeře BK Mladá Boleslav. Zápas přinesl zvraty skóre na obou stranách. Další zvláštností byly dva neproměněné samostatné nájezdy v jedné třetině a na obou stranách dva dvougóloví střelci. Českobudějovickým střelcem zápasu se stal Ondřej Veselý.

Naštěstí nám to tam v prodloužení spadlo

Mužstvu BK Mladá Boleslav se v Budvar aréně velice líbí. Zatím se jim nestalo, že by odtud odjížděli bez bodového zisku. Tentokrát nechtěli hráči HC MOUNTFIELD dopustit pokračování této, pro ně nepříznivé, tradice. Hned na začátku rozhovoru se o tom Ondřej Veselý nezapomněl zmínit. "My jsme se na utkání připravovali více než na jiné soupeře, protože nám to na Mladou Boleslav moc nejde a jim se tady naopak daří." Přesto se nástup do zápasu domácím hokejistů nepovedl a hosté v první třetině vedli 2:0. "Chtěli jsme hrát více ze zadu, ale paradoxně jsme hned na začátku dostali góly a museli jsme dotahovat," pokračuje dále českobudějovický útočník. První třetina nakonec skončila 1:2. Ke konci třetiny se totiž za domácí parádně trefil právě Ondřej Veselý a mužstvo mohlo jít do kabin z trochu lepší náladou. "První gól jsem dal v oslabení. Puk přeskočil obránci hokejku. Já jsem jel k brance a vystřelil jsem golfákem," popisuje svoji první branku hráč zápasu.

Druhá třetina byla ze strany domácích úplně o něčem jiném. Mužstvu se podařilo nejen vyrovnat stav zápasu, ale přidat navíc ještě další branku. Ve druhé třetině nastala málokdy vídaná věc. Nejdříve rozhodčí nařídili trestné střílení proti domácímu mužstvu a Peter Fabuš ho neproměnil. O pět minut později měli tu samou možnost i domácí hráči. To ve vlastním oslabení vzal Ondřej Veselý puk a zamířil si to, k překvapení obránců, přímo na branku. Jeden z obránců musel faulovat. Na trestné střílení se postavil Tomáš Micka, ale také neuspěl. "Měl jsem chuť sám jet nájezd, ale trenér to vidí jinak. V tréninku to jde lépe jiným hráčům a tak postavil hráče, kterému se nejvíce daří v tréninku. Já jsem si docela věřil, po té brance jsem měl velké sebevědomí. Tomáš Micka to udělal docela dobře akorát to tam nespadlo," ohodnotil situaci českobudějovický střelec .

Třetí třetina začala pro domácí velice příznivě. Diváci si ještě nestačili usadit a už se mohli počtvrté radovat. Autorem branky byl opět Ondřej Veselý. "Ten druhý gól byl podobný tomu prvnímu. Tentokrát jsem šel do kličky a vystřelil jsem přes hráče." Ani náskok dvou branek však domácím tři body nepřinesl. Boleslavští totiž dokázali během necelých čtyř minut utkání vyrovnat. "Ve třetí třetině jsme měli chvilkový výpadek, utkání se srovnalo a museli jsme hrát dál. Nejdříve jsme dostali branku v přesilovce. Oslabení hrajeme sice dobře, ale někdy to tam prostě spadne. Vyrovnávací gól jsme dostali hned vzápětí. Je to trošku smolné, ale musíme se na to lépe připravit a dohrát to dokonce. Dvougólový náskok musíme udržet. Naštěstí nám to tam v prodloužení spadlo z přesilovky," uzavírá svoje hodnocení zápasu střelec dvou branek.

Po první třetině jsme mysleli na více než na jeden bod

V týmu BK Mladá Boleslav zářil slovenský útočník Peter Fabuš. Sám dal první dvě branky svého týmu a přidal ještě asistenci u důležité vyrovnávací branky. Navíc mohl zkompletovat čistý hattrick. Na trestné střílení, nařízené proti domácí celku, se rozjel právě on. "Je to hodně nezvyklé jet dvě trestná střílení během jedné třetiny, ale myslím, že to vyplynulo ze hry. Ani jeden jsme neproměnili. Kdybych dal gól já, tak bychom vedli 3:2 a utkání by se vyvíjelo jinak," myslí si slovenský kanonýr. Peter Fabuš je navíc specialista na trestná střílení. V letošním roce si připsal už dva vítězné góly. Tahle disciplína mu prostě sedí. "Já jsem si samozřejmě na nájezd věřil. Když jde člověk na nájezd, tak si musí věřit. Jinak nemá na ledě co dělat. Myslel jsem si, že „Eda“ půjde více na kolena, že si klekne. Ta střela nebyla tak špatná. Šla asi pět centimetrů vedle jeho ruky," hodnotí jeden z klíčových okamžiků útočník Mladé Boleslavi.

Ani Peter Fabuš se nevyhnul otázce o oblíbenosti českobudějovického zimního stadionu pro mladoboleslavské hokejisty. "Před utkáním jsme na to nemysleli. Myslím si, že každé extraligové mužstvo je velmi silné. My jdeme od zápasu k zápasu a snažíme se bodovat. Dnes jsme získali bod. Bod z venku je vždy dobrý. Po první třetině jsme ale mysleli na víc," uzavřel mladoboleslavský muž zápasu.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....