Banes Motor České Budějovice
30.09.2009, Miroslav Mayer

Víkendové zápasu mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže tento týden trochu zpomalý své zběsilé tempo. Junioři i starší dorostenci odehrají pouze po dvou zápasech, oba týmy mladšího dorostu jen jeden. Pozornost je nyní nejvíce upřena na juniorský tým, který se pomalu dostává do potíží. Dva víkendové zápasy ukáží, jak je situace opravdu vážná.

Junioři

Situace je vážná. Body jsou potřeba jako sůl. Za tohoto stavu přijíždí v pátek do Budvar Arény Sparta Praha. Ta má po osmi odehraných zápasech dvanáct bodů. V pátek prohrála v derby 0:2 na Slávii a v pondělí porazila 5:2 Ústí nad Labem. Venku se Spartě příliš nedaří, zatím dokázala vyhrát pouze v Mladé Boleslavi 7:3. Příznivci hokeje by měli přijít juniory povzbudit v pátek od 18.00 na první ledovou plochu Budvar Arény.

Hned druhý den se rozjedou junioři do Ústí nad Labem. Tímto zápasem se zárověň uzavře první kolo vzájemných soubojů a tudíž první polovina základní části. Ústí má odehráno devět zápasů a získalo dvanáct bodů. V pátek vyhrálo 5:4 v Plzni, v sobotu porazilo doma 10:4! Slávii a podlehlo až v pondělí Spartě 2:5. Doma vybojovalo Ústí zatím sedm bodů. Zápase se odehraje v sobotu od 13.00 v Ústí nad Labem.

Juniory navíc v zápasech povede nová trenérská dvojice Ladislav Kolada - Jan Trummer.

Starší dorost

Starší dorostenci se již vydali správným směrem a zdá se, že si kráčí pro postup do další skupiny ze čtvrtého místa. Posledních pět zápasů mužstvo bodovalo a poslední tři dokonce vyhrálo. Mužstvu prospěl příchod brankáře Gáby, který svými výkony přionesl klid. Přesto ještě vyhráno není a body josu potřeba stále. V pátek zajíždí mužstvo do nedalekého Písku. Písek zatím v soutěži nebodoval. Má na svém kontě i dva dvojciferné výsledky. Jeden mají z prvního vzájemného zápasu nasvědomí i českobudějovičtí. První zápas vyhráli 13:1. Střelecky si zamlal hlavně Lukáš Sedlák, který hodoval i posledním kole a má tudíž na co navazovat. Pokud mužstvo soupeře nepodcení měli by body putovat do Českých Budějovic.

V sobotu se v budvar Aréně představí Dukla Jihlava. Ta zatím nasbírala 14 bodů.V sobotu vyhrála v Havlíčkově Brodě 2:1 a v pondělí 5:2 v Písku. To jsou zatím jediná vítězství Dukly ze soupeřových hřišť. V prvním vzájemném zápase v Jihlavě podlehli českobudějovičtí 4:6. Zápase se odhraje v sobotu od 12.30 na první ledové ploše.

Mladší dorost A

Extraligový mladší dorost sehraje svůj zápas v neděli v Třebíči. Českobudějovičtí jsou na tom zatím dobře. Ma svém kontě mají pouze prohru na Spartě jinak pravidelně získávají body. Třebíč, dle dostupných zdrojů, odehrála tři zápasy a má jeden bod. Určitě další možnost pro českobudějovické na zisk dalších bodíků.

Mladší dorost B

Ligový dorost v posledním kole poprvé prohrál. To by ovšem nemělo na mužstvu nechat nějaké významné dopady. Zatím si výsledkově vede dobře. V sobotu přivítá na svém ledě HC Nymburk. Ten se zatím krčí u dna tabulky s jedním získaným bodem. Zápas začíná v sobotu od 16.30 na první ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....